Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 19. října 2020 08:24
Reakce na Potrefenáhusa:

barbucha To je teda argument...

taky nevim, proč je nutný testovat pidimimino

​Ježiš dyk tě nikdo nenutí. Důvody jsem už řekla výše...

crazydaisy 

A ta matka lvice taky svoje dítě vyléčí, když se mu najednou přitíží a nikdo nebude vědět proč? 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 19. října 2020 08:34

barbucha Tak v tomto konkrétním případě by bylo jasné o co jde. Vzhledem k tomu, že na covid 19 není žádný lék, tak se léčí pouze symptomaticky a tím pádem nemůže dojít k žádnému poškození nebo zanedbání péče přece.

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 19. října 2020 08:36

crazydaisy zrovna nedavno jsem cetla stiznost, jak to neprijjmani hovoru strasne ztezuje trasovani.

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 19. října 2020 08:38

Kokoska a napada nekoho ze jsou i lide kteri v pracovni dobe telefony zvedat nemuzou?

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 19. října 2020 08:39

barbucha Přijde mi krajně nepravděpodobný, ze by nikoho nenapadlo, proč se pritizilo kojenci s covid+ matkou

Offline MaeGandal
1627 příspěvků moje polička 19. října 2020 08:44

Že vám do toho skáču, ale třeba v Belgii netestují malé děti (předškoláky). pokud mají příznaky a setkali se s někým pozitivně testovaným, tak se berou automaticky jako covid+ a platí pro ně stejná pravidla 

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 19. října 2020 08:53

crazydaisy Potrefenáhusa 

Pokud má mamina koronáč, bude to asi to první, co doktůrky napadne, to je fakt - ale i mimino může mít respirační problémy (i horečky) a z nejrůznějších důvodů. Proč teda rychle nevyloučit (nebo naopak nepotvrdit) příčinu?

Ten výtěr je nakonec prd proti třeba očkování - to je teda očkovat nenecháte?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. října 2020 09:01

barbucha pokud víš, že je matka pozitivní a dítě nemá příznaky, je zbytečné ho testovat, tj. dělat ten výtěr. Očkovat ho necháš, i když je to třeba horší, v tomhle případě ti jaksi nepomůže, že matka očkovaná je.

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 19. října 2020 09:02

viktorka_od splavu par jich jiste bude.

Offline MP Meri
5671 příspěvků moje polička 19. října 2020 09:03

Já bych asi mimino v tomhle případě testovat nechala, chtěla bych ti vědět, proste proto, abych se mohla podle toho zařídit. Příjemný to nebude, ale nebude si to pamatovat.

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 19. října 2020 09:05

Evaeva 

Já myslela očkování obecně, že to napichování je horší než pošťourání v nose... a že ten den dítě nemá příznaky, ještě neznamená, že je nebude mít zítra/pozítří... a vědělo by se hned, proč. Pokud na ten test jde už matka, využila bych toho. Ale samozřejmě ať každej dělá, co uzná za vhodný.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 19. října 2020 09:07

MP Meri dajme tomu, že som pozitívna a miminu vyjde, že je negatívne. Keďže to mimino neviem od seba oddeliť na niekoľko dní, nemôže sa stať, že proste ochorie odo mňa aj neskôr po teste? To sa pýtam seriózne, nie útočne

Neviem, tiež som za to, aby sa malé deti netestovali, príde mi to trochu kontraproduktívne, keď aj tak sú na matkách nalepené 24 hodín denne. Proste by som tiež predpokladala, že keď je matka covid+, je automaticky aj dieťa, resp. aspoň tak by som sa zariadila aj bez testu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. října 2020 09:10

barbucha ale budeš vědět, že je to nejspíš kovid a pokud by náhodou muselo do nemocnice, tak mu test udělají, do té doby budou počítat, že je pozitivní. Vzhledem k tomu, že se léčí jen příznaky a ne ta konkrétní nemoc.

Offline MP Meri
5671 příspěvků moje polička 19. října 2020 09:25

betsey Jasne, ale pokud by nám třeba vyšlo oběma negativ, byla bych rozhodne víc v klidu. Pokud bych znala jen svůj negativ výsledek, pořad bych mohla teoreticky předpokládat, ze je pozitiv dítě a muzu se ještě dodatecne nakazit. Obzvlášť, když matka měla při kontaktu roušku a dítě nikoli.

Offline MP Meri
5671 příspěvků moje polička 19. října 2020 09:28

A rozdíl v chování - pokud bych věděla, ze jsme všichni negativ, klidně bych třeba tridila odpad nebo vyšla s dítětem na procházku, i kdybych musela bejt v karantene. Pokud bychom byli pozitivní, dala bych si setsakramentsky bacha na každej detail a seděla hermeticky uzavřena doma na prdeli.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 19. října 2020 09:31

MP Meri jaj vidíš, z opačnej strany (matka negativ) som sa na to nepozrela, tak teraz to už má aj pre mňa logiku. To je tak, keď tu klábosím popri práci a nerozmýšľam. Nás to testovanie aj tak o chvíľu čaká, plošné, patríme k najzamorenejším okresom

Offline Zuzuli
3173 příspěvků moje polička 19. října 2020 09:45

MP Meri vidim to stejne. Prave kvuli variante ja negativni, ona pozitivni. Treba i kvuli muzi, aby zustal doma a nesel do prace. A kdyz tam stejne musim, tak nevidim duvod ji netestovat. Ockovani nebo odber krve je fakt horsi, nez vterina spejle v nose, a taky to zvladla. Zvlast, kdyz se mi nepodarilo zabranit, aby tam ozuzlala prebalovak v ordinaci

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 19. října 2020 09:58

barbucha tak na mimina asi budou jemný, ale já bych teda 10x radši absolvovala odběr krve, než ten výtěr mozku, co mi dělala gestapačka na drive-in ve Vinohradský. Jsem to tu psala, mám vychýlenou nosní přepážku, tu tvrdou dřevěnou špejli mi tam vrazila přes odpor mých dutin až kam to šlo a mně pak tekla dva dny krev z nosu, slzelo oko a dostala jsem migrénu.

Kamarádka nějak v tý době šla taky na test a prý, jen mne tak pošmrdlali, dobrý. Pak šla na konci karantény znovu, tenkrát se to tak ještě muselo, jela taky do Vinohradský a musela tam odstavit auto a dojet domů mhd. Prej: mělas pravdu, narvala mi to až do mozku, tekla mi krev a hlavně jsem tak tak slzela, že jsem nemohla řídit. 

Takže je to i o metodě odběru. Jiná známá byla ve čtvrtek v Revoluční, nový odběrný místo, a tam prý použivají měkké gumové tyčinky s ještě ohebnějším koncem, co se ohýbají podle vnitřku nosu, prý ani necítila, že něco probíhá. Tak snad to bude brzy standard.

Offline žluťásek
8599 příspěvků moje polička 19. října 2020 10:01

Mě by zajímalo, proč u nás nejdou pořád ty odběry ze slin. V Německu v létě už dětem dělali jen ze slin, dospělým klasicky z nosu. 

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 19. října 2020 10:03

Aliexpres, kdyby někdo potřeboval.