Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 20. října 2020 14:31

711990 z hlediska toho testu je to fakt jedno, protože kdybych ho měla negativní, tak by to akorát znamenalo že jsem se a)zatím nenakazila b)zatím nedostala do fáze, kdy se virus na sliznici pořádně pomnožil. no a kdybych ho měla pozitivní, tak budu stejně tak čekat, jestli mi začne být blbě nebo ne. zkrátka, když vím že nikam nepůjdu a budu sedět doma, tak ten test nemá význam. kdyby mi bylo echt blbě a musela do špitálu nebo něco, přepodkládám že info o pozitivním spolubydlícím od stolu a lože bude dostačující

a děkuju!

Offline 711990
18027 příspěvků moje polička 20. října 2020 14:32

viktorka_od splavu no to je jasny, ja spis myslela ze to cekani, jaky priznaky se ti projevej a kdy, je hrozne blby:( jako ze je mi te lito!:)

48190 příspěvků moje polička 20. října 2020 14:33

711990  zatim se teda spíš bojím o toho muže no.. jako uplně rizikovej ještě neni, ale sportovec v kondici taky uplně ne. díky moc

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 20. října 2020 14:34

RoSa no nevim, jak to myslel s tim Svedskem. Rousky tam myslim povinne nejsou a mrtvych meli hodne?

Chyb se stalo hodně, tou zásadní je podle Flegra otevření středních škol v září a upuštění od roušek. Kdyby tu platila pravidla jako ve Švédsku, tolika mrtvým bychom se vyhnuli.

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 20. října 2020 14:37

Jos mne chripka skolila presne jak pises, na zachod jsem chodila tak, ze jsem se drzela zdi, abych sebou nesvihla. Jeste horsi byl zanet prudusek, co jsem si privezla z Japonska, 3 tydny jsem lezela jak lazar a dalsi 2 mesice se z toho sbirala. V nejhorsich dnech jsem jen lezela a koukala do okna a rikala si, ze kdybych umrela, tak by mi to snad i bylo jedno.

Offline dynda
7286 příspěvků moje polička 20. října 2020 14:43

Jos 

Tak nějak. Já si nepamatuju, že bych kdy měla chřipku. Možná jako hodně malá. Když někdo zlehčuje covid, tak se rovnou ptám, jestli už někdy měl OPRAVDOVOU chřipku. Vůbec nevím, jak vypadá nebo probíhá úmrtí na chřipku, ale počítám, že nic pěknýho to taky nebude.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 20. října 2020 14:48

viktorka_od splavu ať jste brzo v pořádku. 

Offline Lamicka
13989 příspěvků moje polička 20. října 2020 14:55

notna Evaeva kulha a zatim ho to boli trochu. Jenze za pul roku se to zhorsilo, to vidim i ja. Musime doufam, ze mu daji dobry nahradni termin. 

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 20. října 2020 15:01

Kokoska 

Mrtvejch měli dost, ale míň než Itálie nebo Belgie... a my je doženem.

Jo, dohnat a předehnat, to je naše heslo jak v celkovejch počtech:

https://aatishb.com/covidtrends/?location=Czechia&location=Sweden

tak i v mrtvejch:

https://aatishb.com/covidtrends/?data=deaths&location=Czechia&location=Sweden

Zajímavý, že ty Švédi maj poměrně plynulej postup. U nás to jde zjevně stylem vode zdi ke zdi.

Offline jitřenka
706 příspěvků moje polička 20. října 2020 15:02

viktorka_od splavu - tak držím palce ať jste co nejdřív v pořádku a klidný průběh.

K tomu nedodržování, to nepobírám. Nechápu ty paka co si koledují o problém. Fotky a popisy z JIP jsou víc než výmluvný. A žít s tím, že jsem někoho vědomě nakazila a on nepřežil. 

Offline Lamicka
13989 příspěvků moje polička 20. října 2020 15:04

Jos me skolila prava chripka pred rokem a pul a myslela jsem, ze umru, opravdu. Nemohla jsem se zvednout, mela jsem tyden kolem 40, nejedla jsem. Proto je mi tech lidi hrozne lito, mam od te doby panickou hruzu z horecek. Bohuzel jsem si neco podobneho zopakovala vloni v prosinci. 

Offline Pinot Noir
28187 příspěvků moje polička 20. října 2020 15:04

Jos 711990 je to tak. Lidi si zvykli říkat chřipka každému nachlazení. To mě vždycky čerti berou, když v práci nějaký chrchlal oznámí, že to nic není, jen nějaká chřipka  Za prvé má sedět doma, a za druhé, v případě skutečné chřipky by ničeho jiného ani nebyl schopen.

Offline Lamicka
13989 příspěvků moje polička 20. října 2020 15:06

viktorka_od splavu drzim pesti, at je to dobre

48190 příspěvků moje polička 20. října 2020 15:08

Pinot Noir a přesně proto mě strašlivě se.e, že v osvětě v téhle oblasti se nedělá nic když už to nikoho neštvalo do března (mě jo), tak nejpozděj od té doby už mělo

48190 příspěvků moje polička 20. října 2020 15:08
Offline Pavlena
6760 příspěvků moje polička 20. října 2020 15:12

Jos chřipku jsem měla jedinkrát v životě. Obecně mě skolí každou chvíli něco, ale s tímto chřipkovým zážitkem to opravdu nelze srovnávat. Bylo mi tehdy lehce přes 30, v plné síle a chřipka mě vyřadila ze života na 3 týdny, z toho týden 40stupňových teplot, léky vůbec nezabíraly. Myslela jsem, že opravdu umírám... 

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 20. října 2020 15:17

Pinot Noir presne, pri chripce clovek nemysli na nic jinyho, nez jak se co nejrychlejc dostat do postele a zustat v ni. A vetsinou to na me padlo naraz, behem par hodin, ne ze 2 dny pocit "neco na me leze".

Offline 711990
18027 příspěvků moje polička 20. října 2020 15:19

Pavlena presne, musela jsem si stridat paraleny s brufenama na srazeni teplot, delat si studeny zabaly. Nakonec sem jen rezignovane sedela ve sprchaci s teplomerem na maso(abych odhadla teplotu vody) a davala si vlaznou sprchu

Offline Magráta
7973 příspěvků moje polička 20. října 2020 15:24

viktorka_od splavu držím palce a přeji lehký průběh 

Offline nika
683 příspěvků moje polička 20. října 2020 15:34

dynda chřipku jsem měla v té velké chřipkové epidemii na konci roku 1995, horečka, bolelo mě všechno, ale brzy jsem z toho byla venku,tak za tři dny, byla jsem tenkrát 6 měsíců v jiném stavu, naštěstí ne v začátku-dítě je v pořádku, druhou chřipku jsme měli společně s druhým synem, kterému byly tenkrát dva roky na jaře 2009, to stejné a taky to moc dlouho netrvalo,ani u mě, ani u něj.kovid trvá prý tak deset dní a zlepšení střídá zhoršení a několikrát dokola...