Ordinace 24/7

15. ledna 2024 19:01
Offline tina
6162 příspěvků moje polička 28. ledna 2024 18:19

žluťásek bohužel, myslím, že aktuálně na trhu nic s vyšší koncentrací není...

Offline žluťásek
8599 příspěvků moje polička 28. ledna 2024 18:54

Díky, až dojedeme sirup, zkusím propašovat tu tabletu do džusu. Z toho velkýho množství už ho nadavuje.

Offline Myrtila
4517 příspěvků moje polička 28. ledna 2024 19:24

žluťásek Taky jsem dávala podrcený paralen do džusu, nechala jsem syna vybrat který, a takto to akceptoval. Ten sirup mi už i vyzvracel, už ho potřeboval taky strašně velký objem. 

Offline žluťásek
8599 příspěvků moje polička 28. ledna 2024 19:32

Myrtila no je pravda, že když mu koupím ten přeslazený jahodový, co pořád chce, tak by to možná prošlo :)

Offline Pinot Noir
28187 příspěvků moje polička 28. ledna 2024 19:34

žluťásek v džusu je to podle mě dost poznat, plus ty kyseliny podle mě v kombinaci s léky můžou dělat v žaludku neplechu, myslím, že lepší je něco hustšího sladkého. 

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 28. ledna 2024 19:49

stes chute jsou vyvolane tou nemoci, kdyz vylecis kandidozu tak zmizi. jinak spis ochotny to resit byva gynekolog.

48190 příspěvků moje polička 28. ledna 2024 19:50

999 spis o nem v zivote neslysel

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. ledna 2024 20:28

žluťásek a rozkousat ho a pak něčím zatím ochotný není? O. má při rýmě sklony k zvracení, takže ten paralen sirupu šel vždycky ven v tom větším množství. Tabletky mu dávám už určitě rok a půl.

Offline 999
18864 příspěvků moje polička 28. ledna 2024 20:46

viktorka_od splavu Já byla na tak specializovaném pracovišti, že bych se divila, že kdyby se to pro mě hodilo, že by Mo to nenapsal.

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 28. ledna 2024 20:55

Candance Pokud si můžeš/chceš vzít volno, myslím, že ti PN lékař vystaví. 

slniecko Je ti už lépe? Prosím tě jak ti diagnostikovali ten long covid? Chápu, že jsi měla ten test pozitivní, ale jde to nějak pak po tom prodělání covidu? Sambo je furt marnej, zítra jde na další kolo testu, ale měl je před 14 dny a jako všechno dobrý, krev, vyter, CRP, covid...jako on už ani neví co chtít. Jako zoufalost nejvyššího kalibru u nás. Má právě hroznou únavu, nateklé uzlin (ale to mívá jakoby ke všem nemocem delším) a pocit, jako když před nemoci ti prostě není dobre, jen už to má asi přes měsíc no...

Offline notna
8370 příspěvků moje polička 28. ledna 2024 21:15

999Mám opakovaně dobrou zkušenost s probiotiky  od Biopronu

Offline 999
18864 příspěvků moje polička 28. ledna 2024 21:44

notna Díky

Offline Tabea
6601 příspěvků moje polička 28. ledna 2024 21:45

žluťásek tak jsem ten ratiopharm tekutej paracetamol byla nucena zkusit, protože jsem onemocněla a doma jsou jen léky pro děti. Dceři se už nedivím, že se bránila, fakt hnus. Já mám jinak ty sirupy rada, že jdou dát dítěti i v noci polospícímu dítěti. 

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 28. ledna 2024 21:59

999 

Při léčbě ATB mám rovněž opakovanou dobrou zkušenost s probiotiky Biopron premium. Dávali ho opakovaně i mojí mamince loni v nemocnici s její leukopenií a polékovou hepatopatií při mnohem horších infekcích a léčbě mnohem drsnějšími ATB, než jsem měla já, na neurochirurgii a neurologii v nemocnici lékaři sami od sebe, což mě příjemně překvapilo a u ní tehdy taky dobrý (nepočítám teda tu poslední pneumonii, která už nedopadla).

Ale samozřejmě nevím, jaká specifika má tvoje diagnóza.

Offline 999
18864 příspěvků moje polička 28. ledna 2024 22:07

wendulka Díky

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 28. ledna 2024 22:22
Reakce na 999:

Mha Díky, ale myslím, že lactobacily jsou něco jiného než probiotika. 

Nejsem zdravotník, ale co si matně pamatuju, tak laktobacily patří mezi nejčastější kmeny probiotik, konkrétně pak třeba značka Dr. Max prodává pod názvem "Laktobacily premium" probiotika, která obsahují i bifidobakterie.

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 02:56

Karja podľa príznakov. Akože robili mi samozrejme krvné testy aj výtery, ale teda okrem tých pľúcnych chlamýdií, všetko u internistk cca v norme, okrem železa, s ktorým mám ale problém celý život, takze tým to nie jr. Na imunológii skonštatovali nejaké znížené parametre, čo sa imunity týka (ale tú mám nízku tiež odjakživa, tak neviem porovnať, ako sa to zmenil9) a nejaké ľahko zvýšené zápalové parametre, ale tiež nič horibilné. Proste skonštatovali, že takých ako ja majú teraz strašne veľa a v podstate okrem tej podpory imunity a vitamínov a oddychu veľmi nemajú čo s tým robiť. Ako keď bolo najhoršie, dostala som u všeobecnej infúziu, ale bola som tak odpálená, že som si nezapamatala s čím (to by som ale asi niekde v papieroch mala mať). 

Offline 999
18864 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 06:39

wendulka Jasně, napsala jsem to blbě. Prostě probiotika jsou širší pojem, než laktobacily. Samotné lactobacily jsou málo.

Offline notna
8370 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 11:13

999Když tu byl zmíněn Dr.Max, doporučila bych, až si půjdeš vybraná probiotika koupit, tak buď vůbec do této sítě lékáren nejít nebo si trvat na svém, co chceš. Opakovaně nejen mě se stalo, že při vyřčení požadavku nabídnou svoji alternativu, tvrdí, že je stejná a ono tomu tak úplně není. Mimo jiné jsem takto pohořela i s probiotiky. Asi to nedělají s léky na předpis. Ale jinak  jsem si takto domů přinesla jejich šampon pro atopiky úplně stejný na složení jako od Biodermy. Dítě se mohlo po něm uškrábat. Ta probiotika měla měla míň kmenů než od Biopronu. Už tam nechodím.

48190 příspěvků moje polička 29. ledna 2024 11:34

slniecko ale plicni chlamky se myslim leci dost obtizne, kombinaci antibiotik?