"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline MarcelaN
příspěvků moje polička 11. zaří 2018 13:25
Reakce na Janulik03:

MarcelaN ano stal sa živnostníkom a viem, že opravoval hlavne kostolné veže. Je to taká naša osobnosť skromná, ale tvrdá kopaničiarska povaha. 

​děkuji za odpověď, tak nějak jsem to tušila. Nemyslím, že by to bylo Kopanicemi (ač kraj je nádherný) - je to o člověku a o tom, že se nevzdá (ani by mu to nepřišlo na mysl). Je zvyklý se postarat sám o sebe a ne "starat" se o druhé ve smyslu některých zdejších uživatelek, které jsou přesvědčené že "ví" a "nelze" a kde si cosi...   

Offline Janulik03
18979 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 13:26
Offline MarcelaN
příspěvků moje polička 11. zaří 2018 13:29
Reakce na OliveOyl:

​ Nechtěla bych, aby hrdinně vyšlapával cestičky.

​jako fakt?? za svoje děti bych dýchala, ale mnohé "boje" úměrné svému věku,schopnostem,neschopnostem si musí vybojovávat samy - nebudu jim celý život stát za zadkem a umetat cestičky   

Offline MarcelaN
příspěvků moje polička 11. zaří 2018 13:47
Reakce na Dadoo:

Nikdy tu nikdo nebránil nijak postiženým v jejich činnosti, jen se upozorňovalo na problémy a úskalí - nekdy, bohužel, nepřekonatelné.

​já bych si dovolila jednu otázku - toho pana klempíře od Janulik by se dle vašeho názoru mělo to upozorňování na problémy a úskalí taky týkat? představte si, že jste v situaci jeho potenciální klientky, úřednice vydávající živnostenské oprávnění, výchovné poradkyně byl-li by v situaci žáka.

protože podle mého názoru to není "upozorňování", to je přízemní bezohledné srážení člověka, který má chuť svému handicapu čelit. Vy "praktická žena" vidíte problémy s vozíkem na operačním stole, viděla byste taky problémy jak ten člověk zvládne opravit kostelní věž?  

Jak si asi myslíte, že se cítí ti "upozorňovaní" po setkání s lidmi jako vy?     

EDIT: setkání stačí po netu...číst některé příspěvky

Offline OliveOyl
1919 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 14:14
Reakce na Janulik03:

OliveOyl som rada, že ma rodičia nechali vyšliapat si, ako ty hovoríš hrdinne cestičku. Ano, pomohli mi s adaptáciou v živote, nič mi neulahčili, nikto sa ma nepýtal, či to chcem robit. Išlo to cez slzy,ale urobím všetko. 

Teda, aby som bola kritická, neviem šiť a vyšívať. Strašne ma to nebaví a nemám na to bunky. 

​možná, že jsem příliš ochranitelská, možná si jenom nerozumíme, ale vážně bych nechtěla, aby se moje hypotetický jednonohý dítě šlo učit pokrejvačem a můj hypotetickej instalatér každý ráno řešil, jak se dostane do panelákový koupelny ve druhém patře bez výtahu, aby vyměnil pod vanou sifon. Chtěla bych pro ně něco schůdnějšího.

Ale to je úplně jedno, moje reálný děti si dělaj co chtěj. 

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 14:17
Offline OliveOyl
1919 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 14:22

Spinifex super, chirurga máme vyřešenýho

tak ještě toho instalatéra 

Offline Janulik03
18979 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 14:34

OliveOyl ja som to nemyslela utočne ani nijako som sa nechcela dostať do sporu, Len viem, že prílišná ochrana sposobí skor nesamostatnosť. Je super, že to človek nemusí riešiť. Ale jednonohý sa nemusí učit hned pokrývačom, pána som spomenula ako príklad sily a schopnosti, nie že tak musí byt za každých okolností. Nakoniec ma bude aj mrzieť že som ho tu spomenula. 

Stále si nemyslím, že okolo postihnutých ludi sa musí našliapavat ako v minovom poli. 

Offline OliveOyl
1919 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 14:34
Reakce na MarcelaN:

​jako fakt?? za svoje děti bych dýchala, ale mnohé "boje" úměrné svému věku,schopnostem,neschopnostem si musí vybojovávat samy - nebudu jim celý život stát za zadkem a umetat cestičky   

​jsem nemyslela, že nechci, aby se postavily na vlastní nohy, ale že bych moc neprahla po tom, aby posunovaly hranice možného a jednou o nich někdo napsal Příběh opravdového instalatéra.

snad už jsem se vyjádřila srozumitelně, fakt nechci, aby to vypadalo, že svoje imaginární děti špatně vychovávám 

Offline OliveOyl
1919 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 14:58

Janulik03 nemyslím, že jsme ve sporu, jenom jsem to chtěla dovysvětlit, neumím se vyjadřovat tak pregnantně jako continuity , se kterou do puntíku souhlasím. Ten pán je obdivuhodnej, že se dokázal navzdory všemu vrátit k tomu, co ho baví a co umí. Ale kdyby byl bez nohy od dětství, asi by ho rodiče nechali vyučit něčím fyzicky míň náročným narozdíl od rodičů  instalatéra paraplegika, kterej nám to tady celý rozvířil.

Možná, že je načase otevřít garáž a fernet i v tomhle vlákně.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 15:06
Reakce na OliveOyl:

​no a pak tam máš ten vozejk. Na sál nemůže přijet na vozejku, se kterým byl před půlhodinou v Lidlu pro rohlíky. Musel by mít extra na sál. A když by doktor neoperoval, vozejk by stál v koutě, všem by překážel nebo by na něm dělali kraviny...

Realita všedního dne je vždycky trochu jinde než vznešený myšlenky a kdybych měla postižený dítě, snažila bych se mu najít školu a obor, kde by mu ten hendykep překážel co nejmíň. Nechtěla bych, aby hrdinně vyšlapával cestičky.

​a mně se bude někdo divit, kde že jsem vzala, když napíšu, že podle některých nejde nic... ještě nějaký další zástupný problém? fakt doufám, žes to myslela ve srandě...  

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 15:08

nolita mně se moc líbila tahle část

vozejk by stál v koutě, všem by překážel nebo by na něm dělali kraviny...

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 15:09

Potrefenáhusa tak podle sebe soudím tebe asi... jinak nevím...  

to s tím překážením je btw taky dobré, jen ne tak vtipné ... :-)

Offline pavlinka777
příspěvků moje polička 11. zaří 2018 15:38
Reakce na Tak Betty:

Příspěvek vymazán z důvodu porušení pravidel diskuze!

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 15:42

pavlinka777 Pavlino vole!

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 15:44

Mutziputzi uz jsem to nahlasila :)

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 15:46

continuity vcera tady byla s ruskejma vizama, ta ma rozptyl

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 15:51

Mutziputzi trochu se bojim, ze az se tady zas bude mluvit neodpovednych ridicich, dojde i na rakve. ja bych ji zabanovala, ale nejsem admin, abych tady do toho kecala.

Offline Janulik03
18979 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 15:52

OliveOyl tak som sa stavila v obchode a kupila fernet. Garaz je plna bordelu, ale ponukam terasu. 

Cakam na vas 

Offline Janulik03
18979 příspěvků moje polička 11. zaří 2018 15:56

pavlinka777 tak asi to vyskusam a ked prezijem, poreferujem. Chytaju ma stavy uzkosti, najprv krby, potom viza....,,