Šití, pletení, háčkování,...

19. srpna 2014 13:08
Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 30. ledna 2017 09:52
Reakce na žluťásek:

Kde se v Praze dobrat nejlevněji velkého kusu bavlněné látky? Buď obyčejné plátno nebo možná flanel - Mráz? Flex-tex? Rozstříhat povlečení z nějakého toho Kiku apod?

Těžko říct, ale i Mráz i Flex-Tex jsou asi dobrou volbou. I to povlečení by asi šlo, ale zase těžko říct, jak to vyjde finančně - bude záležet, kolik látky potřebuješ... Jinak v deníku Metro bývaly do obou zmíněných obchodů kuponky na slevy.

V každém případě na Vinohradech je na malém prostoru dost krámků s látkami, dá se to obejít za chvíli:

Látky Mráz Sázavská

Látky Červený Budečská

Látky Fiala Korunní

BolenaTex Budečská

Offline žluťásek
8599 příspěvků moje polička 30. ledna 2017 10:33
Reakce na Panenka:

Super, děkuju moc za tipy. Když jsem koukala, jak se pohybují ceny bavlny třeba u toho Mráze, tak by dost možná vyšlo levněji to rozstříhané povlečení z nějakého laciného obchodu, potřebuju dvadocela veliké obdélníky :-)) Ale podívám se nejdřív na tu metráž.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 30. ledna 2017 11:05
Reakce na žluťásek:

mráz v kamenický (nebo je to haškova?) má taky výprodejovou prodejnu, ale myslím, že každopádně vyjde levnějc to povlečení, záleží, na co to potřebuješ. Jinak nechápu za co to třeba v ikee šijou, na tom povlečení je strašně metrů, v metráži by to vyšlo na docela dost stovek

Offline žluťásek
8599 příspěvků moje polička 30. ledna 2017 21:32
Reakce na Potrefenáhusa:

Chci ještě jeden povlak na kojící polštář a mám nějaký nadrozměrný (belgická firma), hotový nikde sehnat nemůžu (české značky šijí mnohem menší). Tak si chci nechat jeden ušít, ale zas bych nerada, aby povlak byl dražší než novej českej kojící polštář :)

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 30. ledna 2017 21:51
Reakce na Panenka:

Svetr vypadá efektně, doufám, že ukážete výsledek!

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 04. února 2017 09:18

Začínám si šít šaty, držte mi prosím palce 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 04. února 2017 09:33
Reakce na Jehelníček:

Držím palce a neviem sa dočkať výsledku 

Offline rozarka
4155 příspěvků moje polička 04. února 2017 09:50
Reakce na Jehelníček:

Zimní? Ať se daří,taky jsem zvědavá.Mimochodem,Jehelníčku,ten jehelníček je s aluminiovým spodkem? Ten jsem si vozívala z NDR,dnes už,bohužel...

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 04. února 2017 10:53
Reakce na paktofonika:

Děkuju! Já jsem ještě napnutější, upravovala jsem střih, tak snad!

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 04. února 2017 10:55
Reakce na rozarka:

je to vlněná směsovka, je potěšení s ní pracovat. Jehelníček je z keramického kelímku od jogurtu, vlastní výroba :-)

Offline rozarka
4155 příspěvků moje polička 04. února 2017 15:50
Reakce na Jehelníček:

Tak šupem ke stroji,at' je stihneš unosit.  

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 05. února 2017 10:10
Reakce na rozarka:

Včera jsem na nich makala od rána do večera

Už jsou hotové, fotku jsem dala do vlákna "dnešní outfit"

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 08. února 2017 11:15

zrovna mi dorazily vlny na dva svetry, nejradši bych se do toho pustila hned v práci. Jeden bude černej se šedivým a bílým, druhej stejnej v hnědých tónech (černej plánovanej pro kamarádku k narozeninám (květen, takže to není přehnaně ambiciozní plán), ale uvidím, jestli se mi nebudou hodit oba :-D

Nějak mě to pletení teď strašně baví a přijde mi, že ty vlny u nás moc nemají, trochu jsem zvažovala objednat na něj správnou islandskou vlnu, tak asi příště

vzor Riddari

Offline Panenka
1248 příspěvků moje polička 08. února 2017 12:24
Reakce na Potrefenáhusa:

Wow, to vypadá velmi dobře!

Jinak s vlnama je to tristní. V kamenných galanteriích všude jen akryl (a z toho už odmítám plést, nedrží to tvar, vytahává se to) a nebo je to drahý jak pes. Objednávám taky přes internet, ideálně alpaku nebo vlnu či mix obého.

Na druhou stranu jsem se už dávno smířila s tím, že (aspoň tak, jak pletení provozuju já) už to dávno není o tom, že člověk ušetří, ale naopak je to ne úplně levný koníček. Za tu cenu, kterou zaplatím jen za vlnu (přízi), bych v krámě svetr nekoupila, že je drahý - a to jsem ještě ani nezačala plést a cenu práce vůbec neuvažuju.

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 08. února 2017 12:27
Reakce na Potrefenáhusa:

Krása! Tohle bych do května upletla, ale byl by to tak květen 2018.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 08. února 2017 12:35
Reakce na Panenka:

já bych z akrylu taky nepletla, škoda práce.V galanteriích nic nemaj nebo je to fakt strašně drahý, já teď toužím ještě po copánkovým svetru z tvídu a to chtějí za jedno malý klubko snad 250,- - to by i tuhlencten tvíd vyšel levnějc. Teď jsem zrovna koukala na fleru po přízích (našly by se, ale myslím, že skoro vyjde levnějc, když si je ze zahraničí objednám sama) a našla jsem tam i na prodej svetry kolem tisícovky ze 100% akrylu - za tu práci málo, za materiál moc, škoda úsilí a času, fakt.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 08. února 2017 12:37
Reakce na Kokoska:

no vono na těch tlustých jehlicích to fakt nabejvá docela rychle :-D A nemusí se to otáčet (pro mě neskutečná výhoda)

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 08. února 2017 12:44
Reakce na Panenka:

teď to mám takhle, smetanová je pro oba  (Alaska je v únoru v akci :-D)

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 08. února 2017 12:51
Reakce na Potrefenáhusa:

Nojo, ale to vyplétání vzoru! Já jsem to vždycky zdrcla, jak se ty barevné nitě táhly spodem.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 08. února 2017 12:55
Reakce na Kokoska:

tak já vám pak povim, až se u toho budu vztekat a po miliontý to párat :-D