To mě nikdy nenapadlo,že to jde,prostě jen pleteš jakoby ve spirále? Škoda,že to teď hned nemůžu vyzkoušet.
Šití, pletení, háčkování,...
Jé,takový střih by se mi hodil na zadním díle. Maje plochý zadek,opticky bych mu dodala kulatosti a břicho by naopak vypadalo plošší :)
Neprijde mi, ze by strih sukne prilis pridaval na objemu, ale nazivo jsem ji nevidela. Rekla bych, ze bude dost zalezet na materialu, nesmi moc trcet. Pokud mate boky zaoblene rovnomerne a pri pohledu zepredu stejne siroke ci uzsi nez ramena, tak to bude v pohode ![]()
Mám radost, že jsem se vybičovala a ušila šaty pro její Veličenstvo Františku Josefínu I. (4roky)

Ty jsou parádní! Dostatečně princeznovské a přitom žádný kýč.
Když jsme kupovali do knihovny pohádkové kostýmy na hraní do dětského koutku, měla jsem fakt problém vybrat nějaké slušné. Ale učinila jsem tedy kompromis a kromě těch normálních, nepříliš třyptkovitých a lesklých, jsem vzala i Elsu a Annu z Ledového království :) Tyhle je teda hravě trumfnou, holčička bude mít určitě radost. A má úplně překrásné jméno!
Děkuju. Já to tak mám často, že začínám s představou velkýho zdobení a pak to skončí takhle :-)
Je to vnučka a přeje si od Ježíška "královský šaty", tak snad to jsou ony!
Jsou perfektní i takhle nezdobené. Leda kdyby byla malá hodně velká parádnice, ještě bych třeba zvážila nějaké perličky, ale to se dá vždycky dohnat kilogramy plastových korálků na krku, třpytivou korunkou nebo pantoflíčkama s nějakým echt kýčovitým zdobením ![]()
Druhá babička ji třpytivým a růžovým plastem, laky na nehty a podobně zásobuje dostatečně. Což jsem ráda, (bez ironie) nemusím to kupovat a dítě není o nic ošizeno ![]()
Já jsem taky pro to dítěti v rozumné míře dopřát, růžové třpytivé období nebude trvat věčně a když mu to udělá radost :) Zrovna dneska jsem viděla někde na internetu návod, jak z růžového plastového kočárku pro panenky udělat vkusnou hračku. Celá konstrukce kočáru byla nastříkaná černým lakem a potah byl ušitý černobílý pruhovaný. Uvnitř seděla taková umělecká látková panenka. Celé to vypadalo hrozně krásně a efektně, ale okamžitě mě napadlo, jestli by ta malá holčička, co si s kočárkem bude hrát, nechtěla radši ten původní růžový kočár s panenkou Chou Chou :)
No, nechci to moc rozpitvávat, vyklubala se z toho nějaká střevní viroza, noc byla opravdu pestrá. Ale tyhle věci mají většinou rychlej nástup, akutní průběh a rychle jsou zas pryč, tak doufám,že zítra už mi bude líp. Už teď je to o dost lepší než v noci a ráno.
Dnes som kukala v Lidli na tento šijací stroj:
http://letak.lidl.sk/254cf51a-cebf-423f-9673-96fbdd4e024e//html5.html#/16
Myslíte, že pre 14-ročnú žubrienku by bol ok? haštagVianoce...
Teraz pozerám, že v letáku sú tri, takv našom Lidli majú ten vpravo hore, ale zas môžem tých Lidlov obehať viac...
Doporučuju spíš ten vpravo dole, na tom horním jsou sice navíc stehy, ale ty pak opravdu málokdo využívá.
A podobný jako je ten dole mám roky(mám jich několik, koupené v Tescu), šiju denně a super! A šiju na něm radši, než na drahém stroji, který taky mám.
Fakt? Super, vďaka
!!! Tak ho skúsim zohnať, keď nič, zoberiem ten horný, dnes ho ešte mali.
My ho kupovali minmulý rok k vánocům švagrové a je moc spokojená, nemůže si ho vynachválit ![]()
Tak budem dúfať, že toto bude lepší kus.
tak to neviem....asi...
Lidl má stroje v pondělní nabídce - Domácnost od 19. prosince
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)