Kdyby někoho zajímal můj svetr s kulatým sedlem, tak už v něm skoro tejden chodím - ty barvy se mi teda moc nelíběj nakonec, jak vyšly vedle sebe, ale jinak se pletl dobře a rychle, ještě si asi nějakej barevnější pořídim.

Kdyby někoho zajímal můj svetr s kulatým sedlem, tak už v něm skoro tejden chodím - ty barvy se mi teda moc nelíběj nakonec, jak vyšly vedle sebe, ale jinak se pletl dobře a rychle, ještě si asi nějakej barevnější pořídim.

Barvy to je individuální :-),ale jinak- bomba! Do takového projektu bych neměla sílu jít,skončila bych u prvního vzoru. Nebo naopak,každý vzor by byl malinko jinačí
.
Takže závist ![]()
děkuju, ona je to hrozně pěkná petrolejová a taková pěkná zelená, ale spolu ty barvy moc nevyzněj.
tenhle se pletl odspoda, takže ten vzor byl spíš za odměnu, jakmile jsem pletla sedlo, bylo už vyhráno :-D Já bych příště něco buď úplně barevnýho, nebo naopak černošedobílýho nebo různě hnědobéžovýho. Jde to fakt dobře, myslím už bych si zkusila i ten anglickej návod, toho jsem se bála napoprvý.
Tak jsem zase vedle,já myslela,že se takový typ plete od krku? Já jsem věčný začátečník,pletla jsem vždycky jen na děti,teď na vnuky,to co jde rychle. Abych zkusila něco na sebe,musela bych mít velikost 32
,nebo možná čepici...
Takže můj zájem pramení hlavně z obdivu,než že bych snad sama. A taky mě nebaví jen plést,musím si k tomu pustit nějaký film,nebo číst. Počítat oka se u toho asi nedají
Jj,ja videla návody i kde se pletlo od krku,tenhle zrovna se pletl odspodu.js taky teda moc nepletu,v poslední době uz vubec a tohle je můj druhej (a první nositelej) svetr v životě. Umím teda rukavice a ponožky,to je málo pletení,ale do větších projektu jsem se nikdy nepoustela.a taky jsem kvuli tomu zprovoznila (nemeli jsme kabel) po asi 8 letech televizi (abych zjistila,ze se na to nedá koukat,takze svetr je upletenej víceméně u čt24 :-)
Sakra,od ponožek ke svetru...začíná ve mě doutnat naděje! Vždycky,když jsem ve Švadlence-a to jsem často-mlsně pokukuju po přízích. Třeba ještě sama sebe přesvědčím.
Před Vánoci jsem dokončila jednoduché nadkolenky:

Jinak svetr od Potrefenáhusa je úžasný! Ač pletu různé věci, co se do nich jiní nepouštějí, tak žakár jsem pletla jen jednou a zážitek to byl takový, že závěr z toho byl "nikdy více". Pravda, už mám od té doby víc napleteno, tak bych mohla zas vyzkoušet - ale to je takový rozumový přístup, pocity jsou stále stejné...
Takže obdivuji!![]()
Jo, a taky už jsem pletla jeden svetr od krku směrem dolů... Je to velmi praktické v tom smyslu, že když člověk potřebuje něco prodloužit či zkrátit (u mě typicky rukávy), tak se dá se celkem beztrestně odpárávat či připlétat, ale musím přiznat, že jsem asi stará konzerva - byla jsem z toho celá nesvá. Ale zvládla jsem to a zážitek to nebyl až tak silný jako žakár, takže naskytne-li se někde nějaký pěkný svetr a bude-li se plést takto, zřejmě jeho výrobu podstoupím. ![]()
pěkný nadkolenky! svetru se nebojte, bylo to v pohodě a já fakt nijak nepletu, svetr nositelnej je to první.
Já mám teď v merku tenhle, ale zatím váhám, jestli se fakt praštit přes kapsu a koupit na to vlnu Noro.

a taky jsem si včera stáhla návod na tyhle rukavice, ale musim si ještě vyjůtubit ty anglický výrazy, ztroskotala jsem kousek za palcem

ten sveter aj tie rukavice
!!! Normálne rozmýšľam, či neoprášiť, čo sa ma moja babi kedysi snažila naučiť...
Ten první svetr je úžasnej! Dokázala byste říct, kolik jste na tom strávila hodin? (I když Vás bude možná ten výpočet bolet:-D.)Fakt super, já umim plést jen hladce a obrace, ale třeba to jednou vytunim.
U toho druhého bych vyměla knoflíky a možná tu základní barvu, působí trochu staropanensky, ale pak to bude teda super!
jo, je takovej babskej, voni asi všechny ty zapínací, kor s dřevěnýma knoflíkama.
fakt to nebylo tak strašný, za tejden byl hotovej, tak po pár hodinách po večerech, ani si nejsem jistá, jestli každej den.
Tak to koukám teda! Ká si furt říkám, že si tyhle aktivity nechám někdy na mateřskou třeba, ale beztak budu čumět na ty internety a nic z toho. Háčkování takové širší čelenky dělám už rok.
Tolik babskej ten druhej neni, chce to jen pár změn. Zase sehnat pevnej a silnej rozepínací svetr neni uplně jednoduchý, takže u toho se ta práce vyplatí.
Svetr, co máš(te) (pardon, já jsem na internetu zvyklá tykat) v plánu se mi líbí a bude i celkem jednoduchý na pletení, přitom je to efektní. Pokud jsem dobře pochopila, tak ta vlna Noro už se nevyrábí a jen doprodává? V každém případě levná není... Možná by se dala nahradit Fabelem od Drops Garn Studio - složení (vlna+polyamid) je podobné, má to skoro stejný návin (teda ta Noro má 422m/100g a Fabel 205m/50g, což je ale vlastně totéž, pokud se Fabelu koupí 2x více klubek, tj. stejná celková délka návinu), taky to mění barvy... a vyjde to levněji i při tom nákupu dvojnásobného množství klubek, zvlášť pokud se koupí třeba v některé z celkem častých akcí.
Na návod na ty rukavice jsem už taky narazila, ale nezkoušela jsem. Ale ono půjde spíš o to nastudovat ty termíny a porozumět, co se od člověka chce, pak to nebude až tak složité... Je fakt, že já jsem zvyklá plést podle návodů v angličtině, ale každý má ty zkratky a vůbec styl toho psaní toho návodu trochu jiný a tak pokaždé, když pletu podle nového člověka, je ten první pokus trochu dobrodružnější než ty další, ale zatím se mi nestalo, že bych to nedala. Maximálně jsem víc párala, když jsem něco někde nepochopila hned napoprvé.
Držím palce a pak se zas těším na fotky!
Já mám teď rozpletený tento svetr , ale bez toho límce a rozšířených, prodloužených rukávů - potřebuju něco jednoduchého zapínacího k sukni...
ten je pěknej. Tak ať se dobře plete.
Když ono to Noro je ale fakt nádherný a podle mě nepřekonatelný, takový barvy a přechody nikdo nemá. Už jsem z něj pletla jedny ponožky.
Abych se přiznala, tak jsem se do toho svetru už včera pustila ze zbytků, co mám doma. Tu barevnou vlnu mám už několik let doma a už nevím, co je to za značku, ale kupovala jsem ji v palladiu, takže nejspíš Austermann nebo Schoeller + Stahl a tomu Noru se to bohužel ani nepřibližuje.
Ale tak zkušební ze zbytků, no :-D
Njn, nikdy to nebude takové jako z originální vlny, to je fakt. Ale určitě prosím o fotku po dokončení!
Mně jedna kamarádka poslala tenhle odkaz a ještě tenhle a to jsem jí tedy taky "poděkovala". Na ty ceny jsem tehdy nevěřícně zírala... ovšem na barvy taky, pravda.
Navod jsem nezkoumala, vy tento pletete od krku?
To jsem jeste nikdy nepletla. To bych mohla vyzkouset az bude cas (
)
Hmmm, moc pěkně to vypadá!![]()
Já právě nasadila rukávy k tělu a vrhla se do raglánu...
Ty rukavice! Mne bych v nich tedy záblo, ale je to krása! Svetr samozřejmě taky.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.