Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 30. července 2021 17:38

Lamicka já to četla, tady to mělo docela negativní ohlas, ale mně to zas tak úplně zlý nepřišlo. Takovou tu beznadějnost a prázdnost diktatury a poničenýho života asi docela vystihla? I jsem si kvůl negativním recenzím tady přečetla něco na databázi knih a aspoň jsem se tam pobavila

Offline Lamicka
13989 příspěvků moje polička 30. července 2021 17:51

Ounz jj, to vystihla dobre, ale jinak mi to prislo takove nijake, tak jsem si rikala, jestli jsem to necetla jen v nepravou chvili. Asi si to za cas zkusim precist jeste jednou. Recenze si prectu.

Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 30. července 2021 19:22

Lamicka no, já zas došla k tomu, že jednou mi to stačilo  určitě máš pravdu v tom, že už jsem četla lepší (i od ní), ale na úplný ztrhání to není..

Offline Hanka H
2908 příspěvků moje polička 30. července 2021 19:24

Už jsem to tady nedávno zmiňovala - Klevisové vyjde v druhé polovině srpna další knížka - tentokrát bez Bergmanna. Rozhodně si ji nenechám ujít! Poslední tři čtyři knížky jí vyšly vždy t v létě - dobře načasované - je to takové správné prázdninovodovolenové čtení.

Začala jsem číst Tichou smrt od Petera Maye - tak druhý ostrov Lewis to nebude, ale zatím mě to baví.

Trochu OT - pro zdejší obdivovatele Petra Čepka - doporučuji Morgianu. A vlastně i knižní předlohu od Alexandra Grina. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. července 2021 20:13

Hanka H Morgianu znam . Ale ne jako knihu, dik. 
A Petera Maye nekriticky zboznuju, ze cilene nedocitam serie, aby mi nedosel. Me teda od nej bavi i ty stand alone knihy. 

Offline Hanka H
2908 příspěvků moje polička 30. července 2021 20:19

Jos Třeba takový Útěk považuji za velmi povedený.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 30. července 2021 22:19

Lamicka Mě Listopád hodně zklamal. Tušila jsemto, že se mi nebude líbit, ale stejně jsem ho koupila. Holt Mornštajnová. Aleba Slepá mapa byla pro mě skvělá.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 30. července 2021 22:20

A mám také ráda Hájíčka. 

Offline Dadoo
11607 příspěvků moje polička 31. července 2021 16:16

Dneska, na procházce 5 km od domova, u kontejnerů bedny s knížkami.

Víc se mi jich, bohužel, do batužku nevešlo.

I tak se pronesly.

Offline brrr
11553 příspěvků moje polička 31. července 2021 17:17

Dadoo Co je to za verneovku?

Offline Dadoo
11607 příspěvků moje polička 31. července 2021 18:48

brrr 5 neděl v balónu.

Milovala jsem Verneovky a přečetla snad úplně všechny, co kdy Verne napsal.

Remarque je Stíny v ráji. Vůbec nevím, jestli jsem to kdy četla. 

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 31. července 2021 19:13

Dadoo Poklady

Offline Hanka H
2908 příspěvků moje polička 31. července 2021 19:48

Dadoo Verneovky jsem jako dítě také hltala - asi nejvíc se mi líbily Dva roky prázdnin.

A nechápu, proč lidi knížky neodnesou někam, kde je šance, že se jich někdo ujme - existují pouliční knihovny, na knížky mají vyhrazené poličky i některé restaurace, přijímají je i domovy důchodců ... Jasně, v současné době je to po stránce hygieny trochu komplikovanější, ale vyhodit knížky do kontejneru (ještě že v tomto případě nechali krabici vedle)!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. července 2021 20:30

Hanka H třeba na sídlišti se ty knížky z krabice rychle rozeberou, ostatně jako cokoliv.

Nás teď čeká likvidace pozůstalosti a taky přemýšlíme, co s knihami. Poblíž je domov důchodců, tak je zkusíme udat tam. Další věc jsou starožitnosti jako různé džbány a podobně, to vůbec nemám ánunk, jestli třeba jde darovat/prodat nějak hromadně do starožitnictví.

Offline Candance
5587 příspěvků moje polička 31. července 2021 21:47

Hanka H u nas jsou knizni budky preplnene, tam.das jen par, knihovny je nechteji vetsinou, par detskych si vzala tridni do druziny. 

Obcas se nejaka zachranna akce knih porada a knihy berou ale velkeho mnozstvi se snadno nezbavis

Offline Hanka H
2908 příspěvků moje polička 31. července 2021 21:58

Evaeva Candance Azyláky pro matky s dětmi berou dětské knížky, někdy i ty pro dospělé. Vůbec bych nezkoušela antikvariáty - tam je šance udat knížku z pozůstalosti minimální - vyžadují jednak perfektní stav, za druhé neberou to, co mívají lidé běžně v knihovnách. Uznávám, že je to někdy problém. Přiznám se, že před časem jsem takhle od kontejneru přinesla tlustého Ed Mc Baina -  3 x 87. revír .

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 31. července 2021 22:23

Já jsem teda časem od postoje: knížku bych do popelnice nikdy nevyhodila, přešla k názoru: něco se hodí fakt jenom na podpal. A že ty knihy hoří blbě.

Před časem jsme vysypaly do popelnice hromady starých slovníku a podobné literatury. Svého Remarqua bych já nevyhodila, ale co s dědictvím po babičce, kdyz už to má člověk doma 2x? ( česky i slovensky). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. července 2021 23:01

Hanka H dětské knížky tam nebudou:) My určitě půjdeme cestou nejmenšího odporu, antikvariáty určitě obcházet nebudeme. Co si nerozebereme a nebudou chtít v nějakém domově/azyláku poblíž, skončí nejspíš u té popelnice.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 31. července 2021 23:50

Evaeva dobře děláte, taky bych si s tím nedělala hlavu. s tou pozůstalosti je obvykle tolik práce, trvá to často mnoho měsíců, že se trápit zrovna kvůli knížkam nemá cenu.  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. července 2021 23:56

continuity popravdě nás nejvíc trápí ty starožitné drobnosti, většinu z toho nikdo z rodiny chtít nebude, ale co s tím budeme dělat, to nevím. Úplně do popelnice to člověk hodit nechce. No, v září nás to bude čekat.