Lamicka já to četla, tady to mělo docela negativní ohlas, ale mně to zas tak úplně zlý nepřišlo. Takovou tu beznadějnost a prázdnost diktatury a poničenýho života asi docela vystihla? I jsem si kvůl negativním recenzím tady přečetla něco na databázi knih a aspoň jsem se tam pobavila ![]()
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
Ounz jj, to vystihla dobre, ale jinak mi to prislo takove nijake, tak jsem si rikala, jestli jsem to necetla jen v nepravou chvili. Asi si to za cas zkusim precist jeste jednou. Recenze si prectu. ![]()
Lamicka no, já zas došla k tomu, že jednou mi to stačilo
určitě máš pravdu v tom, že už jsem četla lepší (i od ní), ale na úplný ztrhání to není..
Už jsem to tady nedávno zmiňovala - Klevisové vyjde v druhé polovině srpna další knížka - tentokrát bez Bergmanna. Rozhodně si ji nenechám ujít! Poslední tři čtyři knížky jí vyšly vždy t v létě - dobře načasované - je to takové správné prázdninovodovolenové čtení.
Začala jsem číst Tichou smrt od Petera Maye - tak druhý ostrov Lewis to nebude, ale zatím mě to baví.
Trochu OT - pro zdejší obdivovatele Petra Čepka - doporučuji Morgianu. A vlastně i knižní předlohu od Alexandra Grina.
Hanka H Morgianu znam
. Ale ne jako knihu, dik.
A Petera Maye nekriticky zboznuju, ze cilene nedocitam serie, aby mi nedosel. Me teda od nej bavi i ty stand alone knihy.
Jos Třeba takový Útěk považuji za velmi povedený
.
Lamicka Mě Listopád hodně zklamal. Tušila jsemto, že se mi nebude líbit, ale stejně jsem ho koupila. Holt Mornštajnová. Aleba Slepá mapa byla pro mě skvělá.
A mám také ráda Hájíčka.
Dneska, na procházce 5 km od domova, u kontejnerů bedny s knížkami.
Víc se mi jich, bohužel, do batužku nevešlo.![]()
I tak se pronesly. ![]()

Dadoo Co je to za verneovku?
brrr 5 neděl v balónu.
Milovala jsem Verneovky a přečetla snad úplně všechny, co kdy Verne napsal. ![]()
Remarque je Stíny v ráji. Vůbec nevím, jestli jsem to kdy četla.
Dadoo Poklady![]()
Dadoo Verneovky jsem jako dítě také hltala - asi nejvíc se mi líbily Dva roky prázdnin.
A nechápu, proč lidi knížky neodnesou někam, kde je šance, že se jich někdo ujme - existují pouliční knihovny, na knížky mají vyhrazené poličky i některé restaurace, přijímají je i domovy důchodců ... Jasně, v současné době je to po stránce hygieny trochu komplikovanější, ale vyhodit knížky do kontejneru (ještě že v tomto případě nechali krabici vedle)
!
Hanka H třeba na sídlišti se ty knížky z krabice rychle rozeberou, ostatně jako cokoliv.
Nás teď čeká likvidace pozůstalosti a taky přemýšlíme, co s knihami. Poblíž je domov důchodců, tak je zkusíme udat tam. Další věc jsou starožitnosti jako různé džbány a podobně, to vůbec nemám ánunk, jestli třeba jde darovat/prodat nějak hromadně do starožitnictví.
Hanka H u nas jsou knizni budky preplnene, tam.das jen par, knihovny je nechteji vetsinou, par detskych si vzala tridni do druziny.
Obcas se nejaka zachranna akce knih porada a knihy berou ale velkeho mnozstvi se snadno nezbavis
Evaeva Candance Azyláky pro matky s dětmi berou dětské knížky, někdy i ty pro dospělé. Vůbec bych nezkoušela antikvariáty - tam je šance udat knížku z pozůstalosti minimální - vyžadují jednak perfektní stav, za druhé neberou to, co mívají lidé běžně v knihovnách. Uznávám, že je to někdy problém. Přiznám se, že před časem jsem takhle od kontejneru přinesla tlustého Ed Mc Baina - 3 x 87. revír
.
Já jsem teda časem od postoje: knížku bych do popelnice nikdy nevyhodila, přešla k názoru: něco se hodí fakt jenom na podpal. A že ty knihy hoří blbě.
Před časem jsme vysypaly do popelnice hromady starých slovníku a podobné literatury. Svého Remarqua bych já nevyhodila, ale co s dědictvím po babičce, kdyz už to má člověk doma 2x? ( česky i slovensky).
Hanka H dětské knížky tam nebudou:) My určitě půjdeme cestou nejmenšího odporu, antikvariáty určitě obcházet nebudeme. Co si nerozebereme a nebudou chtít v nějakém domově/azyláku poblíž, skončí nejspíš u té popelnice.
Evaeva dobře děláte, taky bych si s tím nedělala hlavu. s tou pozůstalosti je obvykle tolik práce, trvá to často mnoho měsíců, že se trápit zrovna kvůli knížkam nemá cenu.
continuity popravdě nás nejvíc trápí ty starožitné drobnosti, většinu z toho nikdo z rodiny chtít nebude, ale co s tím budeme dělat, to nevím. Úplně do popelnice to člověk hodit nechce. No, v září nás to bude čekat.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)