Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline Candance
5587 příspěvků moje polička 21. července 2021 15:07

AprilTwelve inotna chirurga jsem.docetla vcera a docela dobre.

Vrany me hrozne dostaly, kvuli dceri - trochu ted vidim oboustranny pohled na ruzne veci a snazim se to pochopit.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 21. července 2021 15:27

711990 já jsem se ostřeji ohradila při doporučení mycelia pubertálními klukovi, jinak chápu, že jsou lidé, které to může bavit. Pořád si myslím, že se to autorce příliš vymklo z rukou a rozsah cca poloviční by byl ke prospěchu věci. 

kolik to má nakonec dohromady stran?

Mám pocit, že to překoná i leninove spisy.

DrowRanger je to strane zaujímavá zápletka, opravdu bomba, ale celé je to strašně rozvláčné, autorka se furt dokola nimra v něčích pocitech, řeší tam téměř pubertální problémy: mám mu ten list dat nebo nemám? A to prosím na 200 stran. půlku času jsem měla chuť některym z hrdinů pořádně zatrepat. 

Pokud ti to motání se dokola nevadí, lze doporučit, protože jinak je to dost originální. kdyby to Vilma trochu ukocirovala, je to světová třída. 

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 21. července 2021 15:40

DrowRanger třeba ti pomůže tohle. 

https://www.databazeknih.cz/serie/mycelium-2967

Hodnocení pozdějších dílů je dost vysoké, ale poslední díl má jenom třetinu hlasů než ten první. No prostě je to pro vytrvale čtenáře.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 21. července 2021 18:48

711990 continuity super, pustim sa do prvwho dielu a som zvedava, ci sa mi bude pacit.

Offline Fakirka
2210 příspěvků moje polička 21. července 2021 19:22

Candance já čtu vrány zrovna teď a myslím, že to dneska i dočtu... ale teda... dost mě to zatím drtí. A ten pohled z obou stran je dobrý... Jak různí lidé vnímají různě stejně situace. Mám o čem přemýšlet.. 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 21. července 2021 22:45

Candance Vrány byly skvělé, chirurga jsem taky četla, ale to už mi přišlo trochu horší... ale vrány považuju za jednu z nejlepších knih takového toho českého main streamu... 

a teď čtu to vychvalované století, a jsem trochu zklamaná, očekávala jsem bombu, ale nějak se nekoná - ano, jsou tam všechny ty mezníky a události století, ale jako nic co bychom neznali, a literárně příběh průměr ... 

Offline vanilka
2138 příspěvků moje polička 23. července 2021 17:01

Chci sem přidat pro mě velký překvapení - Hana Marie Körnerová. Měla jsem blbý předsudky z nepovedeného filmu Andělská tvář, nikdy by mě nenapadlo si její knihy přečíst. Nedávno jsem v knihovně tak nějak nevěděla co bych a padl mi zrak na její knihy. Vzala jsem Heřmánkové údolí, během dvou dnů ho zhltla a spěchala si půjčit něco dalšího od ní, tentokrat Hlas kukačky. Za mě oboje super. Žádný sladký romány, naopak docela chvílemi drsné okamžiky z těžkých dob, jedna poválečná, druhá před válkou a během ní. Pro mě fakt velké překvapení. Doporučuju.

Jinak teď na dovolenou se mnou pojede Zuzanin dech, od Klevisové Drak spí a InTyMně od Markéty Lukáškové. Její tvorba se mi líbí moc.

Offline olte
679 příspěvků moje polička 24. července 2021 19:49

vanilka Drak spí jsem právě dočetla, Klevisovou mám ráda, dobře se čte... a ta Körnerová mě taky celkem příjemně překvapila, četla jsem zatím Stanice odložených lásek a nebylo to špatné. Na dovolenou si beru Šikmý kostel 2 a už se na něj těším

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 24. července 2021 20:48

Obvykle se trochu bojím vracet ke knihám, které mne zasáhly v -nácti. To absolutní vytržení už nejde zopakovat. Dcera dělá do školy rozbor Nezvalova Edisona, chtěla konzultovat, tak jsem ho otevřela. A bylo to tam pořád. První dva řádky a mrazení, euforie, znásobená vzpomínkami na první čtení tenkrát kdysi.

Cosi krásného, co drtí...

Offline Hanka H
2908 příspěvků moje polička 24. července 2021 21:26

Sweet Potato Tomu rozumím.... Nevracím se.

Začala jsem číst Chirurga od Dvořákové - mé první setkání s autorkou. Zatím jen kroutím hlavou, nechápu vysoké hodnocení a davové nadšení. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 25. července 2021 11:34

Dostala jsem od tety knížku Haliny Pawlowské Záhada žlutých žabek. No ... s velkým přemáháním jsem přečetla půlku a dál už to nepůjde. Četl jste to někdo?

Jinak mám právě rozečtenou knihu Co život dal a vzal od Betty MacDonald.

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 25. července 2021 11:50

Dalia Kdysi dávno bylHalinina první knížka (Proč jsem se neoběsila) originální a vtipná. Teď už asi 30 let jen převařuje.

Betty

Offline Gatita
8172 příspěvků moje polička 25. července 2021 11:51

Teď jsem dočetla Mezi dvěma Kimy od Špitálníkové. Nevím, s kým jsme se tady o tom bavily - možná s eM ? Svědectví o životě v KLDR mě bavilo víc, bylo to čtivější a víc zdrcující. Jsou to dvě knihy na stejné téma, tak pokud člověk není fanoušek, stačí asi přečíst jen jednu z nich. Na Kimech je ale super to, že píše svoji zkušenost (byť krátkou a okleštěnou tím, co jí tam dovolili vidět), tak mi nehlodaly žádné pochybnosti o autenticitě. Je to víc do cestopisu, popisuje tam i různé památky a tak. A jsou tam pěkné fotky. 

Offline Candance
5587 příspěvků moje polička 25. července 2021 14:36

Dalia ja pravidelne dostavala knihy od Haliny od tchyne a mam k nim uz silnou averzi

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 25. července 2021 15:18

Candance Nemohu si pomoct, ale já se u té Halininy knížky strašně nudím. Tak se nebudu trápit a nedočtu ji, což ovšem nebývá mým zvykem. Ale tohle se fakt nedá.

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 25. července 2021 16:26

urcite na zaklade mistniho doporuceni jsem precetla Raději zešílet v divočině

moc zajimave, super

Offline Fakirka
2210 příspěvků moje polička 25. července 2021 18:21

Přečetla jsem během necelých dvou dnů Kde zpívají raci. Nemohla jsem se od toho odtrhnout. 

Offline Hanka H
2908 příspěvků moje polička 25. července 2021 21:06
Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 25. července 2021 21:10

Hanka H Díky za tip. 

Offline AprilTwelve
987 příspěvků moje polička 25. července 2021 21:55

v poslední době v podstatě náhodou Houbařka, Rekonstrukce, Anežka,  Malinka... všechny za mě super