Kytičky aneb zelené prsty...

01. února 2015 13:31
Offline Renusatko
11666 příspěvků moje polička 08. června 2018 19:50

SunEclipse Ony ty výstavy nejsou bohužel nic moc. Spousta pěstitelek má strach, aby si z výstavy nedonesly škůdce a taky ta přeprava je náročná. Nevím, jestli tohle je nějaká celoroční výstava nebo právě klubová. Já mám teda fialky za nezničitelné kytky, které při dobré péči, což je hlavně světlo, kvetou podstatnou část roku. Určitě se jim bude dařit. 

Dnes už se dá koupit hodně lístků a občas i rostlin na internetu. Když jsem začínala, tak je měla v republice k prodeji snad jen jedna paní. Nad jejíma stránkama jsem strávila spoustu dní 

Offline Ronna
1087 příspěvků moje polička 08. června 2018 22:52

Janulik03 To je krása. 

Mně u jedné na jaře zasazené růže listy komplet uschly. Snad se ještě probudí.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 13. června 2018 08:08

Narazila som na Insta na pekný profil o kvetinách. Sú tam aj rôzne tipy napríklad Pruvodce skudci.

Offline MP Meri
5671 příspěvků moje polička 10. července 2018 08:22

paktofonika Díky moc za tip, dala jsem si je do sledování a josu super! Mám ještě další ve sledování a přijde mi legrační, jak i v kytkách je vcelku jasně patrná určitá móda 

Jinak si jdu k CML pro radu - letos mám krásné muškáty, repsektive moc krásně kvetou.  Bohužel jim ale nerostou listy. akže ve výsledku je to takové holé koště, ze kterého trčí spousta květů do všech stran. Nenapadá vás, čím to může být?

Offline Edge
1639 příspěvků moje polička 19. července 2018 10:27

razorblade na jakým okně ty orchideje jsou? nesvítí na ně třeba přímý slunce? já je mám na okně na severní straně, jednou za týden je ve vaně proleju vlažnou sprchou a vypadají spokojeně

Offline Edge
1639 příspěvků moje polička 19. července 2018 10:37

prosím o radu... potřebuju vytvořit neprůhledonou clonu cca 170 cm vysokou, část pozemku je skoro celý den na slunci a na část svítí jenom mezi cca 12. - 16. hod., měli jsme na plotě se souhlasem sousedky břečťan, ten byl boží, ale když jsem ho konečně vypiplala, tak mi bylo řečeno, že ho mám dát pryč

líbily by se mi třeba hortenzie, převislý modřín... dozadu bych chtěla něco vyššího a dopředu něco kvetoucího, okrasné trávy atd.

nějaké tipy? co dávat spíš do stínu a co na sluníčko?

Offline baltik
4869 příspěvků moje polička 19. července 2018 10:44

hortenzii spise do stinu, ja jsem ji na primem slunci zahubila (ale je fakt, ze u nas je obecne vedro a malo vody)

a varuji pred trubacem popinavym, rozroste se to vsude, to by vam sousedka nepodekovala (ma nase sousedka a neustale vytrhavavame nove a nove vyhonky na nasem pozemku)

jo a jeste je zajimavy jasmin nahokvety, ktery kvete v zime, ale neda se moc tvarovat, je takovy spise rozlezavy, ja ho tak nejak promotavam dratenym plotem

Offline Janulik03
18979 příspěvků moje polička 19. července 2018 10:50

Edge hmmm, tak ja by som dala kráky pajazmínu k plotu, tie znesú aj slnko a krásne vonia ked kvitne. Hortenzie metlinaté, tie tak isto slnko možu a potom motýlí ker (komule davidi)

Pajazmín

komule

hortenzie

Offline Janulik03
18979 příspěvků moje polička 19. července 2018 10:55

baltik do tiena su vhodné hortenzie macrophylla (kalinolistá ), tie potrebujú tieniť, ale napríklad ja ju mám roky na slnku a je ok. 

Offline baltik
4869 příspěvků moje polička 19. července 2018 11:00

Janulik03 ja jsem dostala od babicky vypestovane 2 rizky z jejich hortenzii, ona mela spise stinou zahradu a rostly a kvetly ji tam jako dive a v te nasi pousti mi oba dva postupne uschly, coz je mi lito, protoze babicka uz nezije :(

Offline Janulik03
18979 příspěvků moje polička 19. července 2018 11:03

baltik to je smutné. Tak potom je pre teba lepšia tá metlinatá, tá lepšie kvitne na slnku, ale potrebuje vela, vela vody a strihá sa na jar, lebo kvitne na novom dreve. 

Offline razorblade
8456 příspěvků moje polička 19. července 2018 11:54

Edge ja je prave vvokne nemam, protoze mam byt na jihozapda. Mam je tak metr az dva od okna. V zime chceme s matkou zkusit, ze si je k ni dam “nakvest” :D

Offline KapkaMM
325 příspěvků moje polička 19. července 2018 13:44

Edge Hortenzie latnatá zvládá dobře sluničko, dokonce lépe než stín. Skvělá je taky cesmína Impala, ačkoliv je stálezelená, tak vyžaduje spíš slunce než stín. Bych ji dala k plotu a jestli zbude místo, tak bych před ní vysázela něco kvetoucího. Ona totiž kvete jen nenápadně, ale funkci živého plotu plní skvěle. Připomíná buxus, ale zavíječ na ni nejde a navíc roste rychle. Jediná nevýhoda je vyšší cena.

Offline Edge
1639 příspěvků moje polička 19. července 2018 14:19

Janulik03 díky, to vypadá dobře.... jasmín je super, na něj nesmím zapomenout... ta komule k sobě láká hmyz?

KapkaMM taky moc děkuju za tip

razorblade tábor pro orchideje je dobrej nápad :-) pak už mě napadá jenom špatná zálivka... já je teda vůbec nerozmazluju, letos se mi nechtělo jezdit do zahradnictví pro substrát, tak jsem je přesadila do mulčovací kůry a zatím dobrý

Offline razorblade
8456 příspěvků moje polička 19. července 2018 14:24

Edge noooo... ja je tak jednou za 1-2 tydny pres noc namocim, at se napijou a pak si jich nevsimam. mozna to je ten problem :D (u jedny se mi totiz po obvodu vsech listu udelaly lepkavy sladky kapky a to prej svedci o tom, ze ma malo vody). Asi jim zkusim na vode pridat a koupim nejakou tu blbost na urychleni kveteni :D

Offline Janulik03
18979 příspěvků moje polička 19. července 2018 14:27

Edge láka motýle, my ich teraz máme nespočet okolo nej. Ale je lepšie dat aspon dve, tri ešte lepšie vedľa seba, vyzerá to lepšie. Ja mám bielu a fialovú tesne pri sebe. 

Offline Tak Betty
5653 příspěvků moje polička 19. července 2018 16:07

To jsou moje letošní muškáty. Květ jsem ještě neviděla ani jeden.

Jinak jsou dekorativní. Mám 5 truhlíků nekvetoucích muškátů

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 19. července 2018 16:56

Tak Betty Ale listy mají dekorativní

Offline Edge
1639 příspěvků moje polička 19. července 2018 17:36

a ještě se zeptám na ibišek, mám ho dát spíš na sluníčko nebo do stínu?

Offline MP Meri
5671 příspěvků moje polička 19. července 2018 18:04

Tak Betty Koukam, ze mame opacnej problem 

Edge Do stinu.