Mam totalne dementni pestitelsky dotaz: citrusy jsem letnila vzdycky od konce cervence, kdy se prestali rojit chrousti, protoze se vzdycky bojim, aby mi dohliny nenakladli vajicka a latvy mi pak neznicily kytku odspodu (uz jednou se mi stalo, ze mi ty svine nakladly larvy do pytle hliny, co jsem mela na presazovani). Je moje obava opravnena, nebo jsem magor? :D letos na citrusech vidim, ze uz chtej bejt venku a ne jeste dva mesice cekat...
Kytičky aneb zelené prsty...
Vykvetla mi masozravka ![]()

Friga wow, gratulujem, vidim prvy krat ![]()
Něco mi letos ožírá hortensii v květináči. Nevidím na ní žádné mšice ani housenky, slimáčí stopy kolem taky nejsou, ale jak vyroste nový list, hned je ohlodanej. Nikdy dřív se to nestalo, mám ji asi 4 roky. ![]()
Kokoska Není to lalokonosec? Takové z kraje okousané listy?
Mne už kvitnú ruže.

Garfie Asi jo, je to vždycky vyhlodnuté na kraji. Jen na tom fakt nevidím ani brouky, ani larvy, nic. Abych prohlídla rododendron!
Janulik03 Nádhera!
Janulik03 Ty jsou krasne! ![]()
viktorka_od splavu to vidim prvy krat netusim
Janulik03 je to ve výšce mých očí, nic co by se namotalo od země, vypadá to podobně jako jmelí na stromech:-O
viktorka_od splavu som zvedava ci to niekto identifikuje
Janulik03 nevím jestli to mám ustřihnout a rozdloubat, jestli vevnitř nežije nějaká příšera:-)))
Daj sa do toho a natoc to![]()
![]()
Janulik03 co kdyby tam byl pavouk![]()
Dobrý den, je to hálka žlabatky růžové - a ano, vevnitř jsou larvy. Je lepší ji z růže odstranit, doporučuje se to pak spálit.
Estara moc děkuju!
Kokoska Hmm. tak to bude těžký boj, hlavně azalky, po těch jde!!
díky Renusatko jsem zjistila, jaké krásné kultivary afrických fialek existují a doplahočila jsem se dnes do Fata Morgany na výstavu. Výstava sama mě sice zklamala, ale koupila jsem si pár malých rostlinek, tak doufám, že mi pokvetou aspoň způlky tak pěkně, jako jí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)