Pinot Noir v tom pripade ok ![]()
Kytičky aneb zelené prsty...
To je nádhera, všechny ty fotky. Chodím se sem kochat
A vždycky googlím, co to zas máte za nové objevy. Asi potřebuju prozkoumat nějaká další zahradnictví a dát v práci výpověď, abych měla na zahradu víc času.
Pinot Noir janebu urcite potrebujes, je moc hezka a kvete mi uz dobre mesic. je teda sazena letos, kupovala jsem uz rozvetlou

moora teda, ta je ale krásná. ![]()
Myslela jsem, že jsou jen celé žluté, nebo žluté s hnědým středem. Tahle je nejhezčí, co jsem viděla.
No a co teda potřebujete, je cosmos, krásenka. Je to teda letnička, ale vysemenila se mi loni a letos roste na různých místech. Ta asi kvete ze všech kytek nejdéle. Začíná kvést tak v červenci a jak je vidět na těch fotkách z loňska, kvetla naplno ještě i s těmi chryzantémami v říjnu. Je kouzelná ![]()

Jo, to si taky říkám. Ale zároveň, když dám výpověď, kde budu brát peníze na ty nové nákupy rostlin?
Jak praví klasik Kopat neumím a žebrat se stydím ![]()
Ano! Cosmos je báječný plevel, spolu s afrikany, břečťanem a meduňkou do každé zahrady. ![]()
Já to tak teda mám. A pak mám málo místa na ostatní.
Monardu jsem ještě nezasadila, protože u nás neskutečně leje a všude stojí voda.
"Podle vědců navíc například běžné, neškodné půdní bakterie Mycobacterium vaccae vysílají do našeho mozku chemické zprávy, které ovlivňují naši náladu a činí nás šťastnějšími.
Špína a její vliv na mikrobiom tak mohou někdy fungovat i jako výborné antidepresivum. Možná i proto zahradničení tolik lidí naplňuje a dělá šťastnými,”
Sweet Potato tak, teď to máme vědecky podloženo ![]()
Krasavice ![]()

Sweet Potato a robia to prostredníctvom vône, ktorý sa v parfumérstve volá "petrichor" a každý sa ju zúfalo snaží napodobniť:)
Pinot Noir Nádherné ruže.
slniecko Vůně hlíny?
Sweet Potato v podstate "vôňa dažďa", ale ono je to v skutočnosti vôňa hliny po daždi, resp. vlhkej hliny. Lebo vtedy sa z nej najsilnejšie odparuje geosmin.
slniecko To je nádherná vůně, když začíná pršet na rozpálenou zem. Ale voní mi to i ve městě, kde moc hlíny není, jen beton a asfalt.
Pinot Noir Ty jsou! ![]()

Sweet Potato krása!
Sweet Potato Taky máš na ačokče tolik včel? Já skoro nemůžu sklízet, jak si to brání.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)