Venis zní krásně...
Chanel
Miru Myslím, že pro tebe příliš jemná
.
...myslela jsem si to...
K uvedení tří nových vůní (Paris-Deauville, Paris-Venise a Paris-Biarritz) rozjel Chanel spoustu promo akcí. Jedna z nich se konala v sobotu večer, na terase pařížského obchodního domu Galeries Lafayette. Poslední hosté odcházeli těsně před půlnocí. Poznávací znamení: bílá papírová taštička. ![]()

.... a po týdnu zkoušení můžu konstatovat, že tělová řada k Deauville, Venise a Biarritz (mléko a sprchový gel) vůně příjemně doplňuje a podporuje. Speciálně u Venise mléko pomáhá o něco prodloužit výdrž a projekci.
Vybrala bych si na den Deauville a na večer Venise. Biarritz mi přijde taková nejobyčejnější, ale využití bych pro ni našla taky. Výdrž kolem 4 hodin, ale dnes nebylo moc teplo, v horku asi méně.
Souhlasím, Biarritz je z nich nejobyčejnější. Ovšem já bych pro ni ani to využití nenašla. Leze mi tam totiž tón květinové aviváže, který mi vadí v chanelovském mainstreamu
.
Líbí se mi jen ty druhé dvě.
Já bych sice pro Biarritz uplatnění našla, ale taky mám od prvního zkoušení v oblibě Venise a Deauville. A i v Paříži jsou podle prvních reakcí v oblibě především tyhle dvě vůně. A na akci v Galeries Lafayette (viz foto výše) jsem byla svědkem toho, jak vyloženě kralovala Venise.
domenica Tak to mě těší, že i my se v oblibě shodneme
.
Jinak věřím, že nositelkám Coco Noir, Chance atd. se bude líbit i ta Biarritz.
A těší mě i to, že Venise v Lafayette vyhrála. Ona je zajímavá, líbivá a zároveň má v sobě ten lehký exkluzivní šmrnc.
Deauville se zase podle mě bude líbit hlavně nositelkám Superstitious apod.
wendulka Mně tedy DEAUVILLE připomíná asi AA Mandarine Basilic![]()
Korsičanka No na začátku typově trochu ano, jak se tam ještě drží ta mandarinka společně s tou bazalkou, ale ona potom vyprchá a zůstanou jen nesladké pomerančové květy. Mně tam ovšem jednoznačně převažuje ten jasmín s růží a lehkými tóny chypre.
Každopádně má z těch tří nejlepší výdrž.
wendulka Díky za podporu
Já se teď stříkala 2 dny Biaritz v domnění, že jde o Deauville - spletla jsem si barevné flakonky a nečetla na dně názvy:))) A říkala jsem si, kde je ta výdrž a vůně, jež mě zaujala...![]()
Korsičanka Stane se![]()
Jinak věřím, že nositelkám Coco Noir, Chance atd. se bude líbit i ta Biarritz.
Mně se Coco Noir nakonec po počátečním zklamání (to jsou ta očekávání podle názvu) líbila a nosila jsem ji ráda. Sklízela i komplimenty.
Ale Biarritz rozhodně kandidát ke koupi není, to jedině kdybych ho třeba dostala a tak.
Dochází mi Bois des Îles EdT, tak zkouším, jestli mi ho nahradí EdP.
Bois des Îles EdP
EdP začíná měkčeji, jiskřivé svěží aldehydy s bergamotem skoro chybí, s mandarinkou se hned objeví květiny. Dřevitost je úplně utlumena ylang ylangem a bílými květinami. Oproti pudrovější EdT je krémový santal v EdP doplněn nebo spíš z větší části nahrazen sladkou vanilkou a tonkou.
Vůně je to pořád hezká, ale chybí jí ten drive EdT, a tím, že je sladší, není tak příjemně osvěžující v teplých letních dnech.
blackviolet K osvěžení mám Bel Respiro, ty ne?![]()
Paris-Venise
Má velmi příjemný citrusový úvod v bio kvalitě, jímž se zlehka prolíná hořká svěžest neroli. Zároveň je podpořený jemně kořenitou pelargónií. Ještě příjemnější překvapení ovšem nastává po rozvonění, kdy se mezi ně vplete kosatec s bíločokoládovou tonkou, krémovou vanilkou a špetkou bílého pižma a vytvoří dojem luxusních líčidel. Pryskyřičnatá ambra v základu pak vůni dodává nepatrný orientální nádech.
Paris-Deauville
Ani já bych Deauville neoznačila za klasickou letní svěženku nebo kolínskou. V úvodu sice obsahuje čerstvě oloupanou mandarinku, nazelenalou od petitgrainu, kterou jsme si před chvílí utrhli z větvičky, avšak ta se rychle začne ztrácet pod hromadou lístků bazalek, aby se pod ní proměnila v jemnou květinovou chypre se zeleným jasmínem a ojíněným okvětním plátkem růže a nesladkými pomerančovými kvítky.
Korsičanka Měla jsem ji, byla fajn, ale Bois des Îles mi nevynahradí
.
wendulka
A do tužebníku se nedostala žádná?
blackviolet No kdybych nezkoušela Narciso Rouge, tak bych asi brala Venise. Ale takhle je to přece jen trochu drahá polívačka, byť sofistikovaná. Ale až dojdou zásoby toaletky 31 RC, tak uvidím. Aspoň ten jeden Chanel bych na poličce mít měla![]()
.
wendulka Zkoušela jsme dvě ( Korsičanka jsou to oni?) a musím říct, že teda výdrž, 15-20 minut, mě úplně odradila. Za tu chvíli jsem ani nějak nestačila prozkoumat, jak vlastně voní. Bylo teda strašné vedro, ale i tak.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)