Chanel

22. srpna 2014 16:07
Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 14. ledna 2020 16:01

Dalia O No. 22 jsem jednu dobu krátce přemýšlela, dokud Chanel nepřišel s 1957.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 14. ledna 2020 16:22

wendulka N°22 mě moc mile překvapila a o odstřiku do budoucna uvažuju. Ale znám jen toaletku. Je, prosím Tě, v koncentracích velký rozdíl?

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 14. ledna 2020 17:31

Dalia

No stejné nejsou, ale i edp je podle mě pořád v pohodě, i když toaleta se mi líbila asi o chlup víc. 

Offline Paris
příspěvků moje polička 14. ledna 2020 17:34

Dalia díky. Už jsem měla možnost Essence vyzkoušet a dopadlo to, jak jsem předpokládala. Zůstanu u původní Gabrielle. Essence se mně líbí, ale až po rozvonění. Po nástřiku ji nedávám.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 14. ledna 2020 17:45

wendulka Zkusím sehnat vzorek EdP. 

Paris Každopádně jsou si hodně podobné. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 14. ledna 2020 19:10

Sycomore EdP

Jen pocity ...

Polštářek z mechu, větvička smrková a vůně v tvém dechu, vábňičko březnová … přivoním k tobě a violek tajemství uzamknu v sobě.

Kouzelná vůně lesa, smrkoví i kapradin, lepkavých pryskyřic, vlhkostí nasáklého mechu, hrubé kůry stromů a trochy dýmu ze dřeva zčernalého ohněm. Ovšem nejenom to. Je tu sladce pudrová vůně fialek, které se v malých trsech derou zpod přikrývky loňské trávy a listí. Drobné ozdůbky probouzející se přírody.

Dřevitě květinová vůně emocí. Zprvu chladí a pak hřeje, duši hladí a srdce ... to se směje.

Offline Korsičanka
13120 příspěvků moje polička 14. ledna 2020 19:27

Dalia Krásná recenze, Dali!

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 14. ledna 2020 19:35

Korsičanka Děkuju, MiJo. A zítra by mi měl dorazit vzorek červené Pětky, tak ji konečně poznám. 

Offline Korsičanka
13120 příspěvků moje polička 14. ledna 2020 19:45

Dalia Krása, uvidíš

Offline Renusatko
11666 příspěvků moje polička 15. ledna 2020 16:18

Dalia Koukám, že je ti lépe podle těch krásných recenzí. Asi si najdu vzorky a vrátím se k nim, jestli už se mi nos neposunul. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 15. ledna 2020 16:32

Renusatko Musím přiznat, že co se léčím v Brně, tak jsem na tom mnohem líp.

A tak i dnes přispívám ...

N°5 Red Edition EdP

Měkoučko …

Saténově hladká krémovost bílého oblázku mýdla prokluzujícího mezi prsty a jemná vůně květin.  Velmi příjemná tichá elegance pro jakoukoliv příležitost.

V úvodu mi tato červená kráska připomněla svou příbuznou No. 5 Premiere z roku 2007, která byla podle mého nosu povedenější než její mladší sestra z roku 2014. Oproti klasické No. 5 v koncentraci EdP je tato limitka transparentnější a více květinová. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 16. ledna 2020 10:37

Allure Sensuelle - čistý parfém

Růže jak ze saténu, jež zrcadlem je kouzlu tvému …

Sladce a silně vonící květ růže, trocha vanilky a překrásný akord tvrdého suchého dřeva, který vytváří dojem vznešenosti a sebevědomé elegance.

Saténově hladká, bohatá, purpurová …

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 18. ledna 2020 11:21

N°5 EdP

Božské aldehydy …

Vůně krémově mýdlová a něžně květinová s dotekem prachové vanilky, měkkého pižma a se stopou jemných animálních tónů, které se však prezentují především zpočátku. Pětka se na kůži postupně zahřívá, sládne a ve finále zůstává v podobě naprosto nevinného decentního pudrově nadýchaného obláčku.

Elegantní, sebevědomá i romantická nebo klidná, odpočinková i radostná … račte si dosadit cokoliv, protože toto je vůně mnoha a mnoha přívlastků. A pro mě … co třeba lahodná?

... mimochodem ty boty!

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 20. ledna 2020 11:08

Coromandel EdP

Když se duše raduje …

Balzamické pačuli ochucené bílou čokoládou a plátky citrusů, ovoňené sladkou růží a lehce zastřené kadidlem.

Svobodomyslná, trošku rebelská a těžce návyková.

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 20. ledna 2020 13:05

Dalia Jj, s koncentrací eau de parfum u Coromandelu si to u mě Chanel vyžehlil proti toaletce.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 20. ledna 2020 13:28

wendulka Toaletku jsem měla několikrát a vždy jsem ji poslala dál. Voněla mi, ale občas na mně z ní vylézaly pánské tony a byla taková tvrdá. Občas! Ale EdP je skvělá! Jsem ráda, že ji mám.

Offline Miru
15399 příspěvků moje polička 21. ledna 2020 06:22

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 22. ledna 2020 11:38

31 Rue Cambon EdP

Barevné nuance jarní …

Kořenité aroma kypré zeminy po dešti a kapky barevné jarem lesknoucí se na zelených stéblech trávy, na listech stromů i rozvitých květech, které oslazují vzduch svým dechem. Pak dotek slunce, teplo, kterým osuší všechno to mokro kolem, nechá se unášet lehkým jarním povětřím a přitom mi všechny krásné vůně zaplétá do vlasů. A modrý květ kosatce se rozzáří dotekem slunečních prstů a svět nechá žasnout nad svou krásou.

Pro mě vůně tak trochu impresionistická. Je elegantní, je snivá, je půvabná.

Nosívala jsem i koncentraci EdT. Ano, byla trochu jiná, byla krásná a já ji měla moc ráda. Naštěstí pro mě mi stejný požitek i prožitek z vůně přináší tato reformulace. Potřebuje snad trochu více času k rozvinutí, ovšem potom je to pro můj nos krása veliká s výbornou výdrží! 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 23. ledna 2020 11:02

Cristalle Eau Verte

Ozdobím se úsměvem …

Průzračně čistými, jiskřivými citrusy začíná příběh krásného dne. Nebe je blankytně modré a všechny barvy světa se předvádějí v těch nejzářivějších tónech. Sluneční paprsky laskají vše, čeho se dotknou. Například růžových nebo sněhobílých květů magnolií, které svou omamnou vůní sytí okolní vzduch. A já … usmívám se.

Dokonalý soulad citrusové svěžesti a květinového akordu, lehkosti a elegance.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 25. ledna 2020 12:05

Cristalle EdT

Zahrada jara …

Vůně šťavnaté jarní zeleně nasycené vláhou, dřevin pulzujících mízou a nasládlé omamnosti kvetoucích hyacintů a zimolezu. Nechybí zde ani citrusovost, zpočátku jiskrná a svěží, později hořkosladkého charakteru.

Cristalle je důstojně elegantní, zároveň však romantická, květinová, zelená, příjemně hladká a klidná.