Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline VandaRybna
160 příspěvků moje polička 25. října 2016 12:52
Reakce na Amun:

Tak, tak, hlavně to moc neprožívat Já to vidím tak, že stará garda odešla a zůstala tak trochu kindergarten a úzce tématicky zaměřené uživatelky jako třeba Catherine, které si zůstávají ve svém vláknu.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 25. října 2016 12:53
Reakce na Lilly_Ku:

pseudonym samozrejme hodne doporucuji, ale drtiva vetsina lidi to nedela. Ono to zas tak moc nepomuze, pokud na vás opravdu nekdo zacili sve usili, ale ve vysledku budete mene snadny terc ( a i to se v prípade groomeru a zlodeju pocita). Rovnez standardni personalista se tím nebude zabyvat príliš dlouho. Ale treba zhrzeny patologický ctitel alebo tajna služba kvuli bezpecnosti proverce to usili rada podstoupi.

jinak jsem myslela profil na FB. Ten clanek zminoval primo ten. Taky to tak mam, tedy spis FB nevedu a LI je jenom info pro headhuntery a dodavatele. Stejne mi to zas tak moc nepomaha, iluze si nedelam. Na FB nejsem z jinych duvodu nez pocit bezpeci.

Offline Lilly_Ku
4399 příspěvků moje polička 25. října 2016 12:53

problem u ano je, ze je politicky v podstate necitelna, respektive je citelna tak akorat podle ekonomickych zajmu jejiho majitele, pardon predsedy. to, ze mela takovej uspech, neni duvod k radosti, spis to je znamka rozpadu tradicnich politickych pravolevyh struktur. 

ja vidim vinu castecne i u tradicnich stran, ze takhle promrhaly duveru volicu. porad si myslim, ze velke strany maji smysl, at uz napravo, tak nalevo od stredu. ale v cechach uz jim veri hrozne malo lidi, coz neni divu, po tom, co predvadely. myslim ale, ze ve strednedobem horizontu ma vetsi smysl se nejakym zpusobem snazit ozdravit tyhle strany (treba krouzkovanim kandidatu, tlakem clenu strany zdola ...), nez zakladat dalsi hnuti.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 25. října 2016 13:05
Reakce na VandaRybna:

Některé možná, ale napadá vás nějaká malá strana, která má potenciál skutečně během volebních období nabrat takové voličské zisky, aby nakonec v povolebních tanečcích neskončila stejně v opozici? Malé strany jsou hodně platné v komunálních volbách, ale v parlamentu si směle dovolím tvrdit, že nemají šanci.

No tak co třeba Zelení? Anebo Věci veřejné anebo jaks e to ta zpotvořenina jmenovala.... Nebo teď KDU - poměrně malá strana může být leckdy jazýčkem na vahách....

Neříkám, že zrovna tyhle dva příkaldy byl úplně úspěšné, skandály měly poměrně dost hrozné :) Ale faktem je, že prostě malé strany mají šanci se zapojit do sestavování vlády. A i kdyby byly jen v opozici, tak proč ne? Většinou bývá důležitý ten průlom, kdy se do parlamentu dostanou a pak už můžou hlasy a procenta jen narůstat....

BTW třeba ODS se octla z pozice jdné z největších stran právě na místě té malé, u Top09 to bylo víceméně naopak. Přízeň voličů je vrtkavá.

Offline VandaRybna
160 příspěvků moje polička 25. října 2016 13:10
Reakce na A666:

Na Zelené jsem zapomněla (asi to vypovídá o mém povědomí o této straně), nějaké zvětralé torzo VV snad ještě v parlamentu sedí. KDU-ČSL o svém významu docela určitě ví a nebojí se toho využít. Osobně mi koalice programově si neodporujících stran nevadí.

Offline andulka01
12199 příspěvků moje polička 25. října 2016 13:28
Reakce na VandaRybna:

Ano, Giuli je paní G. I to sama deklarovala, pokud se znovu přihlásí, že vždy nějakou odvozeninou od toho auta a rozhodně se svou minulostí netají. Styl má stejný, ze začátku se snažila být přátelská, ale dlouho jí to nevydrželo :-) 

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 25. října 2016 13:34
Reakce na Lilly_Ku:

no pockej ja nepisu o ano ze bych je zrala (nedejboze volila) jen, ze argument volitelnosti vyhradne etablovanych stran mi pripada zcestny. zejmena proto, ze tradicni deleni pravice-levice snad ani neexistuje,resp cssd  vs ods jsou jenom socani vs jeste vetsi socani. nedelam si iluze, ze moje politicke nazory sdili tak velke mnozstvi lidi, aby to dala prislusna strana do cela. ovsem nebudu kvuli tomu davat svuj hlas lidem, se kterymi hluboce nesouhlasim. jako jo, tuhle topol mluvil v televizi jako kniha. to by ho ale clovek nesmel znat, nebo vedet jak hodne se lisila realita od tech reci kdyz to mohl ovlivnit

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 25. října 2016 13:45
Reakce na wendulka:

Nemusí to nutně být formální vzdělání ani to nesouvisí se stupněm vzdělání, s všeobecným rozhledem, znalostí historických a politických kontextů to řekla bych sakra souvisí.

Offline dzizisketa
8434 příspěvků moje polička 25. října 2016 13:50
Reakce na Mutziputzi:

Nemusí to nutně být formální vzdělání ani to nesouvisí se stupněm vzdělání, s všeobecným rozhledem, znalostí historických a politických kontextů to řekla bych sakra souvisí.

Tak ale techniků je nám potřeba, a řemeslníků, ne studentů humanitních paoborů, že jo.

20970 příspěvků moje polička 25. října 2016 13:53
Reakce na dzizisketa:

A tak i dělník ve šroubárně...znáte to!

Offline dzizisketa
8434 příspěvků moje polička 25. října 2016 13:56
Reakce na Mutziputzi:

Divila by ses, mutzi, kolik lidí neví, co znamená "veni, vidi, vici" nebo "alea iacta est". Ověřeno o víkendu na cca 1000 lidech.

20970 příspěvků moje polička 25. října 2016 14:00
Reakce na dzizisketa:

Proč bych se tomu měla divit a jak to souvisí s tím, že kvitovat Zemanovo chování může jenom debil (pardón vilm, že jenom věcně a slušně)?

Offline dzizisketa
8434 příspěvků moje polička 25. října 2016 14:08
Reakce na Mutziputzi:

... Vergilia v originále přece.

Offline unseen
542 příspěvků moje polička 25. října 2016 14:23
Reakce na VandaRybna:

...nějak se mi nedostává nějaké dobré rady, proč tedy toho ano a toho ne....

Proč by ti měl někdo radit? Sama si najdi a ověř informace a rozhodni se sama.

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 25. října 2016 14:27
Reakce na dzizisketa:

tak zrovna muj kamarad, ktery utrpel humanitni vzdelani, zivotnich zkusenosti ma prehrsel, a presto. nebo prave proto, zemana volil a jeho nazory se mu libi. sdili tez jeho zalibu v alkoholickych napojich. coz se vzdelanim nesouvisi vubec, s toleranci k ruznym ostudam asi dost

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 25. října 2016 14:39
Reakce na Mutziputzi:

No ale ten všeobecný rozhled, znalost historických a politických kontextů většinou vychází právě z toho formálního vzdělání. Takovou mám alespoň já zkušenost s lidmi ze svého okolí. Podle mě je zakopanej pes spíš v inidividuálních lidských hodnotách. Vzdělání je pouze jednou z těchto hodnot.

20970 příspěvků moje polička 25. října 2016 15:03
Reakce na wendulka:

To si nejsem moc jistá, že by vám formální vzdělání v technických oborech mohlo dát...

20970 příspěvků moje polička 25. října 2016 15:15
Reakce na continuity:

tak dnes mam dva zasadni momenty:

- zavreni nekterych obchodu behem jednoho dne rozpoutava takove flejmy, ze mam pocit, ze pravidlo: dejte lidem chleb a hry se transformovalo na pravidlo: dejte lidem obchody - to pravda pokryva jak ten chleba, tak ty hry. premyslim, jak to vubec v nemecku preziji, ze je tam zavreno kazdou bozi nedeli.

vzpominam, jeste jsem byla dite, na jednou nedeli u babicky na vesnici, kdy fakt vynadala tatovi, protoze potrebovala neco pririznout na cirkularce. normalne pohodova babi, vyletela jako striga z komina a sla mu vycinit, ze co si mysli, kdo je, ze v nedeli dela hluk!  

ale to horsi, co si myslim, stoji za pozornost mnohem vic nez nedelni nakupy je tohle.

http://zpravy.idnes.cz/bodovani-cinanu-cina-bodovy-system-dup-/zahranicni.aspx?c=A161024_124033_zahranicni_mlb

rozdil mezi Cinou a zapadem je, ze Cina to rekla naplacato. ale deje se to sice plizive, ale taky v nasim casti civilizace zvane demokraticka. a bude hur akorat nas uvari jako ty zaby ve vode, takze az se zacnem vzpirat, bude jiz pozde. popravde si neumim predstavit, ze by se to nejak zvratilo. snad jenom, zeby si lidi davali pozor, co vyslepici na internetu a kde vsude trousi sve udaje a to nenastane.  (co ja delam taky, budte bez obav, nejhorsi na tom, je, ze jednotlivci to nepomuze, protoze ten bude podezrely uz jenom proto, ze nema profil na facebooku)

Takhle to berte, chtěli to přeci pro prodavačky, aby nemusely během svátků do rachoty, no a prosím, nebudou muset ani jindy 

http://www.tyden.cz/rubriky/byznys/cesko/tisice-lidi-prijdou-o-praci-duvod-zakaz-prodeje-behem-svatku_402881.html

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 25. října 2016 15:17
Reakce na wendulka:

plus mutziputzi

Jak si tady tak pěkně notujeme o duševních i charakterových kladech Ovarových odpůrců a vrozené tuposti jeho obdivovatelů (s čímž samozřejmě naprosto souhlasím  ), tak by mě docela zajímalo, co si ten druhej tábor myslí o nás. Jako co konkrétně vytknout - opak nevzdělanosti? Když pomineme, že pro některý je označení "intelektuál" skutečně nejhorší nadávka...