Nerdské vlákno (pc hry, konzole, deskovky, fantasy, komiksy....)

06. října 2016 19:43
Offline moora
8406 příspěvků moje polička 18. května 2017 11:32
Reakce na Sweet Potato:

Dobra story :-D

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 18. května 2017 12:00

Velký úspěch pro V.Chvatila a Krycí jména: Marvel koupil práva, chce vydat superhrdinskou verzi!

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 18. května 2017 12:13
Reakce na Sweet Potato:

teď jsem si vzpomněla, že jsem viděla na Světě knihy novou verzi Citadely, myslim si někdo stěžoval, že už se ta stará neprodává. Měli ji tam teda trochu blbě vystavenou, že se v ní nedalo hrabat, rozhodně má větší kartičky

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 18. května 2017 12:17

a stěžuju si, že už mě pokémoni moc nebavěj, je to pořád stejný, z vajec lezou samý plívy, na ulici dtto, souboje v gymu mi přijdou strašně zdlouhavý a sice jsem si teď vychodila po dlouhým utrpení bonbony s chansey, ale má CP 351, tak to ani nevim, jestli má význam evolvovat, jinýho nemám :-(

Offline moora
8406 příspěvků moje polička 18. května 2017 12:22
Reakce na Potrefenáhusa:

To bych neevolvovala asi teda, pockala bych, az se urodi dalsi

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 18. května 2017 12:27
Reakce na Potrefenáhusa:

Hmm, de luxe verze. Takhle se před vánoci už nedal sehnat Milostný dopis, jen ta megadrahá verze v sametové krabičce. Přitom výrobce ten normální prý měl, ale nedodával. Pak se zas normálně objevil.

K pokyšům - něco nového jsem nepotkala, ani nepamatuju, myslím, že udělali chybu, že udělali 2.generaci tak snadno pochytatelnou, až na pár vyjímek (Unknown). Spíš chodím vajíčka a candies, chytám skoro jen přes PG+ na expy. Ale event mne vždycky mobilizuje, eventy na mne fungují asi jako na někoho výprodeje.

Offline moora
8406 příspěvků moje polička 18. května 2017 12:32

Jo, je to trochu nuda ted, aspon ze obcas jsou ty eventy. Mohli by vypustit legendarni nebo tak neco

Offline Pavlena
6760 příspěvků moje polička 18. května 2017 12:36
Reakce na Sweet Potato:

Vtipná historka!

A v té souvislosti mě zajímá: jak je možné, že navyšuji a někdo mi tam vleze? A taky: Jaktože mi tam někdo vleze, když je to gym mimo zástavbu a široko daleko nikdo není...???

Jinak jsem zatím moc spolu/protihráčů neodhalila. Jen jednou jsem vyčkávala. až někdo červený zruší gym, a obratem a strašně rychle jsem zrušila jeho. No a na odchodu jsem viděla malého chlapečka s maminkou, jak strašně smutně kouká na zelenou obrazovku mobilu...   Ale já fakt nechtěla...

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 18. května 2017 12:43
Reakce na Pavlena:

Když gym zboříš, je chvilka, kdy ho můžeš zabrat jen ty. U navyšování nic takového bohužel není. Když navyšuju, nestíhám pořád sledovat, kolika bodů už jsem dosáhla. Takže já můžu ještě pořád trénovat, a někdo jiný vidí, že hranice byla dosažena, je volné místo a šup tam. Může se to stát i náhodou, neúmyslně. Ale většinou spíš někdo číhá. A jsou tací, co číhají doma u compu - flying GPS.

Tak třeba tě ten chlapeček s maminkou pak zase vyklepli zpátky. 

Já kolem gymů obvykle vídám brouzdat dvojice či skupinky chlapečků. Ale ti mne většinou nepodezírají  Se spolužáky svých dětí jsem se zatím naštěstí nepotkala. Doufám. 

Offline Pavlena
6760 příspěvků moje polička 18. května 2017 12:56
Reakce na Sweet Potato:

Mám pocit, že v Brně hrají taky hlavně děcka a pár solitérních nerdů. Takových těch fakt echt skalních.

Jo a to vlezení do gymu, když někdo jiný navýšil: jednoho z těch nerdů jsem odhalila, že evidentně hraje na 2 účtech: někdo rozbíjí modrý 10 LVL gym, ma LVL 9 a hups ve vteřině má zas LVL 10. A široko daleko jediný podivný obtloustlý nerd v kapsáčích a s uváleným batohem, s vítězoslavným úsměvem odchází.

Moje dítko je moc malý, u spolužáků to ještě rodiče tvrdě regulují, nebo nemají ty smartfouny ještě. Ale aspoň je dcerka v družině za kinga, protože tolik jmen pokyšů nikdo ze spolužáků nezná.

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 19. května 2017 16:23

Maj' ten event rozbitej. Všude samá slugma (fire) a larvíci nikde:-(((((

Offline Pavlena
6760 příspěvků moje polička 19. května 2017 20:21
Reakce na Sweet Potato:

Slugma, kabuto a rhyhorn.. Sem tam omanyt. Ale kandiky jsou fakt za ctvrtinu km a to se vyplati!

Jo a k tomu vlezeni do gymu, ktery nekdo jiny jeste navysuje.. Tak dnes se mi presne tohle podarilo. Ano, Mirek Dusin by to neudelal, ale me uz to udelali tolikrat, ze mi to snad ani karmu neposkodi. :)

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 19. května 2017 20:33
Reakce na Sweet Potato:

kdyz jsem byla v  praci, videla jsem vsude kolem onixe. nez jsem se dostala ven, tak sou fuc, vsude slugma:-(

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 19. května 2017 20:43
Reakce na Pavlena:

Já bych taky asi neodolala.

viktorka_od splavu 

V noci prý bylo plno larvíků, tak jsem se těšila, ale asi se jim omylem utrhla ruka a ráno už nebyli.

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 19. května 2017 20:47
Reakce na Sweet Potato:

nezbyva nez doufat ze se to jeste prostrida:-) konecne mi jakztakz povolily zada a mam cas, tak

musim trochu zabrat:-)

Offline moora
8406 příspěvků moje polička 19. května 2017 23:43
Reakce na Sweet Potato:

včera večer byl larvitar na golfu, ale byla jsem servaná jak borůvka a nechtělo se mi vylézt z postele. dneska jsem ho tam už nezahlídla. ale tak mám ho aspoň na buddyho

PS. strašně roztomilej buddy je eevee. sedí na rameni a vypadá jako kočička

PS2. jsem si vyrazila večer na lov do města a tak nějak mě to protáhlo přes hrad. jak dole u vody není pro lidi kam plivnout, tak hrad je takhle kolem deváté večerní prakticky liduprázdnej.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 20. května 2017 21:51
Reakce na moora:

eevee mám nejradši, jsou to Rufíčkové

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 20. května 2017 22:12
Reakce na Potrefenáhusa:

Jo, evičky jsou nej. Ale já jsem teď smuuutná, navečer jsem fotila hondoura, jak krade netopýrce klacík, tím foťákem, co je přímo ve hře, a ty fotky se mi neuložily.

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 21. května 2017 12:11
Reakce na Karoleena:

Jaké jsou ty Lotusy? Strašně se mi to líbí na pohled, ale není to moc triviální?

A dojmy ze Santorini?

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 21. května 2017 18:43
Reakce na Sweet Potato:

Lotus, no... jako asi jsem podle toho vymazleného vizuálu zbytečně čekala víc a pak jsem byla trochu zklamaná. :) Není to špatná hra a neřekla bych ani, že je úplně triviální, ale v podstatě je to takové promakanější kvarteto křížené s žolíkem - karty s okvětními lístky se vykládají na stůl a každý druh kytky má přesně určený počet okvětních lístků potřebných k dokončení. Kdo kytku dokončí, sklidí si ji a dostane za ni na konci hry body. Je potřeba dokončovat především i ty cizí kvítka a co nejvíc si nahrabat, takže navzdory mírumilovnému tématu je to celkem škodící hra. Navíc tam hrají roli i hmyzí pomocníčci, kterýma si můžete pojistit "vliv" na té které kytce, kdo má nejvíc vlivu, až se kytka sklízí, může dostat nějakou tu schopnost nebo body navíc. Podle mě je to ideální hra pro deskoherní začátečníky, co se nechtějí pouštět do ničeho moc složitého, ale zároveň by radši něco víc fancy. Já si to klidně kdykoli zahraju znova, ale do domácí sbírky si to pořizovat nebudu, zas tak dobrý mi to prostě nepřijde. Ale krásný to je, to teda jo. 

A Santorini mě naopak baví hodně, to jsou zas takové 3D piškvorky, pokud tu někdo rád hrajete Quarto, tak tohle je jasná volba. Navíc tam jsou božské a hrdinské karty, které se losují na začátku hry a díky kterým můžete mít nějakou speciální schopnost významně ovlivňující průběh hry, ale dá se to hrát i úplně bez nich. Jako dvojkovka fakt dobrý, i když se to dá hrát až ve třech, to jsme ale zatím neměli příležitost vyzkoušet.