Nerdské vlákno (pc hry, konzole, deskovky, fantasy, komiksy....)

06. října 2016 19:43
Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 08. června 2017 13:01

http://pokemongo.nianticlabs.com/en/post/anniversary2017

Event (oheň a led) sám až tak zajímavý nrní, soíš zmínka o přípravě na změny, kvůli které budou v brzku mimo provoz gymy.A SOS, klávesnice mi udělala toto, viz printscreen, jak ji vrátím zase dolů?

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 08. června 2017 21:27
Reakce na Sweet Potato:

já už myslela že jsem poslední kdo to hraje:-))

včera se mi konečně vylíhnul vytouženej sněhulák:P

(zkusila bych úplnej restart přístroje)

Offline Dammy
115 příspěvků moje polička 09. června 2017 12:51

Uf. Tak mám hotovo!
Ale neumím moc fotit.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 09. června 2017 13:11
Reakce na Dammy:

No boží úplně! Co nějaký další historky z výroby, šlo všecko podle plánu? :) A v akci bude za čtrnáct dní pokud si dobře pamatuju..? 

Offline Dammy
115 příspěvků moje polička 09. června 2017 14:42
Reakce na Karoleena:

No. Jako každej podobnej projekt. Navíc moje první zkušenost s něčím podobným :) Takže rámcově jsem se držela toho, jak jsem to vymyslela a podařilo se to, ale mělo to spoustu úskalí.
Určité věci tam jsou proporčně trochu větší, než mají být, ta šedá část na špici je tam navíc - protože jsme neměli kam dát powerbanku. Ty kroužky kolem té podvěšené krabičky byly nutné pro lepší upevnění.
Elektronika byla... No. Hrozná.

Materiálově:
Smrková fošna, překližka, novodurové a PVC trubky, násada od koštěte, studenovodní redukce o dvou průměrech, spojka na zahradní hadice, husí krky na uložení kabelů, gumové těsnění, zelená 200 ml lahev, kus kabelu, worbla, polyuretan, stahovací pásky, moosgummi, akvarijní hadička, elektrikářská páska, EVA, karimatka, 2 mm železné pásky a z domácího salvage plastová sklíčka z bedny od lega a dvě pixle od léků.
Lepila jsem epoxy, tavkou, chemoprenem i akrylátovým vteřiňákem.
Vevnitř je elektronika: Arduino nano (na který mi muž napsal program), homemade zesilovač, audio modul, dva repráky (jeden v MFC článku, jeden ve dřevu kde začíná špice), 10k mAh powerbanka, baterie napájející zesilovač, potenciometr, vypínač, tlačítko.
Puška pulzuje skrz ta tři okýnka, na spoušť se vše rozsvítí a ozve se výstřel.

Podařilo se mi naříznout si palec, slepit si celou ruku vteřiňákem (prasklo mi to) a spálit se lepidlem, ale všechno dobře dopadlo :D Zjistili jsme, že audio modul je úplně hroznej, nejslabší článek toho řetězce, zvuk není čistej ani nahlas (to druhé jsme řešili zesilovačem.) Příště audio modul nebrat.

Offline Dammy
115 příspěvků moje polička 09. června 2017 14:47
Reakce na Karoleena:

A jinak jo, machrovat s ní budu na Džanktánu! :D 

Offline Lucia Salvatore
119 příspěvků moje polička 17. června 2017 16:52

Před 20 lety jsem měla videohry, dalo by se říct předchůdce dnešního playstationu. Jednalo se o herní konzoli podobnou set top boxu, která se propojila s televizí, připojil se ovladač a joystick a už se pařilo. Tahle konzole obsahovala cca 200 her. Milovala jsem hru, ve které panáček jel různou krajinou (skály, moře, džungle...) na skateboardu, sbíral body, po cca 10 kolech zachránil princeznu. Principem té hry bylo, že během jízdy na skateu musí sbírat různé bonusy, přeskakovat překážky, když zakopnul, o ten skate přišel, když ještě jednou zakopnul nebo do něčeho narazil, přišel o život. Bohužel si ani v nejmenším nedokážu vzpomenout, jak se ta hra jmenovala. Rozhodně nešlo o Maria, ten je na podobném principu, ale tohle bylo zábavnější a na tehdejší dobu to mělo perfektní grafiku. Nevěděl by někdo podle mého chabého popisu, o jakou hru šlo? Předem dík

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 17. června 2017 19:54

Na Atari bola hra  Skate Boardin alebo Skate or die. 

Offline Lucia Salvatore
119 příspěvků moje polička 18. června 2017 07:55

Když tohle právě Atari nebyl, byla to herní konzole, domnívám se dokonce, že ji táta koupil od nějakého známého, který ji pořídil v Německu, takže fakt nevím, podle jakého klíče hledat, nepamatuji si absolutně nic z názvu, značky...Už jsem smířená s tím, že to už nikdy nezjistím, ale kdyby přece, udělalo by mi to fakt velkou, dětsky upřímnou radost

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 18. června 2017 13:11

Skus pozrieť ešte Wonder boy alebo Adventure Island(tá bola tuším len na nintendo) Ak by si vedela aspoň aká konzola to bola. Možno sega?

Offline Lucia Salvatore
119 příspěvků moje polička 18. června 2017 21:05

Tak ten Adventure Island se tomu asi nejvíc blíží, i když přesně ono to není. Značku konzole nevím, bylo mi cca 11 a tu konzoli táta splašil přes nějakého známého snad z Německa, tak je možné, že tady ani nebyla k sehnání. Přesto moc děkuju za tip, vyzkouším

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 19. června 2017 19:14

Vypukl rework gymů.

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 20. června 2017 08:01

Konečně zas něco fakt zajímavého!

http://pokemongolive.com/en/post/raids

http://youtu.be/3_YNUymnG0M video v čj

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 22. června 2017 22:55
Reakce na Sweet Potato:

herdek a jak se vybíraj prachy za gymy? Jdu domu za bouřky, narvu se do asi 5 gymů a neukazuje to žádný prachy k vybrání 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 22. června 2017 23:20
Reakce na Potrefenáhusa:

Taky jsem byla dost zmatená, ale už jsem se dočetla, že coiny teď budem dostávat automaticky po tom, co se pokyš vrátí z gymu do inventáře, samo to podle toho, jak dlouho v gymu vydržel, spočte, kolik za to má být peněz. Konečně na to vybírání nebudu muset pamatovat!!:)

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 23. června 2017 07:36
Reakce na Potrefenáhusa:

Chceš říct, že už to spustili?  Tak to mám pech. 

Prachy ti pokyši donesou, až je někdo vyčutne. Podle toho, jak dlouho vydrželi. Asi coin za hodinu

Nějaké tipy z fb:

Moje poznatky z gymů (pokud je chcete kdekoliv prezentovat, klidně můžete, ani mě nemusíte udávat jako autora):

- když člověk párkrát nějakého Pokémona nakrmí, už ho pak nakrmit nemůže, toto platí, i pokud Pokémona někdo vymlátí a přidáte ho do gymu znovu
- Pokémonovi ubývá motivace velmi rychle i bez boje, ale pokud mu hned na začátku, i když má ještě plno, dáte nějakou malinu, motivace mu přestane klesat, můj odhad je ten, že je to kvůli tomu, že Pokémon ještě nedostal žádnou malinu, jelikož ještě nebyl v gymu
- detail odznaku gymu v profilu zatím nefunguje, neustále se načítá
- nedostal jsem žádné coiny poté, co jsem byl z gymu vyhozen jiným týmem, v gymu jsem strávil 37 minut, než jsem byl vyhozen, takže bude nějaký minimální čas, aby dostal coiny

Edit 1:
- bitvy v gymu mají (alespoň u mě) velmi často desynchronizaci, tedy HP vašeho ani protivníkova Pokémona není vždy aktuální, proto raději klikejte jako o život, i pokud to vypadá, že je váš Pokémon bez HP
- při krmení Pokémonů v gymu je velmi otravný bug (aspoň doufám, že je to bug), kdy se vám neuloží malina, kterou jste posledně použili, vždy po nakrmení se to vrátí zpět na výchozí, Razz Berry, tak si dejte pozor, abyste ho omylem nenakrmili Razz Berry, pokud nechcete

Edit 2:
- odznak z gymu dostanete až po několika akcích (nepamatuju si přesně kolika, přidal jsem Pokémona, několikrát protočil, nakrmil pár malin), ne okamžitě
- za protočení gymu, který drží váš tým, dostanete o jeden item navíc, než když ho vlastní jiný tým
- sundat jednoho Pokémona zabere cca čtyři až pět poražení (neměl jsem možnost vyzkoušet s extrémně slabými Pokémony)
- nelze přidat Pokémona do gymu, na který jiný tým útočí

Poznatky ze SilphRoad (nemám ověřeno osobně):
- Pokémon GO Plus neumí protáčet gymy
- protočení gymu se vám započítává do denního bonusu
- údajně nelze mít Pokémony ve více než dvaceti gymech najednou
- úbytek CP po prohře je cca 12,5 %

Další poznatky dopíšu, pokud nějaké budou.

Offline moora
8406 příspěvků moje polička 23. června 2017 08:50

Cestou do prace jsem cvicne vytloukla 1 gym, a reknu vam, prijde mi to jako vopruz. Po kazdy bitve klesne pokemonovi trochu CP, takze ho musite vydusit nekolikrat, nez je na nule...

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 23. června 2017 09:08
Reakce na moora:

mně to teda taky přijde jako strašná votrava, moje motivace teda dost klesla

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 23. června 2017 14:42
Reakce na moora:

Jo, jeden kousek tak na pětkrát. I když to jde rychle. Můj prozatimní výdělek jsou dva fufníky, to se fakt vyplatilo. A cesta do centra lemovaná modrými gymi je dost depresivní. Mimochodem, neskočila bys mi nakrmit jedno zvíře? Možná by si taky dalo víšcoviď.

Offline moora
8406 příspěvků moje polička 23. června 2017 15:37
Reakce na Sweet Potato:

To se da krmit i cizi? Jestli jsi chtela nakrmit toho dragonita, tak uz nepotrebuje  bude mi omluvou, ze jsem si ho vsimla az v treti runde?