design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Friga
1896 příspěvků moje polička 27. května 2020 19:34

LadyMary Vcera jsem tema navrhama kochala v Helsingin sanomat :) Nejlip se tam podle me vzhledem k okolni zástavbě hodi Juuret, ale jako navrh se mi nejvic libi Uusi Aalto. Rantametsä je taky hodne povedeny a ma poeticky nazev :) Jsem zveda, co vyhraje. 

Offline Friga
1896 příspěvků moje polička 27. května 2020 19:43

MaeGandal Park vypada pekne, povedeneji, nez co udelali v Helsinkach u nove knihovny Oodi. Tam je tak nejak divne otevrene az moc k Töölönlahti, nejak to nelaka k posezeni. Ale Oodi je povedena stavba 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 27. května 2020 21:05

LadyMary zajimave jsou vsechny, nejvic se mi libi beacon a rantametsa, ten juret asi nejmene

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 27. května 2020 21:06

Friga co znamena rantametsa, zni to fakt exoticky :)

Offline Friga
1896 příspěvků moje polička 28. května 2020 06:34

jinx rantametsä znamena pobrezni les :) 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 28. května 2020 06:53

Friga tak to je opravdu poeticke :) skoda, ze se takto nestavi v CR

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 28. května 2020 06:58

Mně se ten Beacon taky líbí, ale připadá mi moc jako výkladní skříň. 

Offline Friga
1896 příspěvků moje polička 28. května 2020 07:45

jinx Je to skoda. Tady je uz dlouho (urcite desitky let) zakon, ze se navrhy na verejne financovane stavby vybiraji otevrenou soutezi. Dava to sanci i mladym architektum a zaroven inspiruje i soukrome investory, aby taktez poradali souteze. 

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 28. května 2020 15:53

Plánuju mírnou přestavbu kuchyně kvůli myčce.

Offline Jimik
příspěvků moje polička 28. května 2020 16:06

Bledule Nejsem si jistá co všechno je v plánu vyměnit (jestli jen spodní skříňky, nebo celou kuchyň), ale ty horní sříňky jsou hrozně rozbité, jak je každá jinak velká a jinak vysoko. Asi bych se je snažila nějak sjednotit.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 28. května 2020 16:37

Jimik Právě že ta prosklená skříňka spolu s tou rohovou už tam tak jsou a chtěla bych je tam nechat. Jenomže těď ta druhá stěna tu peosklenou pěkně vyvyžuje, ale když bych to nechala, tak, jak to je, tak mi to nebude pasovat ke spodku, který se bude celý měnit. Bude to výzva sladit dohromady. Plánuju na těch horních vyměnit dvířka, ať jsou jednotný styl.

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 28. května 2020 17:33

Bledule já bych asi prohodila sporák a myčku logicky by sice měla být u dřezu, ale takhle přes roh to je hodně nepraktický, a jak je ta kuchyň maličká tak "daleko" tam nebude nikdy nic, ne?

případně to by ale už byl větší zásah, bych dala ledničku pryč do toho protějšího rohu kde je nějaká skříňka/špajzka? a dala tam troubu extra, vedle varnou desku a dřez s myčkou na tu stranu co je teď sporák.. ale to už by byla úplně nová kuchyň, to asi nechceš

Offline Jimik
příspěvků moje polička 28. května 2020 17:42

Bledule A co nechat horní skříňky jenom na jedné stěně nad dřezem a zarovnat to třeba až ke stropu?

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 28. května 2020 19:03

viktorka_od splavu To samostatné v rohu je mražák a lednička je ta „skříň na potraviny". (Jsme trochu megalomani,  já vím.) 

Kdybych vyměnila sporák s myčkou, nebudu mít žádnou větší pracovní plochu.  

48190 příspěvků moje polička 28. května 2020 19:08

Bledule mně naopak přijde, že by sis s pracovní plochou polepšila, protože ten frcík co je na kraji není asi moc k čemu. jinak takovouhle maličkou kuchyň jsem měla a hodně pomohlo vyhodit sporák a zabudovat varnou desku, která se tím pádem stala součástí pracovní plochy a nebyla "překážkou". já si teda nechala dát myčku přímo pod tu desku, sice dodavatel trochu mrmlal ale nakonec to šlo. ale jak říkám to už jsou asi moc velké zásahy.. to leda byste uvažovali o celkové přestavbě:-)

Offline Mrakoplas
9876 příspěvků moje polička 28. května 2020 20:09

viktorka_od splavu tiez si myslim, ze vymenou by stratila pracovnu plochu (resp take to logické usporiadanie). A ten kusok vedla sporaka mi nepride uplna blbost, ja som to tak kedysi mala a bolo to fajn na odkladanie varesky, pokrievky/tycoveho mixera atd pri vareni.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 28. května 2020 20:58

Mrakoplas On ten sporák tam v podstatě stojí už teď jen tam není ta skříňka a vždycky,  když jdu kolem,  tak mám strach,  že z toho sporáku něco shodím. Ta skříňka by měla uchránit čouhající rukojeti a navíc má dole úložný prostor, kam budu moc postavit olej,  ocet a podobné nezbytnosti. 

48190 příspěvků moje polička 28. května 2020 21:01

Bledule Mrakoplas  jo tak to jo. drobnosti odkládám přímo na tu desku a trčící rukojeti nemáme, neb mám fobii, všecko pečlivě otáčím dovnitř:-)

Offline Mrakoplas
9876 příspěvků moje polička 28. května 2020 21:39

Bledule hej, to chapem a ta vysuvacia skrinka na oleje je (za mna) prakticka 

Offline Ava
1116 příspěvků moje polička 03. června 2020 11:10

Budu pořizovat rohovou šatní skříň. Rozpočet je chudinsky omezený. Nevíte, jestli má smysl pátrat po něčem jiném než po PAX z Ikea?