Pravé české i světové peklo

01. prosince 2016 11:05
Offline Yvraine
293 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 14:01

slniecko 

Css... Slovinsko, taková krásná země. Ale nás si pletou s Čečenskem, my to máme horší, heč! 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 14:06

slniecko yes! 

20970 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 14:09

Yvraine Nejlepší je, když třeba někdo hrozně horuje za Palestinu a chudáčky utlačované Palestince, ale pak tu oblast ani nedokáže najít na mapě...  

To je ze zkušenosti nebo modelový případ? Bych se divila...

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 14:10

ice He, ja jsem jednomu novozelandanovi rekla, jestli je ten NZ cast australie nebo co, ze jsme o tom ve skole nikdy neslyseli. Byl hrozne namyslenej, na zadny evropsky zemi nenechal nit suchou. Doufam, ze to dodnes taky doma vypravi jako storku, ze lidi v Evrope neslyseli o Novem zelandu, ale me fakt neskutecne s.al!

Offline Yvraine
293 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 14:24

Mutziputzi 

Zkušenost a nejen moje. Ono to souvisí s vhodným a nevhodným názorem. Je vhodné zastávat se Palestinců, ale vědět o tom konfliktu něco, nebo nedej bože, kde se to nachází na mapě, to už je jen volitelný doplněk.

20970 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 14:28

Yvraine Hm, asi tedy moje ona pověstná bublina, ale znám lidi s tímhle i opačným názorem, neuzurpuju si právo tvrdit, že jeden je špatný a druhý dobrý, ale všichni co na to názor mají, o původu toho konfliktu ví, včetně schopnosti nalézt region na mapě.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 14:32

slniecko jj, já myslim, že bych ty americký státy asi ani nevyjmenovala všechny a třeba na takovou Jižní Ameriku se mě prosím taky radši moc neptejte :-))

Yvraine tak s čečenskem si nás pletou celkem logicky, protože to prostě neslyšej, jestli čechija nebo čečnija, ale že jsou lidi, co neslyšeli nikdy o rozpadu československa, to mi teda taky přijde celkem zajímavý, i když, jak už tu někdo psal, co já vím, co se děje třeba v takový Botswaně?

Offline Yvraine
293 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 14:35

Mutziputzi 

Asi proto, že se o ten konflikt skutečně zajímají, nemají to jen jako určení sociální příslušnosti. Západní Evropa, a co vím, tak i Amerika, jede na vlně korektnosti. Před časem jsem viděla inscenaci Shylock, kde Kňažko satiricky mluvil o informování diváků před představením a tom, co by si z toho měli a neměli odnést, co si o tom mají myslet... Považovala jsem to za čistou satiru. Kéž by. Před dříve zmíněným Lohengrinem přišel režisér na jeviště a deset minut divákům vysvětloval, že Wágner neměl nic společného s nacisty a jak to představení pochopit... chvílemi jsem litovala své úrovně francouzštiny, že mu rozumím. 

20970 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 14:36

Potrefenáhusa A co teprv takovy chytaky jako Latvia a Lithuania

20970 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 14:38

Yvraine A jakou socialni prislusnost to ma urcovat? Myslim, ze tohle zrovna jde uz dost napric

Offline dzizisketa
8434 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 14:38

Já zase chvílemi lituju, že sem furt lezu, ale doufám, že se to brzo přežene.

Offline Yvraine
293 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 14:39

Potrefenáhusa 

Jop. Neslyšeli. Když už se někdo chytne, že Česká republika, tak často s vítězným výrazem dodá Czechoslovakia. Občané bývalých koloniálních států mají obvykle mnohem větší předhled o svých ex-kolonicích než o zbytku EU. A mají k nim i mnohem bližší vztah, ovšem takový, který by se nám asi moc nelíbil... je v tom stále určitá nadřazenost a shovívavost pohledu bílého muže na nevzdělané domorodce.

20970 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 14:42
Reakce na dzizisketa:

Já zase chvílemi lituju, že sem furt lezu, ale doufám, že se to brzo přežene.

​To ja si dalsi manifest intelektuala svetaka rada uziju

Offline Yvraine
293 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 14:43

Mutziputzi 

Co já vím, já se určovat nepotřebuji. V USA to bude mít zřejmě souvislost s demokraty, ale to mám z jedné velmi poutavé knihy, ne ze své hlavy. Zrovna prostě názor na Palestinu je jedna z věcí, které určují takový ten světonázor, podle kterého se člověk přiřazuje do některé skupiny.

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 14:45
Reakce na Mutziputzi:

Potrefenáhusa A co teprv takovy chytaky jako Latvia a Lithuania

a to sú členské štáty EU!

20970 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 14:45

Yvraine Promiň ale tohle je ještě ke všemu manifest plytkosti, já tyhle exhibice nemusím, ve mně to vždycky vybudí neadekvátní reakci

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 14:46
Reakce na Yvraine:

slniecko 

Css... Slovinsko, taková krásná země. Ale nás si pletou s Čečenskem, my to máme horší, heč! 

​neviem posúdiť, Čečensko som nevidela

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 14:51

Mutziputzi no Latvii a Lithuanii pletou i tlumočníci, říkala mi kamarádka, co překládá z lotyšštiny, že byla na nějaký oficiální akci, kde to tlumočnice zvorala a k velký nelibosti sálu plnýho Lotyšů udělala z Latvie Litvu...

(edit: ta, co to tlumočila, tlumočila z angličtiny)

20970 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 14:54

Potrefenáhusa U nas, a ted nevim kterejm, tady na fotbale pustili sousedojc hymnu si pamatuju

Offline Yvraine
293 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 14:55

Mutziputzi 

Děkuji. Pro příště vím, kdy odpovědět na otázku a kdy mlčet.