Pravé české i světové peklo

01. prosince 2016 11:05
Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 23. dubna 2018 15:44

Samantha Ty seš prostě chodící sžíravý sarkazmus, jak Miloš skoro

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 23. dubna 2018 15:48

Samantha A pořád málo.

Offline Samantha
2889 příspěvků moje polička 23. dubna 2018 15:55

Mutziputzi 

No fuj, to jsem tě tak dožrala, že mě přirovnáváš k tomuto?

Offline rozarka
4155 příspěvků moje polička 23. dubna 2018 16:18

Samantha Že se o tom píše dávno,neznamená,že už to aktuální není. 

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 23. dubna 2018 16:48
Reakce na Samantha:

barbucha 

protože o tomto tématu se píše napříč netem již hodně dlouho

to ještě Ada vlastnila MP

​Hm, to je pravda. Tak zrušíme i diskusi o voňavkách - taky se o nich píše už léta! A o takový No. 5 se toho už napsalo... běda, jak se o ní ještě někdo zmíní! Hlídej to, prosím!

Offline Yvraine
293 příspěvků moje polička 23. dubna 2018 20:47
Reakce na Samantha:

barbucha 

protože o tomto tématu se píše napříč netem již hodně dlouho

to ještě Ada vlastnila MP

​Ano, píše se o tom hodně dlouho, ale bohužel se v drtivém poměru setkávám s tím, že se to vždy vztahuje pouze k Čechům. Nemožní Češi vs. úžasní a chic "zápaďáci". A prostě tahle generalizace mi vadí. Jsou lidé upravení a lidé neupravení, ale národnost v tom roli zas až tak nehraje. A některé nešvary se objevují tak nějak všude... 

Takže jsem právě chtěla popsat svoji zkušenost, abych vyvrátila tu generalizaci, se kterou se setkávám v jednom kuse... a to i od lidí žijících v zahraničí. My máme pořád nějak komplexy z toho, jaký je ten "západ". Ale ono stále platí staré dobré pořekadlo, že všude chleba o dvou kůrkách.

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 23. dubna 2018 21:11

Yvraine Já tyhle generalizace a sebemrskačství, jak jsme nejhorší, taky nesnáším. 

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 23. dubna 2018 21:40

Yvraine heh to mi pripomelo jak jsme pred mnoha lety, nekdy v 90 letech s prekvapenim zjistili, ze matky nasich tuzemskych zakazniku nejsou na tom (v te oblasti, kterou resim) o mnoho lepe (kolikrat tedy i o neco hure) nez ti nasi klienti. taky jsem v takove firme delala a ta neskonala nadrazenost crcela z kazdeho emailu. pritom to tam delali lidi, kteri meli mene zkusenosti nez ja (a to radove mene). jejich hlavni  kvalifikaci bylo, ze sedi na te centrale a na zapad od hranic (byvaly sef tomu rikal, ze jsme pro ne opici zeme). mam v podobnych korporatech spoustu znamych a vsichni resi vicemene to same. 

treba ruske entity posilali centralu tam, kam slunce nesviti s velkym svihem, zadnymi starostmi co na to reknou, asi  rozhodne netrpeli, oznamili, ze vybrane reseni ma u nich spatnou technickou podporu, ceny jsou lepsi u konkurence a nazdar bazar. nasi manazeri byli z toho vzdy takovi nejisti a neustale lavirovali. fakt by nam trochu sebevedomi neuskodilo.  

Offline SunEclipse
3305 příspěvků moje polička 23. dubna 2018 21:56

continuity heh, chvíli jsem dumala, než mi došlo, že nemyslíš klientovu maminku

Offline Tak Betty
5653 příspěvků moje polička 23. dubna 2018 23:20
Reakce na SunEclipse:

continuity heh, chvíli jsem dumala, než mi došlo, že nemyslíš klientovu maminku

​Tak v tom nejsem sama. 

Offline baltik
4869 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 06:47

continuity to mate pravdu, to je platne porad, my vyrabime vyrobky pod znackami zakazniku a je neuveritelne, jak jsou treba anglicane (ktere mam jinak jako narod rada) presvedceni o sve nadrazenosti a pritom jsou casto uplne ukazkove neschopni

Offline Yvraine
293 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 09:04

continuity 

Připomnělas mi historku, co mi vyprávěla průvodkyně ve Španělsku. Když se tam v devadesátkách provdala, tak při první návštěvě ji její tchýně vodila po baráku, jak kdyby byla z rozvojové země v Africe, a ukazovala jí, že tohle je lednice a dáváme tam jídlo, aby se nezkazilo apod. Holt jejich představy o Československu byly dost zkreslené... Ale čí to je vizitka? Naší zaostalosti, nebo jejich nevzdělanosti?

Pak přijela tchýně na návštěvu do Prahy a zírala. Největší zážitek měla z parket v bytě rodičů nevěsty. To měli ve Španělsku jen rodiny z vyšších kruhů... tady to měl v té době v obýváku kde kdo, my také. Holt jiný kraj, jiný mrav... a žebříček hodnot.

Polovina evropanů ani dnes neví, co je a kde leží Česká republika. Prahu znají, to jo, ale tím to končí. A otázky, jestli mluvíme rusky, nebo německy mě vždy dorazí... a to i od mladých lidí, nejen staré generace. By mě fakt zajímalo, co je v tom zeměpise učí, když neznají ani ostatní státy EU (a to jsme členem EU 14 let). Nejlepší je, když třeba někdo hrozně horuje za Palestinu a chudáčky utlačované Palestince, ale pak tu oblast ani nedokáže najít na mapě...  

baltik 

Angličané jsou kapitola sama pro sebe. Musím říct, že děním kolem Brexitu mě, jako národ, dost zklamali. Ne tím, že se rozhodli odejít z EU, to je právo a věc každého státu, ale tou hysterií a nenávistí vůči lidem z některých států Evropy.

Offline Aranel
5830 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 12:36

Tak Betty nejste  došlo mi to až ve druhém odstavci...

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 12:43

Jeden Japonec mi (velmi sebekriticky) vykládal historku, jak jel na rok služebně do ČR někdy ke konci 90.let, možná později, a bral si s sebou dva kufry-v jednom bylo oblečení, v druhém kapesníky, toaletní papír a další hygienické potřeby...

Offline Samantha
2889 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 13:16

Garfie 

Tak zase lepší, než kdyby to bylo naopak, že

(teda myslím, jako že by si nic nevezl a pak to nemohl sehnat, jako to bylo za komančů)

Offline ice
1922 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 13:18

Jednu dobu jsem hodně spolupracovala s cizincema a pár němců se mi přiznalo, že ani nevědí kde leží čr. zdá se mi jako základní znalost znát evropu, kde leží daná země, jaký je její hlavní město....a neznat vlastní sousedy to už je moc. troufám si tvrdit, že by je dokázal u nás vyjmenovat předškolák. dodnes přemýšlím, jestli měli potřebu mě tím urazit, nebo to fakt nevěděli.

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 13:22

ice Pro mě jsou tady ty historky úplně neuvěřitelné, zvlášť v rámci Evropy. Ale znám rodinu z mexicko-americké hranice, maji tři děti a co vykládali rodiče (strašně fajn a vzdělaní lidé) o školství a celkové úrovni vzdělání, to jsem teda hleděla. Prý jejich jediným cílem bylo opustit na nějakou dobu Ameriku a vychovávat děti jinde, aby dostali i jiný pohled na život, protože v USA je učí, že nic jiného prakticky neexistuje. 

Offline Yvraine
293 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 13:26

ice 

Jako že to věděl a jen tě chtěl urazit... heh... to mě nikdy nenapadlo, že by to mohlo být i takhle... 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 13:29

ice moje příbuzná jela někdy už dost po devadesátkách, podle mě byl rok přes 2000, do rakouska na výměnný pobyt.

a bylo to jak v tom příspěvku výše: ukazovali jí pračku a fén a vysvětlovali jejich funkci. 

z mého pohledu nadřazená arogance. u japonce bych to chápala, ale tohle byli přímí sousedi a z rakouska se sem jezdilo i za komunistů (obráceně taky). nějaké povědomí o tom, že nežijeme jako křováci ve stanech, tam musel mít i naprostý ignorant.

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 24. dubna 2018 13:58

Yvraine tieto náreky (a u nás ešte bývajú ukončené - a dokonca si nás mýlia so Slovinskom!!!) väčšinou ukončujem otázkou - aké je hlavné mesto Zimbabwe? Prípadne, ak ide úplne špeciálne o hlúpych američanov - aké je hlavné mesto Severnej Dakoty?