Dobrý rok vám všem!
Čas vánoční...
Ajajaj, všechno zle. Peru už druhou pračku, týden jsme byli pryč a pozítří muž na měsíc odjíždí.
Když jsem do mrazáku dávala kuřecí prsa, (ktera jsem nechtěla uvařit, aby nám neuletělo štěstí), tak mi vypadl pytel mouky, takže jsem zametla
Odpadky jsme vynesli hned ráno z celé chalupy, kterou jsme opouštěli.
Jakou tradici jste dnes porusili vy? ![]()

continuity Žádnou
, protože jsem je celý život slyšela od babičky, všechny.
continuity tak ráno nevyluxovat jako každý den mě stálo velký úsilí! Ale zvládla jsem to ![]()
Renusatko tak já je i znám, ale fakt se tomu nešlo rozumně vyhnout. Ledaže bych do rána přeskakovala vysypané půl kilo mouky před lednici. ![]()
continuity Peru a dávám do sušičky, takže nevěším. Porušila jsem tedy bod 1 nebo ne? ![]()
continuity To prádlo u nás bylo na Štědrý den, ale když jsem se ptala proč, dozvěděla jsem se vždycky jenom, že se to nesmí!
Jinak to neznám, ale na tohle jsem dost ignor, porušila jsem to všechno ![]()
continuity No jasný. My jsme víceméně od rána dorazili před chvílí, tak se žádné nečekané věci nestaly.
continuity ajajaj. Neprala, ale věšela - po návratu z kola. Teda na ramínka, to by se počítat nemuselo
. A zametala
- vydrolené bláto z treter z ranního obouvání /a uschlé květy muškátů, co tam ležely dobrý měsíc/- muž říkal, že to mám nechat....
Pak jsem taky říkala, že dnes nebudu vařit, když jsem v minulých dnech strávila hodiny u sporáku. No, porušila jsem, tak bohužel, budu kuchtit celý rok.
Já dodržela všechno ![]()
Ale nezametám, jak je rok dlouhý (používám příruční vysavač) a věšení prádla teď řeší sušička.
Myrtila mamka vždycky říkala, že prádlo nesmí viset, aby v rodině nebyl oběšenec. Já to tak nějak dodržuju, jednak mně to baví a pak si na ní vždycky vzpomenu.
continuity porusila som vsetko a kedze Lukáško vyraba presypacie hodiny (dú z prvouky), tak to zametanie/vysavanie mnohokrát ![]()
Evaeva Když nad tím tak přemýšlím, tak možná na Štědrý den vadilo spíš to praní? Teď fakt nevím. Taky si na to a n mamku vždycky vzpomenu, protože vždycky ten den peru, i když to původně nebylo v plánu ![]()
letfenixa podle mě vysát můžeš, akorát ten bordel můžeš vyhodit až 2., aby sis nevynášela štěstí nebo peníze, to teď nevím ![]()
Myrtila u nás věšení, mamka vždycky ráno sbírala prádlo
Myrtila pereš v krvi Kristově!
ale to je myslím pověra pro Velký pátek... přes vánoční i přes silvestrovskou noc nesmí viset prádlo, ale proč to nevim...
RoSa já to taky znám, že nesmí být prádlo na šnůře přes silvestrovskou noc.
Anema jj, to je velká pravda.
Nemám nic proti rituálům, ale ty pověry, které docela komplikují dnešní život, jsou akorát zábavné.
Třeba prádlo na Štědrý večer nemám pověšené nikdy, ale čistě proto, že mi to nepřijde jako uklizený byt. Sklízíme ho i kvůli návštěvě libovolný den v roce.
continuityÚplně přesně. Já si tu pověru s prádlem vykládám tak, že na Štědrý den má být už uklizeno, aby si člověk vychutnal slavnostní atmosféru. Žádná těžká práce se nehodí, což dřív praní bez praček bylo. 24. pračku nezapínám, ale kdyby se dítě pozvracelo do postele, žádný problém s tím mít nebudu. My jsme teda dneska obědvali kuřecí řízky, takže to mám polepený už jistě.![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)