To zdobenie je na ... Tolko peknych ramov som pri vyberani videla, ale zdobenie neprichadza v uvahu. Rovnako mi velmi vadi ak je ram z vnutornej strany farebny alebo flakaty.
Brýlové vlakno
Tak dej vedet jestli jsi nasla, dost znacek dela tenhle tvar ted, videl ajsem i Max Mary a dalsi.
No presne, zkousela jsem moc hezky Bottega, ale meli nozicky komplet glirtovy, zlaty nebo stribrny, no des teda, a jeste zrovna u takove znacky.
Jasne, sem zvedavá, jestli mi tenhle typ bude sedet..
Já bych tu barevnou vnitřní stranu úplně nezatracovala... Nedávno jsem kupovala brýle pro dceru, chtěla černé. O barevných vnitřcích nechtěla ani slyšet. Prodavačka jí dala dvoje úplně stejné, jedny s barevnou, druhé bez. A ty s tou barevnou stranou jí slušely o mnoho víc, i když to téměř není vidět. Nevím jak to funguje, ale zjemní to obličej :-).
Prosím, můžu mít dotaz na odborníka? Co se s očima stane při těhotenství, případně porodu? Mám brýle od 20 let, naměřeno - 1 a - 2 dioptrie, postupně mi optik na brýlích přidával až k těmto hodnotám. Od porodu na začátku roku si připadám úplně slepá. Titulky v televizi nepřečtu s brýlemi, obří čísla na radiobudíku bez brýlí taky ne, hrůza. Srovná se to zpátky? Případně, co mám čekat při dalším těhotenství?
Operativní řešení v tomto případě je možné- jedná se o výměnu čočky-technicky je to stejná operace jako operace šedého zákalu, jen tam ten zákal ještě není. Do oka se dá multifokální čočka, se kterou by měl člověk vidět dobře do dálky i na blízko. Operace technicky dnes už umí dobře, dělají se často, ale není 100% bez rizika. Poradit , jestli na ni jít nebo ne.. je strašně těžké... to si musí každý rozhodnout sám. Já už mám také MF brýle, nemusím je teda nosit pořád, zatím se na operaci nechystám. Až bych je musela nosit pořád, tak bych o operaci asi už uvažovala.
Po těhotenství a porodu se často dioptrie horší... asi tě moc nepotěším, ale zpět se to asi nevrátí a ano, při druhém těhotenství se to může zhoršit zase. Takže doporučuji zajít na oční a předepsat nové brýle.
Těhotenství spouští v ženském těle celou řadu změn, není tedy divu, že u některých nastávajících maminek může ovlivňovat i zrak. „U těhotných se mění hladina hormonů, tělo více zadržuje vodu, jinak funguje metabolismus i krevní oběh. Hormon relaxin, které tělo v těhotenství vylučuje ve větší míře, uvolňuje kolagen a způsobuje lehké roztažení oka, což může mít za následek zhoršené vidění,“ vysvětluje MUDr. Tomáš Juhás z centra laserové chirurgie oka Oftum.
Nadměrné zadržování vody v těle podle něj také někdy způsobuje, že se o něco změní tloušťka a zakřivení rohovky, což vede k rozostřenému vidění.
Jestli ti to pomůže..kdybych měla jít na operaci já , šla bych také do Zlína do Gemini...
Děkuju za odpověď, i když teda nepotěšila, no. Na oční se objednám, budou asi nové brýle. A miminko se mi jistě jednou za to zhuntovaný tělo odvděčí ![]()
Ráda bych se zeptala povolané osoby :). Je možné, že levné sluneční brýle (typu z H&M) i přes deklarovanou UV ochranu nechrání dostatečně a může to poškozovat oči? Pokud ano tak bych rozhodně chtěla přejít na lepší, máš nějaké tipy jak je poznat (značky, cena?)
Díky!
Myslím, že možné to určitě je... ale na sluneční brýle zase takový odborník nejsem, je lepší se zeptat optika.
Myslím, že někde v optikách mají i nějaký přístroj,který je schopen poznat, jestli brýle mají UV filtr, tak třeba tam ty levné ověřit?
Nevíte někdo, kde v Praze a okolí prodávají dioptrické brýle Ana Hickmann??
Online nemohu nic najít a stejně musím zkoušet..
Vedeli by ste mi poradit dobru optiku v Prahe, kde by mi vymenili skla v okuliaroch do 24hod? Budem tam len cez vikend a vacsinou v centre. Vdaka.
Prosím také o radu. Maminka (70 let) začala vidět "pavučinu", v minulosti jí léčili šedý zákal. Lékař jí dal kapky - jodid draselný a sodný a pokud to nepomůže, může si to nechat "rozstřelit". Prý to dělají pouze v Pardubicích a pojišťovna zákrok nehradí. Diagnozu bohužel nevím, zprávu mamka nemá. Je šance, že kapky pomohou? Ten "rozstřel" jí pomůže určitě? Díky moc za odpověď!
Ahoj Mirko, v Pardubicích v Oftexu dělají odstranění zákalků ( pavučinek ) pomocí laseru nebo operativně ( vitrektomie ). Asi nejvíc si toho přečteš přímo na jejich stránkách.
http://www.oftex.cz/poradna-ocniho-lekare-ocni-radce/_sklivcove-zakalky-
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)