Brýlové vlakno

14. února 2017 22:51
Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 08. května 2017 20:26
Reakce na 0zero7:

To zdobenie je na ... Tolko peknych ramov som pri vyberani videla, ale zdobenie neprichadza v uvahu. Rovnako mi velmi vadi ak je ram z vnutornej strany farebny alebo flakaty. 

Offline 0zero7
11318 příspěvků moje polička 08. května 2017 21:35
Reakce na Ounz:

Tak dej vedet jestli jsi nasla, dost znacek dela tenhle tvar ted, videl ajsem i Max Mary a dalsi.

Offline 0zero7
11318 příspěvků moje polička 08. května 2017 21:36
Reakce na paktofonika:

No presne, zkousela jsem moc hezky Bottega, ale meli nozicky komplet glirtovy, zlaty nebo stribrny, no des teda, a jeste zrovna u takove znacky.

Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 08. května 2017 21:55
Reakce na 0zero7:

Jasne, sem zvedavá, jestli mi tenhle typ bude sedet..

Offline 999
18864 příspěvků moje polička 28. května 2017 10:00
Reakce na paktofonika:

Já bych tu barevnou vnitřní stranu úplně nezatracovala... Nedávno jsem kupovala brýle pro dceru, chtěla černé. O barevných vnitřcích nechtěla ani slyšet. Prodavačka jí dala dvoje úplně stejné, jedny s barevnou, druhé bez. A ty s tou barevnou stranou jí slušely o mnoho víc, i když to téměř není vidět. Nevím jak to funguje, ale zjemní to obličej :-). 

Offline dynda
7286 příspěvků moje polička 29. května 2017 12:56
Reakce na Berta:

Prosím, můžu mít dotaz na odborníka? Co se s očima stane při těhotenství, případně porodu? Mám brýle od 20 let, naměřeno - 1 a - 2 dioptrie, postupně mi optik na brýlích přidával až k těmto hodnotám. Od porodu na začátku roku si připadám úplně slepá. Titulky v televizi nepřečtu s brýlemi, obří čísla na radiobudíku bez brýlí taky ne, hrůza. Srovná se to zpátky? Případně, co mám čekat při dalším těhotenství? 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 30. května 2017 08:11
Reakce na Cervanek:

Operativní  řešení v tomto případě je možné- jedná se o výměnu  čočky-technicky je to  stejná operace jako operace šedého zákalu, jen tam ten  zákal ještě není. Do oka se dá multifokální  čočka, se kterou by měl člověk vidět dobře do dálky i na blízko.  Operace technicky dnes už umí dobře, dělají se  často, ale  není 100% bez rizika.  Poradit , jestli na ni jít nebo ne.. je strašně těžké... to si musí každý rozhodnout sám. Já už mám také MF  brýle, nemusím je teda nosit pořád, zatím se na operaci nechystám. Až bych je musela nosit pořád, tak bych o operaci asi už uvažovala. 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 30. května 2017 08:15
Reakce na dynda:

Po těhotenství a porodu se často  dioptrie horší... asi tě moc nepotěším, ale zpět se to asi nevrátí a ano,  při druhém  těhotenství se to může zhoršit zase.   Takže doporučuji  zajít na oční  a  předepsat  nové  brýle.

Těhotenství spouští v ženském těle celou řadu změn, není tedy divu, že u některých nastávajících maminek může ovlivňovat i zrak. „U těhotných se mění hladina hormonů, tělo více zadržuje vodu, jinak funguje metabolismus i krevní oběh. Hormon relaxin, které tělo v těhotenství vylučuje ve větší míře, uvolňuje kolagen a způsobuje lehké roztažení oka, což může mít za následek zhoršené vidění,“ vysvětluje MUDr. Tomáš Juhás z centra laserové chirurgie oka Oftum.

Nadměrné zadržování vody v těle podle něj také někdy způsobuje, že se o něco změní tloušťka a zakřivení rohovky, což vede k rozostřenému vidění. 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 30. května 2017 08:51
Reakce na Cervanek:

Jestli ti to pomůže..kdybych měla jít na operaci já , šla bych také do Zlína do Gemini...

Offline dynda
7286 příspěvků moje polička 30. května 2017 09:44
Reakce na Berta:

Děkuju za odpověď, i když teda nepotěšila, no. Na oční se objednám, budou asi nové brýle. A miminko se mi jistě jednou za to zhuntovaný tělo odvděčí 

Offline Klara
486 příspěvků moje polička 26. června 2017 09:47
Reakce na Berta:

Ráda bych se zeptala povolané osoby :). Je možné, že levné sluneční brýle (typu z H&M) i přes deklarovanou UV ochranu nechrání dostatečně a může to poškozovat oči? Pokud ano tak bych rozhodně chtěla přejít na lepší, máš nějaké tipy jak je poznat (značky, cena?)

Díky!

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 27. června 2017 09:47
Reakce na Klara:

Myslím, že možné to  určitě je... ale  na sluneční brýle zase takový odborník nejsem, je lepší se zeptat optika. 

Myslím, že někde v optikách mají i nějaký přístroj,který je schopen poznat, jestli brýle mají UV filtr, tak  třeba tam ty levné ověřit?

Offline Dadoo
11607 příspěvků moje polička 06. zaří 2017 12:25

Nevíte někdo, kde v Praze a okolí prodávají dioptrické brýle Ana Hickmann??

Online nemohu nic najít a stejně musím zkoušet..

Offline cudzinka
91 příspěvků moje polička 19. zaří 2017 15:20

Vedeli by ste mi poradit dobru optiku v Prahe, kde by mi vymenili skla v okuliaroch do 24hod? Budem tam len cez vikend a vacsinou v centre. Vdaka.

Offline Mirka
3998 příspěvků moje polička 11. října 2017 17:07
Reakce na Berta:

Prosím také o radu. Maminka (70 let) začala vidět "pavučinu", v minulosti jí léčili šedý zákal. Lékař jí dal kapky - jodid draselný a sodný a pokud to nepomůže, může si to nechat "rozstřelit". Prý to dělají pouze v Pardubicích a pojišťovna zákrok nehradí. Diagnozu bohužel nevím, zprávu mamka nemá. Je šance, že kapky pomohou? Ten "rozstřel" jí pomůže určitě? Díky moc za odpověď!

Offline Poéma
765 příspěvků moje polička 16. října 2017 08:46
Reakce na Mirka:

Ahoj Mirko, v Pardubicích v Oftexu dělají odstranění zákalků ( pavučinek ) pomocí laseru nebo operativně ( vitrektomie ). Asi nejvíc si toho přečteš přímo na jejich stránkách.

http://www.oftex.cz/poradna-ocniho-lekare-ocni-radce/_sklivcove-zakalky-