Jo, mám to stejně, bez brýlí to prostě nejsem já :) Faktem je, že poslední obroučky sjem koupila s kamarádkou, jenže ta má teď dítko a málo času :( tehdy to byla hurá akce, šly jsme do kina do OC a cestou jsme pořídily brýle :D Potom jsem brala s sebou manžela, jenže ten mi tolik neporadí, podle něj mi sluší všechno :D
Brýlové vlakno
Teda, taky jsem vloni ve 40 vyfasovala nové brýle do dálky, protože jsem při řízení, hlavě v šeru nebo v dešti, měla problém rozpoznat, jestli auto jede v mém pruhu nebo vedlejším a co za města jsou napsaná na směrových tabulích jsem odhadovala podle délky nápisu. Do dálky jsou skvělé, na blízko v nich vidím rozmazaně a při normálním pohybu, třeba na nákupech, se mi v nich dělá špatně :(
A paní doktorka mě ještě při rozloučení "potěšila", když tak zvesela řekla, jak se tak na vás dívám, za rok za dva jste tu zpátky pro brýle na čtení! ![]()
Okuliare nosim uz od nepamati a kvoli silnym dioptriam som sa spoliehala na kamaratku a, ked som nasla, tak na dobru opticku. V decembri som si kupovala svoje zatial posledne a kedze poradkyna bola trochu neista :), tak som sa fotila na mobil. Slecna predavacka bola tiez napomocna a nosila ramov, co to dalo.
A vnímáte zásadní rozdíl? Já funguju 90 % času bez brýlí (teď mám najednom oku půl a na druhém třičtvrtě dioptrie ), beru si je jen na řízení a do kina, ani když si je do kina zapomenu, tak nemusíme jít domů, ale jakmile se setmí a třeba ještě do toho prší, tak mám problém. Šla jsem si kvůli tomu pro nové brýle, víc prý nepotřebuji, ale problém trvá, čili potmě v podstatě nejezdím.
Ja by som sa skor chcela spytat, co robite so starymi okuliarmi? Viem, ze kedysi sa zbierali na charitu ale v tejto dobe neviem, neviem
určite som takú výzvu videla v posledných niekoľkých týždňoch, asi treba pogoogliť ![]()
Brýle pro Nepál, tuším.
Rozkapávala, nic k výslednému zjištění nepoznamenala, jen jsem dostala ty brýle. Vetchozrakost je děsivé slovo!
A vnímáte zásadní rozdíl? Já funguju 90 % času bez brýlí (teď mám najednom oku půl a na druhém třičtvrtě dioptrie ), beru si je jen na řízení a do kina, ani když si je do kina zapomenu, tak nemusíme jít domů, ale jakmile se setmí a třeba ještě do toho prší, tak mám problém. Šla jsem si kvůli tomu pro nové brýle, víc prý nepotřebuji, ale problém trvá, čili potmě v podstatě nejezdím.
V autě za dne rozdíl vnímám - dcera se mi směje, že najednou vidím v HD :) Fakt bych to tak popsala, prostě lepší rozlišení.
Myslím, že mám dioptrie jako vy, půl a tři čtvrtě, v kině titulky bez brýlí vidím, ale rozmazaně, s brýlemi ostře. V noci už bohužel také raději neřídím, pokud vyloženě nemusím, opravdu potmě nevidím ani s brýlemi, tak nechci být nebezpečná.
Sbírají se na charitu pořád, například teď na olomoucku sbírá brýle vězeňský kaplan pro své klienty :-)
kontaktni cocky nepouzivam,nejspis bych nebyla schopna si je nandat.:-)
Taky tu maji nejaky,ktery vydrzi pul roku,obcas sem je koupila.
Čočky se mě taky netýkají, to jen, že Berta to zmiňovala u těch kapek.
K těm brýlím na charitu - to se pak využívají komplet brýle nebo jen ty brýlové obruby, do nichž se zasadí nová skla? Brýle se přeci vyrábí na míru konkrétnímu oku, mají být přesně vycentrované, nebo ne? Nemůžou pak cizí brýle na jiných očích nadělat nějakou paseku?
oni to nejak premeri, aby tem lidem sedeli dioptrie. ale v tom nepalu jsou lidi radi, kdyz vubec nejake bryle dostanou. takze tam neni volba bud vycentrovane bryle nebo tyto, ale tyto nebo nevidet. nakonec i tady je spousta lidi, co ctou s brylemi ze supermarketu za 200.
Brýle z Billy za 150 mám v kabelce, zachraňujou mě, když si ty normální zapomenu doma a nevidím na jídelníček :)
Asi můžou, ale ta sbírka je na případy, kdy si lidi brýle vůbec nemohou dovolit (jsou i tací, bohužel). Každopádně se využívají celé brýle, např. u těch vězňů prostě zkusí co jim nejvíc sedí.
vdaka vsetkym. informacie uschovam, okuliare pocestuju domov a budu podarovane.
Děkuji za odpověď, jsem na tom úplně stejně. Říkám si teda že v tom musí být ještě nějaký jiný problém, protože znám hodně lidí, co potřebují mnohem silnější brýle, a v noci bez problémů řídí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)