v nakupovacim vlakne.Zaclo to koupi bryli a jsme tu!:-)
Brýlové vlakno
Jeden čas mě hodně pálily oči, když byl suchý vzduch - hlavně v mrazech a v horku. A denní vysedávání u PC tomu taky nepomáhá. Vyzkoušela jsem různé kapky a nejlíp se mi osvědčily Ocutears, mají lehce gelovitou konzistenci. Jsou bez předpisu, ale bohužel mi je musí vždycky v lékárně objednat, běžně je nemívají. A jestli nejste v Čechách, netuším, jak jsou pro vás dostupné. I když - koukám výrobce je i.com medical, Mnichov. A jsou taky s kyselinou hyaluronovou.
hele , nepanikař. Pokud vidíš s těmi brýlemi dobře, tak teď bude důležité, jak to bude dál. Kdyby ty dioptrie narůstaly, tak je to divné a měl by tě pořádně vyšetřit. Pokud budou stejné , tak to asi velký problém nebude a jsi atyp. ![]()
Já jsem z některých očních doktorů taky dost na nervy ![]()
tyhle jsou taky gelovity,ovsem ta cena.![]()
Bohuzel do Cech moc nejezdim.Proto mi je muz vozi z Recka tam je ta cena srovnatelna s Ceskem.
Vďaka. Ja to tu tak budem sledovať, lebo nejaké vážne problémy nemám, určo mám dioptrie pod tú hranicu 3, ako si písala, ale tiež som ten prípad, že prvý krát mi niečo namerali až po výške (ešte počas výšky, keď som si robila vodičák tak nič)...a teraz som po 40-tke začala nosiť (no nosiť....nosiť v kabelke) okuliare do diaľky. Ono vyťahujem ich len v škole, keď potrebujem pri jazykových predmetoc vidieť z lavice na tabuli diakritiku, inak nič.
No a povedali mi, že mám astigmatizmus, ale nejako korigovaný, či čo, takže s tým netreba vraj nič.
:-D tak ja sem na sebe opatrna!A radsi bych ohluchla nez oslepla.V brylich vidim perfektne,dokonce dobre do dalky vidim i ted po vyspani.;-)Ale dekuji,ze te to zaujalo a chtelo se Ti mi vypisovat.Prevence neuskodi.
Mam tu"zname"ortopedy,ale bohuzel ocare zadneho.:-/
Tady stojí něco přes 200.
tady ty "lepsi"kapky stoji kolem 14€.
Problem na tom je,ze po otevreni nevydrzi do spotrebeni.Jinak by mi ta cena az tak nevadila.
S umělými slzami je to jako s auty. Které je nejlepší? Pro někoho mercedes, pro jiného BMW, pro dalšího Porsche... Každému vyhovuje něco jiného. Je třeba zkoušet a najít si ty svoje. Ideálně nějaké bez konzervačních látek. To jsou ty, co se dají kapat i na kontaktní čočky a většinou je to na nich napsané.
A zase. ta čtyřicítka je strašná svině
, od té doby dál vlivem i různých hormonálních změn se ty potíže se suchým okem mohou zvětšovat. Jak psala Kokoska, práce s PC, suchý vzduch, větrno, prach, zakouřené prostředí, nedostatek tekutin.. to všechno ty potíže horší.
jasne.:-)jo ty co mam ted jsou dobre a bez konzervacnich latek.
No je pravda,ze zrak sel rapidne dolu s nastupem tabletu.:-/
Nastesti v praci s pocitacem nedelam.
ja vcera trochu hledala na netu a tohle mi dost pripomnelo moje potize -zkopirovano-
Jeden den dobre jiny hruza.
to je mi divne, ze te nerozkapavali, ale mozna to vysvetluje to Nemecko. tady v CR i na Slovensku ocari rozkapavaji pacienty celkem pravidelne (mne teda u kazde navstevy, protoze tam chodim jednou za nekolik let, kdyz mam pocit, ze me bryle vysli z mody) - kdysi na VS mi bez toho ani nechteli napsat recept na bryle, co byl hroznej vopruz protoze to meli blbe zorganizovane (nejdriv to sestra v cekarne rozkapala a pak na tech rozkapanych ocich samozrejme uz neslo ty bryle vyzkouset, tak se tam muselo podruhe).
bud bych zkusila ukecat sveho lekare, nebo jit jinam.
no,opravdu ne.Asi to nepovazoval za nutne,ale syn byl u stejneho a toho rozkapaval.:-/
Ja nejsem doktorka tak spoleham,ze vedi co delaji.Ale asi to tak udelam,objednam se,reknu mu co sem slysela(to maji moc radi):-D
A kdyz nic tak pujdu jinam.
Ještě doplním variantu další - bifokály. Ty nosím já poté, co mi multifokály způsobovaly všechny výše zmiňované problémy - nezvykla jsem si a vzdala jsem to; s bifokály je mi dobře. Mám ty "samozatmavovací", takže nemusím nic měnit ani když svítí slunce.
Obecně myslím, že od určitého věku jsou brýle spíš výhodou - dost toho zakryjí a můžou i zdobit.
jeste bych mela jeden dotaz.:-)
Samozrejme,ze mi to vrta v hlave.:-Dkdybych potrebovala i na blizko tak to bybylo normalni?normalni neni,ze v mem veku sem zacla potrebovat bryle jen na dalku?
Protoze muj muz zacal nosit bryle na cteni nekdy ve 45 letech a po padesatce zacal potrebovat i na dalku a ted ma MF.Muj otec to same.
V mladi nikdy bryle nenosili.
Hypermetropii sem vůbec nepleť. Pokud máš minus dioptrie, tak se tě toto vůbec netýká. Maximálně presbyopie
nojo,laik,no.:-)uz se radsi neptam a objednam k ocari.Stejne tem terminum nerozumim.:-)
Tvůj muž a otec jsou úplně jiný případ- srovnáváš hrušky s jablky
¨V mládí pravděpodobně viděli dobře a po 40 potřebovali + dpt na čtení, to je klasická presbyopie a ještě později i slabé + do dálky
U tebe je divné akorát to, že jsi ty minus dioptrie do dálky začala potřebovat poměrně pozdě. Většinou mají lidé problém už v dětství nebo dospívání nebo po dvacítce, max. do 30 let.
jj uz to chapu.No to sem nevedela,ze to neni normalni.Ja si mydlela,ze je to starnutim.A holt nekomu se zkazi do dalky nekomu do blizka.
Obvzlaste kdyz se ocar nejak nevyjadroval a jen napsal bryle.
On mi je napsal uz ve ctyriceti,ale to sem je furt jeste nenosila a pak po trictvrte roce kdyz sem tam byla znovu tak me serval,ze nemam bryle.
nevím, jaká mají pravidla v Německu. Ale u nás se doporučuje rozkapávat po 40 každého pacienta! Aby se odhalil případný zelený zákal, šedý zákal, problémy se sítnicí a starých lidí i případné nádory schované za duhovkou.
Ne každý to dělá, ať už z pohodlnosti, nebo že to odmítne pacient ( přijede autem třeba)
Máme tedy i přístroje, díky kterým můžeme vyšetřit oční pozadí i bez rozkapání,ale není to ideální a čím je člověk starší, tím to jde hůře. Já se snažím po 40 rozkapat každého, případně v nouzi to vyšetřit aspoň orientačně na tom přístroji a když se mně něco nezdá, tak se domluvíme na kontrolu s rozkapáním
Mladé pacienty jde celkem dobře vyšetřit i bez rozkapání, tak tam to také dělám tak, pokud k tomu není jiný důvod.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)