Na Smíchově ne! ![]()
Čeština - chrám i tvrz
To už je vyšší level -
komolení zkomolené (poněmčené) češtiny
Řepý, Řepá, Řepé podle vzory lepý, lepá, lepé?![]()
...nebo blbý, blbé, blbé.![]()
ježiš, gondolence a balgon! jsem to milosrdně již vytěsnila z paměti a je to zpátky.
A co cirgus? Uz tu byl cirgus?
A k cirgusu patří vembloud![]()
Na jednom jídelním lístku měli v nabídce KOZÝ SÝR, asi taky podle vzoru kozý, kozá, kozé. Byli jsme tam několikrát a trvalo asi půldruhého roku, než to opravili.
A kolomotiva. ![]()
nene, lomokotiva
a pistol... ten mužský tvar u ženského rodu mi hrozně vadí, i když to možná je přípustné? Myslím to bylo v Rumcajsovi, jak vzal pistol a nabil ji žaludem.
Kozý
Tak pistol se používá často, a je toho víc..těd přemejšlim nad ribstolí..?
copak permanentka, ale pernamentka!
a pak ještě prezentace. na každým rozpise na závody to čtu (teda na každým ne, jen na 9 z 10, náš je v pořádku). "prezentace závodníků v .... hodin". naposled na MČR ![]()
U prezentace vadí to Z? To snad je podle současných pravidel v pořádku, třeba jako GymnáS/Zium.
ježiš, gondolence a balgon! jsem to milosrdně již vytěsnila z paměti a je to zpátky.
A co takovej grém? To používal tatínek. Tehdy se mi to zdálo příšerný, ale teď mě to nějak dojímá :)
z nevadí, ale správně je prezence :-)
Podle slovníku cizích slov prezentace může znamenat i "představení se", prezence je spíš docházka, přítomnost, účast. Chápu, v jaké souvislosti vám to vadí, ale s přivřeným okem...
Co je firhaněk jsem si musela vygooglit, ale slovo tépich se mi líbí. Neznám teda nikoho, kdo by ho používal.
Já znám pernici jako květináč.
Z Valašska.
a co zamena konceptu s koncepci? to zas nici me...
Když už jsme u té permice, tak u nás se říkavalo šlepr (teď už jsou všude lanovky :-).
Jo a přiznávám se k dedektivce a karkulačce. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)