Jos hodne mi pomohlo to, ze jsem se ve triadvaceti definitivne odstehovala a zacala se zivit uz posledni rok na vysoke sama. Spis me to cele motivovalo k sobestacnosti. Nemuset jim byt vdecna, ze se o me staraj. Prave ten pocit, ze kdyz to zase nejak prezenou, tak klidne muzu sednout do auta a odjet domu, nas asi vsechny nejak drzi v nejakych mantinelech. Ja jsem v klidu a oni si davaji pozor. V tomhle byla pro me uplne silena ta pozice zavisleho ditete.
Treba jak jsem popisovala ty vanoce, jak chteli, aby bylo po jejich, tak jsem jim proste polozila telefon, dva dny ho nezvedala a pak jim v klidu po stedrem dni zavolala, kdy se teda stavi za vnuckou ke stromecku. Domluvili jsme se, prijeli, uz se v tom nepatlali.
Ale oni jsou treba rok uplne normalni fajn rodice, ale pak jim nejak prepne a vyctou ti vsechny krivdy, co si nastradali. Treba mi fakt strasne moc pomohli pri te lecbe. Ale necekala jsem teda, ze mi to pak vyctou. A jak je tata splachovaci, tak na tom nevidi nic spatneho, o co jako slo a co mame zase za problem. No a moje mama podle me uz roky potrebuje terapii. Ona o sobe moc rada vyklada, jaky je chudacek s depresemi. Ale tohle je fakt rok od roku horsi, v mladi byli v pohode.