Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 16. února 2024 10:34

Evaeva

Ani, když on se sám rozhodne po tvém NE, že si to koupí z kapesného, tak jo, pak to může mít. Já bych mu to ale vůbec nenabizela, právě proto, že budeš řešit mladšího, navic mi věta: "máš přece kapesné" přijde opravdu strašná. 

Já si myslím, že je to hodně teoretická možnost, u nás si zrovna takovou situaci vůbec nevybavuji. Dodnes většinou totiž: a) tu věc zas tak strašně nechtějí, aby si to kupovali za své nebo b) nemají peníze sebou.

Nevím teda o jaké tretce a jakých částkách se tady bavíme. Moje děti jeli první kapesné myslím 20kc na týden, co jim vydalo tak na tu zmrzlinu, na tretky u Vietnamcu to vážně nebylo.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 16. února 2024 10:36
Reakce na Evaeva:

olte ty sourozenecké konstelace nezmizí s dospělostí. V okolí mám několik příkladů starší ségra - mladší brácha a je to jak z učebnice

​jo, ta kamaradka rodiče zrehabilitovala až teď, když vidí, kvůli čemu se hadaj a nadavaj její vlastní děti

Offline olte
679 příspěvků moje polička 16. února 2024 10:37
Reakce na Evaeva:

olte ty sourozenecké konstelace nezmizí s dospělostí. V okolí mám několik příkladů starší ségra - mladší brácha a je to jak z učebnice

​já právě u dospělých předpokládám určitý nadhled a velkorysost, zvlášť když se jedná o tyhle maličkosti. 

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 16. února 2024 10:39

olte některý lidi to sledujou a resej a zarlej celej život, jestli od rodičů dostali víc oni nebo sourozenci, to nejsou žádný maličkosti, bohužel, no, ty majetky nakonec casto rozvratej kdekterou rodinu 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. února 2024 10:46

continuity no tak sliz z actionu víc jak dvacku nestojí To přece nemusíš nabízet. Něco nakupujeme, koukáme na chvíli na hračky, oni něco chtějí, já to koupit nechci a on řekne, že si to koupí ze svého... Já samozřejmě budu argumentovat povinnostmi, které se školou starší má, ale to pětileté dítě asi nepochopí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. února 2024 10:47

olte já taky netvrdím, že jsou rozhádaní do smrti, protože jeden mohl do kina sám o dva roky dřív. Ale dětství tě ovlivňuje a neseš si to v sobě celý život.

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 16. února 2024 10:50
Reakce na Evaeva:

​Ale znát tu konstelaci třeba u výběru partnera je docela výhoda Hele milostpán je nejmladší ze tří sourozenců, s dvěma staršíma sestrama - a já nejstarší s dvěma mladšíma bratrama. Super - on je zvyklej na šikanu...

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 16. února 2024 10:50

Evaeva

U nás se to fakt nestávalo. Oni nechtějí sliz, ani chtějí aby jim sliz koupila maminka.

Nabízet jsem myslela větou: kup si to z kapesneho. 

Offline Kan
9387 příspěvků moje polička 16. února 2024 11:01
Reakce na olte:

​dospělý člověk má trauma z toho, že mladšímu sourozenci prošlapával cestičku? Někdy fakt žasnu nad tím, v čem se někdo dokáže patlat....

​Na to měla dobrej stand-up Simona Salátová. Otevřu si šanon s traumátkama z roku 2005 a kdo mi co řekl...:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. února 2024 11:01

continuity no u nás už se to děje, teda zatím má plány. Ale tak třeba až dojde na lámání chleba 

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 16. února 2024 11:03

Evaeva mne ale tyhle milníky přijdou docela dobrý (ještě jsem se nad tím nezamyslela, jak mám děti malý), jakoze kapesny dostaneš taky, až pujdes do školy/bude ti 6....kamaradi takhle dávali před lety dětem mobily, když sly z malý venkovsky školy na druhej stupen do města 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. února 2024 11:04

Potrefenáhusa jo, já to řeknu. Ale víš jak, bude scéna stejně

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. února 2024 11:05

Potrefenáhusa třeba švagrová právě začala dávat kapesný oběma najednou 

Offline Vari
2027 příspěvků moje polička 16. února 2024 11:06
Reakce na barbucha:

​Stejný dárky jsou hrozná věc. Ale buďte rády, že máte děti nestejně starý! U dvojčat různýho pohlaví je to teprv očistec!

To takhle týdny hledáš vůbec něco, než tě to něco napadne, ve stejným stylu, ve stejný hodnotě... pak zase další týdny sháníš to samý ale v jiný barvě, anžto kluk má mít modrou koloběžku a holka růžovou... Pak jim k tomu s úlevou přihodíš třeba tričko - pročež přiběhne Adéla s řevem že jí Oliver sebral to její, páč se mu v růžový líbí víc  

​Hele, ty nas doma smirujes? :-D Pac tohle je naprosto presnej popis nasi klasicky darkovy situace :-D.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 16. února 2024 11:09

Evaeva mne ta škola přijde dobrej milník, takovej konkrétně ohranicenej, řev bude určitě a asi ne jednou

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. února 2024 11:10

Potrefenáhusa souhlasím s každým slovem

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. února 2024 11:11

barbucha no muž je ten mladší bratr 

Offline Kan
9387 příspěvků moje polička 16. února 2024 11:11

barbucha Kamarádka má dvě holky dvojčata a třeba na jmeniny dostávají dárky obě i když má svátek každá jindy. Stejně je servou a poperou. Já bych teda tohle vůbec nezaváděla, ale kdo jsem já s jedním dítětem a názorem, že život není spravedlivej, tak se s tím smiř! :D

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 16. února 2024 11:18

Evaeva Hmm, já jsem nad tí nepřemáýšlela vůbec, ale jo, starší bude "potřebovat" peníze. A budu dávat i mladší, třeba méně, že jí řeknu, že má menší výdaje, protože si nekupuje svačinu a nepotřebuje věci do školy, ale budu. Neumím si představit, že bych jedné dala a druhé ne. 

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 16. února 2024 11:30

Kan 

Tak haranti mají svátek přesně měsíc od sebe, takže se to slaví najednou někdy v tom čase. Ale obávám se že kdyby byl interval delší, taky by musel dostat něco každej, aby ten druhej neutrpěl nějakou nevratnou psychickou újmu