Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. února 2024 08:57

Zuzuli stárnutí bohužel tyhle věci zhoršuje 

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 16. února 2024 09:39

Tyana metr mám stejný, ačkoliv taky by se v tom dalo porypat. Jak jsou holky blízko u sebe, některé věci (třeba výši kapesneho nebo večerka) se posouvá najednou, ne podle věku.

Vůbec třeba neřeším dárky, moje máma nam se ségrou kupovala stejné věci, aby to bylo spravedlivé a mě to přišlo výslovně nespravedlivé, protože jsem chtěla něco jiného. 

Zas i tydeti se ovlivňují dost, každá jsou jiná a i ta sourozenecká konstelace do toho mluví. 

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 16. února 2024 09:42

Hrozny je i citový vydiranicko, mne tím teď šokovala i celkem normální kamaradka s dvouletym ditetem - neplac, jinak bude maminka taky plakat, když se vztekas, bude maminka smutná....a jak to prej funguje!

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 16. února 2024 09:43

continuity no ale z tohohle má trauma kamaradka, ze vzdycky brachovi vyslapala cestu a on to pak dostal zadarmo o dva roky mladší, si nevyberes, vzdycky bude někdo ukrivdenej 

ty stejný dárky jsou asi tezky, někdy vypátrat, jestli to dite chce jen proto, ze to má starší, nebo si to přeje taky 

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 16. února 2024 09:46

Potrefenáhusa tak když deklaruje, že to chce, tak to dostane. Ale když se jasně vyjádří, tak to respektuji.

K Vánocům chce starší knihy a mladší to neznasi (nějak čte, ale starší si furt prekladava poličky a tak). Tak jim asi nenakoupím oběma knihy.

Teď jsem kupovala starší koženou bundu, má starou kozenkovou a tahá ji furt a mladší jsme ji nabídli také a ona řekla, že má bund dost a asi by ji nenosila. chtěla radši kabelku a neřešíla, že kabelka stojí zlomek ty bundy, coz jsem ráda, protože zas před měsícem dostala nějaké dražší věci na lyže. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. února 2024 09:49

Potrefenáhusa zrovna jsem to chtěla napsat continuity kluci jsou právě taky blízko u sebe, takže večerku a podobné věci mají stejně. A teď, je to spravedlivé, když ten jeden je vlastně o dva roky mladší? V září jsme večerku kvůli mladšímu museli posunout o půl hodiny, starší by klidně mohl jít spát později. Prostě to nikdy nemůže být stoprocentně stejné a spravedlivé.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 16. února 2024 09:51

Potrefenáhusa jinak u nás prošlapávala mladší ségra, mě pozdější večerka nestála za ty zvady.

U těch dětí s malým rozdilem je blbý, že to vhodné období na něco (kapesné, mobil) se překrývají. Třeba mobil jsme zvládli ukocirovat a mladší ho dostala později, ale bylo to dáno především tím, že nebyla na něj zralá. I tak ho dostala cca o rok dřív než ségra. 

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 16. února 2024 09:54

Evaeva kluci jsou ještě malý, aby jim vadila nespravedlnost s vecerkou nebo hodinou návratu domů 

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 16. února 2024 09:58

continuity v nácti už doufám umej ty svoje touhy a potreby rozlišit a pojmenovat 

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 16. února 2024 10:00

Potrefenáhusa u nás to uměly už mnohem dřív, ale je dáno především tím, že jsou každá úplně jiná. Třeba mladší byla vysazena na plyšáky, starší měla za celý život asi tři. A takových příkladů je spousta. 

Offline Řvousenka
922 příspěvků moje polička 16. února 2024 10:05

Já třeba s tou výchovou vůbec nevím, dodatečně mi připadá, že se děcka nějak vychovaly samy Kombinace starší syn "asperger" a mladší dcera salámista, co mu brala jeho věci a nevracela, vraždili se navzájem šíleně. Bylo to fakt o nervy. Teď jsou dospělí a samostatní a kooperujou spolu výborně. Zpětně jsem ráda, že jsme to jejich dětství vůbec přežili

Offline DruI
4684 příspěvků moje polička 16. února 2024 10:10

U nás se třeba co se týká dárků, naši hodně snažili, abychom je s bráchou dostávali v ekvivalentním množství i hodnotě. Co mně vždycky štvalo, byl přístup k pomáhání v domácnosti. Používání argumentu, ale ty jsi přece holka, mě teda dost štvalo. A pak taky prohlášení, že brácha přece chodí s košem (což teda zabralo narozdíl od jakékoli jiné domácí práce cca pět minut).

Offline olte
679 příspěvků moje polička 16. února 2024 10:11
Reakce na Potrefenáhusa:

continuity no ale z tohohle má trauma kamaradka, ze vzdycky brachovi vyslapala cestu a on to pak dostal zadarmo o dva roky mladší, si nevyberes, vzdycky bude někdo ukrivdenej 

ty stejný dárky jsou asi tezky, někdy vypátrat, jestli to dite chce jen proto, ze to má starší, nebo si to přeje taky 

​dospělý člověk má trauma z toho, že mladšímu sourozenci prošlapával cestičku? Někdy fakt žasnu nad tím, v čem se někdo dokáže patlat....

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. února 2024 10:16

continuity já teď mám velké dilema s kapesným. Chci od první třídy dávat staršímu pár korun. A teď, co ten druhý. Až bude starší loudit v obchodě nějakou tretku, tak mu řeknu, že má kapesné, a mladšímu řeknu, že má smůlu nebo to koupím ze svého?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. února 2024 10:19

Potrefenáhusa se školou právě těch nespravedlností přijde dost a to řešit budou 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. února 2024 10:20

olte ty sourozenecké konstelace nezmizí s dospělostí. V okolí mám několik příkladů starší ségra - mladší brácha a je to jak z učebnice

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 16. února 2024 10:22

Evaeva

Kapesne je za mě výchovný prostředek, můžeš se k tomu postavit jak doteď (koupila/nekoupila) a starší ať si za to něco kupuje sám, když bude se spolužáky. Předpokládám, že to bude stejně tak jednou týdně na zmrzlinu, takže mu třeba bonbony budeš dále kupovat. 

Ten argument máš přece kapesné bych si nechala na později, teď to stejně nebude fungovat. (teda já říkám spíš, kdybys to měla zaplatit sama, chtěla bys to?)

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 16. února 2024 10:24
Reakce na Potrefenáhusa:

​Stejný dárky jsou hrozná věc. Ale buďte rády, že máte děti nestejně starý! U dvojčat různýho pohlaví je to teprv očistec!

To takhle týdny hledáš vůbec něco, než tě to něco napadne, ve stejným stylu, ve stejný hodnotě... pak zase další týdny sháníš to samý ale v jiný barvě, anžto kluk má mít modrou koloběžku a holka růžovou... Pak jim k tomu s úlevou přihodíš třeba tričko - pročež přiběhne Adéla s řevem že jí Oliver sebral to její, páč se mu v růžový líbí víc  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. února 2024 10:26

continuity Proč by nefungoval? Já to koupit nechci, ale pokud on na to ty peníze mít bude, tak mu to těžko zakážu. Ale pak samozřejmě mladší může říct, že to není fér, že on si to koupit nemůže.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. února 2024 10:27

barbucha ve 4 a 6 to jsou prakticky dvojčata rozhodně v tomhle případě.