Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 10. října 2016 11:55
Reakce na Potrefenáhusa:

Ustrice jsem mela poprve v jedne zname restauraci v Brugach. Dlouho jsem se musela nutit, ale byly vytecne. Meli ctyri druhy z ruznych oblasti Evropy a bylo neuveritelne, ze ty rozdily v chuti tam byly znatelne. Od te doby mam tedy ustrice rada, ale je hrozne tezke narazit na opravdu kvalitni, takze je jim vyjimecne. 

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 10. října 2016 12:07
Reakce na 999:

Přítel má taky alergii na ústřice, ale když je příležitost, tak neodolá, nad tři taky nikdy nejde :-)

Jinak ústřice, to ještě nic není, když jsem v archivu hledala tu fotku z ústřicového festivalu, našla jsem lepší chuťovky....To poslední zvíře jsem teda neochutnala :-)

Offline 999
18864 příspěvků moje polička 10. října 2016 12:19
Reakce na Garfie:

Jestli je to pavouk, tak bych to nejedla, ale pokud je to krab, tak podobného si dávám v Sanshu 

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 10. října 2016 12:20
Reakce na 999:

Nevím co to je a nehodlala jsem to ani podrobně zkoumat :-D Ale obávám se, že na kraba je to celé moc malé a tenké.....

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 10. října 2016 15:48
Reakce na 999:

Já ústřice miluju, jen tak, zakáplé citronem... Mám na ně alergii, stejně si je dávám, jen mě tři dny svědí celé tělo.

Když tak přemýšlím, co jsem v životě nebyla schopna pozřít, tak mě napadá jen oko z ovce... Dali mi to jako největší lahůdku někde v Rusku...

Aneb "zkusíme, co uffendi vydrží"

Offline 999
18864 příspěvků moje polička 10. října 2016 16:49
Reakce na Sweet Potato:

Přiznávám mezeru ve vzdělání, nevím, kdo jsou to uffendi 

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 10. října 2016 17:04
Reakce na 999:

To je citát z nějakého Pratcheta, kde takto komentuje podávání lahůdek typu ovčí oči cestovatelům. A ufendi je zeměplošská (tuším přesněji klačská) mutace tureckého výrazu efendi, čili pán, mistr.

Offline rozarka
4155 příspěvků moje polička 10. října 2016 17:06
Reakce na Garfie:

Zvíře,které má víc/méně nohou,než čtyři,není zvíře 

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 10. října 2016 17:07
Reakce na rozarka:

A ani jídlo, že jo? 

Offline rozarka
4155 příspěvků moje polička 10. října 2016 17:21
Reakce na Garfie:

To už teprv ne !!!

Offline 999
18864 příspěvků moje polička 10. října 2016 17:33
Reakce na Sweet Potato:

Díky, jsem o něco chytřejší . A Pratchett mě opravdu minul, zkusím to napravit...

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 10. října 2016 20:59

zlutasek a potrefenahusa - diky, ja zase neco pridam, slibuju.

osobne mi lanyzi natolik specificti, ze bych si na ne musela zvykat, narozdil od oliv, neprisli. Olivy jsem poprve ochutnala jako dite a to byl teda boj, ale lanyz mi chutnal hned. Je sezona, musim si na ne jeste zajit.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 10. října 2016 21:05
Reakce na jinx:

tak to já se ráda přidám...

jinak, já si teda na lanýže trochu zvykala, ale velice krátce, během jedné večeře jsem to měla zvládnuté :-) a od té doby tu chuť miluju

Offline Dadoo
11607 příspěvků moje polička 10. října 2016 21:06
Reakce na jinx:

Já se přidávám a současně prosím: Kdybys mi tak občas vyfotila něco ze servisu - třeba založení apod. A přihodila nějaký postřeh. Děkuji :-)

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 10. října 2016 21:30
Reakce na nolita:

neco vymyslime 

dadoo, ok, no treba k servisu mam poznamku k tomu next door. Slecna se snazila, byla velmi ochotna, ale sla kolem stolu a vystrelil dotaz - to uz nebudete? mysleno na sklenicku s dopitym vinem (resp. s tou drobnou usazeninou na dne), jeste tonem jako nekde v nadražce. Predstavovala bych si  v takove restauraci neco jako "mohu odnest, damy? " taky si nemohla vzpomenout na nazev prilohy a pry "moment, musim si to precist". No tak dobre, no, precti (lovila to na papirku z kapsy)  ale to jsou mouchy, ktere muzou vychytat a verim, ze taky vychytaji. Podobne tele si pamatuju treba v Gastronomice, tam teda jeste nedavno mel clen personalu takovy fail, ze jsem si rikala, jestli je normalni. Zbytek obsluhy byl fajn a profi. Celkove prijemny podnik, na ktery kvuli tomu po jedne navsteve nezanevru. 

Jinak jsem furt v esce, znas to, rozbite talire, zkazene suroviny, des proste 

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 10. října 2016 21:38

Já jsem dneska pekla variantu na jablečnej koláč, inspirací byla Ikea, ale říznem do něj až ráno. 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 10. října 2016 21:42
Reakce na Potrefenáhusa:

ty jo, ten vypadá teda hezky, ja na sladké moc nejsem, ale tady bych se teda nedala přemlouvat. 

jinak já si koupila patizon a upekla s ostatní zeleninou a nic moc teda - ten patizon, a díky tomu, jak jsem ho musela lovit z talíře, tak vlastně ani ten zbytek nebyl nic extra, aneb jak si ze zdravé večeře udělat ještě zdravější, fakt jsem se moc nenajedla :-)

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 10. října 2016 21:44
Reakce na nolita:

já na sladký taky moc nejsem, dřív vůbec, teď o něco víc

patizon je divná zelenina, já ho neumím udělat, přijde mi většinou takovej bez chuti, barvy i zápachu.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 10. října 2016 21:46
Reakce na Potrefenáhusa:

že? taky mě neuchvátil, no aspoň budu vědět...

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 10. října 2016 22:08
Reakce na nolita:

Patizon jsem milovala jako malá, máma ho dělala obalovanej:-D

Dneska si s ním nevím rady, chuť nic moc, špatně se to loupe....nebrat.