Patizóny jsou to jediné, co jsem letos sklidila. Akorát to neměly být patizóny ale dýně. Tak tu na ně koukám a nevíc, co s nimi.:-/
Jídlo a vaření
Podzimní výzdobu? ![]()
Podzimní výzdobu? ![]()
lol, no ale asi jo, vypadají docela hezky, tak s nějakou dýní by šla vytvořit taková menší kýčovitá podzimní ozdoba :-)
Já letos poprvé sklidila muškátové dýně (nějaká zelený odrůda), nemáte nějaký tip, co s nimi?
I na tu se jiné tykve hodí líp než tyhle vybledlé rozplácliny.
No, nasadila sis patizony, tak teď bojuj! :-D
Nebo napiš Grossularii, stejně by bylo fajn, kdyby se do tohoto vlákna zapojila.
ja jsem z toho delavala patizonove placky na zpusob bramboraku a ty byly dobre. Ale už leta ne, nechce se mi s tím loupat a taky jsem prestala jist smazene.
Pořídila jsem si do dílny jednoplotýnkový vařič a teď si uprostřed Prahy připadám trochu jako na chatě :-)
Ale rozhodně to stojí za to...
Povedla se mi mimořádně dobrá polívka, tak se jdu podělit: oliv.olej, paprika, lilek, žampiony, rajče a pórek a pasta ze sušených rajčat. Zelená petrželka. A protože je to hlavní jídlo,na zahuštění hrst ovesných vloček. Je i neplánovaně zahřívací, ta paprika byla mrcha pálivá...

Teda, já tu nevařím, aby to nevypadalo, to by mi asi načichli medvědi :-) nosím si na ohřátí z domova...
Hezký ubrus, tematický ![]()
Dík :-) To je ikeácký prostírání, co mi pomalovala kamarádka.
Z patizonu je dobra polevka. Na masle orestovat, pridat vyvar (nebo i vodu, chaluparska verze), uvarit, rozmixovat, osolit, ochutit chilli, zdobit zakysanou smetanou. Ted kvuli detem davam kari a taky je to dobre. Pak mi chutnaji obalovane, ale snazim se nesmazit, tak to jen jednou za sezonu.
Potřebuji zpracovat několik marmelád. Nemáte tip na nějaký osvědčený dezert? Díky!![]()
Polívka vypadá krásně a máte pěknej hrneček.
U nás byla dýňová se zbytkem domácího chleba, jen se jí sem trochu stydím dát, protože zbyly už jen tyhle misky, ale k těm vašim medvědům se to hodí :-D

Uložit
Chtěla jsem dát fotku rillettes z kachních stehen, ale na všech to vypadá jako plesnivé kysané zelí...
tak alespoň toto
Sakra, tady a ve zvířecím vlákně mi ty palce nahoru/zelený chybí nejvíc. Všechno tu vypadá skvěle, tak si je prosím domyslete ![]()
Hned si to pokušení zase odneste! ![]()
Děkuju, jsem si málem nohy ušoupala, než jsem hrnek sehnala. Chtěla jsem "pravej anglickej" ale většina krásných byla vyrobena úplně jinde a když ne, tak ty byly zas až moc anglický :-D
Tenhle je nakonec z jednoho londýnskýho knihkupectví.
Mraky? Vypadá to nádherně
.
Krásnej a s příběhem nejlepší.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)