Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 26. března 2021 09:48

Garfie a je to jen můj dojem, nebo se v tom fakt dá jen tak šourat?

Offline mirajo
2467 příspěvků moje polička 26. března 2021 09:52

Garfie Ty dreveny na "chudach" jsou stejne nejlepsi. No a jerabi, to je taky podrazka? To uz musi byt akrobacie!

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 26. března 2021 09:52

viktorka_od splavu Fakt? Mně se to líbí. Ta slavnostní už jsou trochu moc zahalující a působí těžkopádně, ale taková ta běžná mi přijdou sexy dost. Hlavně je opravdu můžeš přizpůsobit jakékoli postavě. No ok, možná takové ty čínské šaty jsou víc sexy, to je pravda.

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 26. března 2021 09:57

viktorka_od splavu Není to jen tvůj dojem, jen šourat  Ale zase, když máš nějaké neslavnostní, lehké, tak úplně normálně, jak třeba v dlouhém županu. 

mirajo Jo, podrážka, síla co? Nejhorší jsou ale ty tradiční "geta", foto z googlu, ty často mívají třeba v rjokanech (tradičních hotelech) nebo v onsenových oblastech na půjčení, abys v nich mohla vyběhnout ven a to je teda děs. Chodit v tom je opravdové umění. 

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 26. března 2021 10:05

Garfie prej "vyběhnout"

Offline mirajo
2467 příspěvků moje polička 26. března 2021 10:19

Garfie To jsou pro me ty na chudach, ja netusila, jak se to jmenujeA taky jsou legracni ty ponozky do zabek, ze by to mohlo mit oddeleny palec a ono nema? Vzdycky mi to evokuje zkouseni zabek nebo sandalu s paskem mezi prsty, kdyz chci nebo musim byt cistotna a cpu se do nich v silonce.

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 26. března 2021 10:24

mirajo Palec oddělený mají, to možná jen tak vypadá...říká se jim tabi. 

Offline mirajo
2467 příspěvků moje polička 26. března 2021 10:34

Garfie Aha, zmátlo mě, jak mají ty ponožky nahrnuté...

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 26. března 2021 10:43

Mne se libily ty ponozkoboty, co nosi riksove, vypada to jak nohy od zelva ninja. 

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 26. března 2021 10:45
Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 26. března 2021 10:48

viktorka_od splavu v kimonu a tech drevackach-zabkach se ty damy pohybovaly malinkymi krucky, ale nevypadaly, ze by je to nejak obtezovalo nebo omezovalo, nesly v tom nijak ztrnule. Pamatuju si, ze jsme je dost obdivovali. 

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 26. března 2021 10:55

Garfie :)

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 26. března 2021 11:04

Garfie teď mě napadlo - nevíš, jestli jsou ještě nějací oblékači kimon, pomocníci, třeba na tyhle slavnostní příležitosti? To si přece nikdo nemůže sám obléct, hlavně pořádně uvázat obi. Nebo už se prodávají nějaké "předuvázané", které se jen nějak zapnou? Ale ta slavnostní tradiční kimona se asi taky tradičním způsobem oblékají?

Třeba tohle vypadá mnohem jednodušší jak na nošení a pohyb, tak na oblékání. 

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 26. března 2021 11:21

Kokoska Tady u toho posledního je přesně vidět ten rozdíl, má opakující se vzor, takže není slavnostní. Jinak je to velká věda, ta svatební se vesměs půjčují, takže ti rovnou pomůžou v salonu. A na oblékání kimon se pořádají normálně kurzy, běžná Japonka to vůbec neumí. I ty holky, co je nosí v chrámových oblastech je mají často půjčené, těch půjčoven je hrozně moc-a rovnou tě tam oblečou. Mít vlastní kimono je dost drahé, zvlášť když bys je chtěla střídat a nosit správně podle ročních období a příležitostí a tak...

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 26. března 2021 11:37

Garfie dík za vysvětlení. To jsem vlastně četla i nám říkali, že kimona se nosily / nosí podle ročního období a jsou snad i nějaká pravidla, které vzory a barvy jsou v tom období přípustné nebo přímo předepsané.

Tak ještě dvě gejši z Kjóta, ať to máme komplet :)

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 26. března 2021 11:43

Jestli je dneska holka v kimonu sexy nebo ne, to nevím, ale přes to, že je to "balík" látky, třeba na té levé postavě je vidět, jak je štíhlá a křehká. Myslím, že pro Japonce bylo v době, kdy se kimona běžně nosila, sexy něco jiného než teď, jestli můžu dát třeba na popis z knihy Gejša. 

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 26. března 2021 12:24

Kokoska Hlavně jak mají vzadu spadlý ten límec, aby byla vidět šíje, na jedné z těch tvých fotek to jde krásně vidět-to se považovalo za velmi sexy. 

Byli jste v Kjótu na nějakém představení? Ty s bílým mejkapem jsou maiko-učnice na gejši. A mají podzimní kimona

Offline EDITH4B
2108 příspěvků moje polička 26. března 2021 12:35

Tak jsem asi divná, ale kimono mi přijde fakt sexy...

Offline notna
8370 příspěvků moje polička 26. března 2021 13:05

Krásné fotky. Všechny. A bezva povídání. Je to moc zajímavé.

Kimona mi taky přijdou sexy. Dokonce i někteří muži jsou v kimonu sexy. jsem si v zpomněla na scénu z Posledního samuraje, jak Cruise obléká ta jeho domácí do boje. Hm... Teda vím, že neměl do boje kimono.

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 26. března 2021 13:10

Garfie ano, byli, právě na podzim. Byla tam ukázka nějakého tradičního divadla, pak ty gejši a čajový obřad.

Tady je ten sexy detail :)