Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline notna
8370 příspěvků moje polička 10. února 2023 13:33

Garfie V posledních dnech tu žasnu. Vaše děti jsou fakt neuvěřitelné

Offline Kan
9387 příspěvků moje polička 10. února 2023 13:45

Garfie Tý kráso, ty písmena. Vy těm dětem vytváříte tak bohaté a podnětné prostředí, radost to číst! 

Offline Jimik
příspěvků moje polička 10. února 2023 15:03

Garfie Já na to písmo koukám a padla mi čelist, neuvěřitelné za tak krátkou dobu.

Jen mi to připomnělo historku z naprosto opačného pólu krasopisu, jak si kolega na výjezdu v Japonsku rozšlápl brýle a v optice po něm chtěli aby přečetl tabulku se znaky, tak jim je kreslil a celá optika se mohla potrhat smíchy, ovšem prý jsou to nejlepší brýle, které kdy měl .

Offline 711990
18027 příspěvků moje polička 10. února 2023 15:43

Garfie wow, tvoje dcera je uzasna, to je neskutecny

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 10. února 2023 18:24

Garfie Píšu jen WTF! To písmo bych v životě nezvládla. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 10. února 2023 20:45

Garfie Ty máš tak šikovné děti ! Po mamince ❤️

Offline Zina
6186 příspěvků moje polička 10. února 2023 20:51

Garfie Po sushi jsem se ptala já, moc děkuju za fotky.

A tedy ty školní projekty závidím!

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 11. února 2023 06:40

Děkuju moc všem!  Já myslím, že nás přeceňujete, prostě nás hodili do vody a plaveme jak nejlíp to jde! :-)

Zina Však jsem šla na sushi hlavně kvůli tobě! :-)

Dneska je po včerejší sněhové pohromě opět slunečno, obědváme na terase a koupila jsem si speciální jarní mochi, s příchutí ume a květem švestky, moc zajímavé! 

Offline Fleur blogger
6566 příspěvků moje polička 11. února 2023 07:29

Garfie Máš neuvěřitelně talentované a pozitivně naladěné děti ! Ne každé dítě by zvládlo ustát vůbec celou tu situaci s přesídlením, z vlastního okolí znám spoustu případů, kde to skončilo v lepším případě regresí, v horším případě propuknutím psychického onemocnění. Je úžasné, jak přirozeně tvoje děti dokázaly zaplout do nového prostředí a věnovat se všem aktivitám, které se jim nabízejí. U těch sešitů s japonštinou už jen beze slov zírám .

Jarní mochi bych si uměla představit jako těžítko, k jídlu by mě to tedy vůbec nelákalo .

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 11. února 2023 08:06

Garfie je neco uvnitr? Povidla?

Offline Maureen
příspěvků moje polička 11. února 2023 08:25

Garfie Kokoska já jsem tyhle mochi objevila úplně náhodou,nedávno..thajsko/korejské občerstvenív OC...uvnitř těch "mých" je maličko gelovité jakože marmelády...mňam...ovšem pytlík s 10 kusy za stovku...a deset kousků sniš jako nic

Offline jitřenka
706 příspěvků moje polička 11. února 2023 09:48

Garfie - dočetla jsem a přidávám se k ostatním, jste úžasní a děti supr, písmo mě taky rozsekalo, za tak krátkou dobu.

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 11. února 2023 10:03

Fleur  Těžítko!!! Ale máš pravdu, bylo by moc hezké! Jinak já se dost snažila najít přátelskou a malou školu, věnovala jsem tomu dost času. Možná by to bylo fajn i jinde, ale třeba to k něčemu bylo, těžko říct. 

Kokoska To by bylo zajímavé, ale zcela neobjevně jsou uvnitř fazole!

jitřenka Děkuju :-) 

Maureen Jo, ty jsou moc dobrý! Ty japonský jsou trošinku jiné (teda ta náplň), ale dají se tu koupit i tyhle "bonbonovité" varianty. Tohle dnešní stálo na české asi 15 korun, ale je to už fakt taková buchta, velký kus. 

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 11. února 2023 10:15

Garfie Fazole, kdo by to rekl!

Offline Zina
6186 příspěvků moje polička 11. února 2023 10:48

Garfie Tak toho toho si moc cením . My co s sebou všude taháme netrpělivý batole, tak na sushi nechodíme, protože bychom si ho nemohli v klidu sníst. Tak jsme odkázáni na vlastní domácí výrobu, což je většinou maki s avokádem a sýrem philadelphia, tak se aspoň kocháne obrázkama :-)

Maureen Docela velký výběr japonských mochi mají v susi.cz Mají i kamennou prodejnu v Michelský, když jsme tam přechodně bydleli, tak jsem tam byla docela častým zákazníkem. 

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 11. února 2023 10:49

Neuvěříte co jsem právě zjistila! Ten slavný zdejší Country club, jak ho tady občas zmiňuju, hostil v listopadu fotbalové utkání dědků a místní tým hrál s Old Boys Ostrovan ze Zadní Třebáně! Po utkání to tam zapíjeli fernetem a becherovkou, ty jo, mně je tak líto, že jsem o tom neměla ani tušení!!! 

Zina Neboj, zas taková oběť to nebyla!

Offline Maureen
příspěvků moje polička 11. února 2023 17:36

Zina díky za tip

Offline Isca
4798 příspěvků moje polička 11. února 2023 17:47

Garfie Old Boys Ostrovan zadní Třebáň, hezkýdozvěděla ses, jak si našli cestu do Japonska? 

Offline bram
4092 příspěvků moje polička 11. února 2023 19:36
Reakce na Isca:

Garfie Old Boys Ostrovan zadní Třebáň, hezkýdozvěděla ses, jak si našli cestu do Japonska? 

​No to by mě teda taky zajímalo.. Jak se stane, že se Old boys Ostrovan rozhodnou zajet si na přáteláček do Japonska? 

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 11. února 2023 20:34

Garfie prosím a to mochi...je to náročné spraviť? Dcéra to miluje, tak dumám, že by som ju tým prekvapila, keď príde na "ich" jarné prázdniny...ako jasné, môžem aj kúpiť, ale...

Ako našla som nejaké recepty na nete...ale ako úplný kuchársky nímand neviem vôbec posúdiť, či sú to "naozaj", alebo len niečo vymyslené, aby to podobne chutilo...