Garfie no do hrobu si asi tablet nevemu ![]()
Postřehy z Japonska
Lenka22 Mě to náhodou začalo docela lákat, ale spíš jen tak pro nás, pohostit tím cizí lidí a ještě "povinně" (to znamená, že to slíbím a musím dodržet), to se trochu bojím.
Jasná věc, asi bych to ve velkým taky nedělala.
Kokoska A kdy se tam tak asi chystáš, abych věděla? ![]()
Garfie vic jak 20 let tomu nedavam. Sice predky mam celkem dlouhoveky, ale u sebe tomu moc neverim.
Kokoska To by mohlo stačit, doufám, že za 20 let je už nebudu mít na krku!
Garfie tohle je nejjednodušší recept na těsto na štrůdl. resp. na celej štrůdl.
vyzkoušej na neděli pro muže ;-)
martek01 Díky moc, to vyzkouším. Ale určitě ne pro školy, jablka jsou tu strašně drahý! :-(
Garfie a co tvarohový s rozinkami?
Garfie predpokladam, ze to nebude velky rozdil v cene ovoce, ale v lete jsme objevila italsky recept na strudl s broskvemi, daly se tam vyborne spotrebovat takove ty divne tvrde velke broskve, co nemeknou a bylo to vyborne
Garfie Kaki! Já letos ještě neměla kaki!
andulka01 miluju Kaki! to je moje dětství! babička tomu říkala Turmen a měla toho v zimě plný skříně. I před revolucí se to u nás dalo koupit, ale bylo to tvrdý a trpký. Tak to nechávala dozrát a my na to tajně chodili.
Byla na to zvyklá z Krymu, tam je to běžné ovoce
a já to teď dělám taky, dokud to není měkký a skoro tekutý, tak to není ono
Garfie Napadá mě spousta věci na pohoštění, ale vždycky si pak řeknu, to by bylo dost problematický :-). Tak co udělat nějakou variantu bramborového salátu a k tomu mini řízečky? Servírovat to v nějakých malých party miskách.
martek01
Měkký a skoro tekutý, přesně!!! Zajímavý je, že v japonštině je to taky kaki, ale jinak to nikdo pod tím jménem (aspoň tady) nezná.
999 řízky v panko strouhance! my už teď ani jiný neděláme
andulka01 Na škvarky jsem taky myslela, ale ta představa, jak sháním sádlo a pak ho doma švařím...
999 No právě tlustý bůček myslím v Japonsku není až takový problém. A to škvaření se v podstatě dělá samo, u toho není potřeba stát.
999 andulka01 Já to nebudu přehánět, právě jsem zjistila, že to ranní kafe bude v době, kdy tu bude neteř, to určitě nebudu trávit čas v kuchyni, možná ani na to kafe nepůjdu. Možná ji spíš poprosím, ať něco doveze, třeba lázeňské oplatky, nebo tak něco, ještě popřemýšlím.
Pak je v květnu Food day, to budeme mít taky evropský stánek, ale podle nějakých nových bezpečnostních opatření se musí všechno připravovat ve škole, dost pakárna. Minule prý byly pelmeně, říkala dneska nějaká Indka. Asi nebudu moc aktivní, pokud se toho ujmou francouzsky, budu s radostí dělat jen ficku. :-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)