Garfie Jú, máme velkej kyblík!
A zaujala mne ta Nigérie, že zrovna tam tak velká spotřeba?
Garfie Jú, máme velkej kyblík!
A zaujala mne ta Nigérie, že zrovna tam tak velká spotřeba?
Garfie Děkuju za obsáhlou odpověď, ty už jsi to sem vlastně všechno psala zvlášť, jen jsem úplně zapomněla že oni nemají ty klasické prázdniny jak jsme zvyklí z Evropy. No jasne, tam asi před horkem neuteces, jen do klimy, tak snad vy utecete sem;-)
Sweet Potato Těžko říct, je to zajímavé. Největší spotřebu má Hongkong, ale tam se to dá asi čekat! :-) Jinak to muzeum bylo fakt zvláštní, čím víc o něm přemýšlím, vlastně nebylo ani tak o nudlích jako spíš o "think outside the box" a "never give up", spíš takové poselství, že můžeš něco dokázat a nepotřebuješ ani vybavení, ani nic jiného...vlastně to bylo super.
Mám odškrtnutou další historickou "budovu západního typu", jak tady říkají. :-) Tentokrát pro nás velmi speciální, protože ji projektoval český architekt Antonín Raymond. Upřímně úplně mě nenadchla, ale omlouvá ho, že jde o jeden z jeho prvních projektů. Dům si nechal postavit v roce 1925 švýcarský obchodník, po něm několikrát změnil majitele. I když budova přežila druhou světovou válku bez úhody, byla po ní rozebrána kvůli bytové výstavbě na počátku 80. let. Později město Jokohama zakoupilo rozebrané kusy a nechalo ji znovu sestavit o malý kousek dál a označilo ji za městskou kulturní památku. U domu byla dřív i přístavba v japonském stylu, ale ta se bohužel nedochovala. Zvláštnostní jsou parní ohřívače a krb v salonu (na přání klienta). Protože manželka majitele byla Japonka, má dům oddělenou koupelnu a toaletu, v ostatních domech západního typu býval záchod v koupelně.
Dnes je dole kavárna a horní patro je volně přístupné veřejnosti.

Krásný původní japonský sekretář

Dům je poměrně prostý, jde ale o záměr, Raymond se snažil pracovat podle základních principů přírody a základem designu je jednoduchost, poctivost a hospodárnost. Stojí ale na krásném místě a má nádherný výhled.

Dokonce je vidět moje oblíbená kendo tělocvična v parku! :-)

Garfie to je nadhera! Ta veranda ![]()
moora Ta veranda je tady hodně častá, vychází to z tradičního japonského domu, který měl vlastně takovou verandu kolem celého domu a pokoje byly až uvnitř, v podstatě bez oken. Ty japonské verandy ale mívají posuvné stěny/dveře, takže si s tím prostorem můžeš krásně hrát. Tyhle fotky už jsem tady dávala, ale je to na nich krásně vidět. :) Veranda je dřevěná, interiér s tatami.

Garfie paradni
100 let starý a nebýt toho stylového nábytku, tak působí vlastně úplně moderně. A WC v koupelně mě iritovalo odjakživa.
Tak v tomhle domě bych chtěla bydlet - a nemusel by být ani v Japonsku. Podobně na mě zapůsobila i vila Stiassni.
Garfie Proč tě nenadchl ten dům? Mě připadá krásnej zvenku i uvnitř.
Lenka22 Špatně jsem se vyjádřila, je hezkej, ale zatím se mi tady z těch místních západních domů libil nejmíň, takový hrozně obyčejný mi připadl, jakoby nic navíc. Hrozně funkční (to není nic proti), překvapivě tmavý a dost malý. Možná, kdyby u něj byla i ta chybějící přístavba. Jinak z venku se mi líbí moc.
jerry Wc v koupelně nesnáším! :-)
Garfie Aha, no takhle z fotek působí i, že je velkej, a tak přívětivej, a tmavej se taky nezdá. Ale věřím, že prostě naživo vypadá jinak.
Lenka22 On je hezkej, jen ve srovnání s ostatními mi přijde takovej obyčejnej. Kdybych ho viděla jako první, asi bych mluvila jinak. :-) Nenadchnul mě možná i proto, že jsem měla velká očekávání, z venku to totiž byl mův favorit!
Garfie Sekretář super, ale nechtěla bych tam hledat rodnej list, ani v půlce teda. :D
Garfie Ta tělocvična ale, tam musí člověk načerpat sílu na sto let za jendo cvičení!
Garfie ale tak tam by se DALO bydlet!
Garfie Sekretář super, ale nechtěla bych tam hledat rodnej list, ani v půlce teda. :D
Naopak, v tom bych možná zvládla udržet pořádek. ![]()
Sweet Potato jak se znam, ty nejvetsi prihradky by byly "ruzne" a v tom se skryje leccos ![]()
Kokoska Jj různé:-D Nebo já ještě měla vždycky ráda složku s názvem ,,pelmel,,:-D
Sweet Potato Já mám u domu takovej garden kamrdlík, kde mám starej kupeckej regál, nahoře police, dole šupata a v nich malé květináče, kokosové vlákno, drátky, nůžky, provázky, ulity atd. No hledám pořád něco někde a sranda je,když ty šuplata z masivu vlhkostí změní tvar a nejdou otevřít.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.