Kan taky se ti stava, ze to nekam ukladas, presne si to zapamatujes, jdes priste najisto a ono to tam neni? Nekde mam tri (!) klubka vazaciho dratu, postupne kupovana, protoze ten predchozi kus nekam zdrhnul. Pak vzal roha i ten posledni a uz jsem se na to vybodla a tvorim leda tak tavnou pistoli. A stejne na to nemam cas.
Postřehy z Japonska
Kokoska já mám tak pět klubíček drátu, každé jinde a jistotu, že vždy nájdu alespoň jedno. ![]()
Vůbec nevím, kde momentálně jsou,ale když vstanu a n kam se podívat, něco najdu. Normálně to ned lam, ale ten drát je fakt zakletej.
continuity aha, tak musim jeste 2 koupit! ![]()
Taková předzvěst sakur...rozkvetly nám švestky u nás v parku. ![]()

A syn dostal od jedné holčičky ve škole strašně roztomilou čokoládu! :-) Slavila narozeniny a přinesla každému krabičku!

Garfie fakt jaro uz! Zavidim
Garfie taky bych uz chtela jaro! Cokoladky jsou roztomily, tam je zvykem nosit neco na narozeniny?
Kokoska Doufám že ne! :-) Ptala jsem se a zatím byla jediná, loni co jsem chytla taky doneslo jedno dítě nějakou drobnost. Takže asi jako u nás, jak kdo chce. Tohle mě ale překvapilo, je to moc hezký, i v hezké krabičce, nebylo to očividně úplně levný. Jinak my musíme u všeho jedlého, co neseme do školy, přidat přesný soupis ingrediencí, kvůli alergiím, dost to tady řeší, takže bych se na to raději vykašlala. :-)
A teploty v noci jsou stejně pořád kolem nuly, ale přes den se to lepší! :-)
Garfie a nezvyklá (pro naše oko) kombinace - jak je ta tráva ještě zimně hnědá a k tomu ty rozkvetlý stromy
Garfie jee
V Olomouci maji magnolie pred soudem pupeny, ale o ty se bojim, je moc brzo a mrzne![]()
Garfie Nádherný park! Tam by se korzovalo. Čokoláda je krásný dárek. Já dostávám od ukrajinek jejich cukrovinky a musím říct, že chuťově dobrý. Na některých je madein turecko teda. Teď naposledy tuhle čokoládku s červeným mákem.

Nesháněl se tady někdo po sushi? :-)

Tohle bylo úplně crazy, normální filé v těstíčku! ![]()

Jinak dneska jsem plná zážitků ze školy, měli jsme třídní schůzky, u dcery podle domluvy, největší zážitek byla japonštinářka, která je z ní úplně nadšená, říkala, že všichni ti zahraniční studenti se japonštiny bojí, nechtějí ji studovat na HS, že je pro ně moc těžká, ale že ona je úžasná, prakticky dohnala za půl roku zbytek třídy, který měl japonštinu už dva roky před ní, že pokud bude pokračovat, za čtyři roky mluví naprosto plynně a prý "viděli jste její zápisky v japonštině? Tak krásně nepíšu ani já!"
No úplně nás dojala, dost jsme se uklidnili, protože bohužel, od příštího roku mají jen jeden cizí jazyk a jejím případě to musí být právě japonština.
No a u syna měli úplně super třídní schůzky, které vlastně ani nebyly schůzky, ale spíš projektový den. Takže každý měl k dispozici 40 minut ve třídě, bez účasti učitelky, mohl nám ukázat na čem pracují, jak to ve třídě vypadá, co se učí a tak, bylo to super zajímavé! Vyfotila jsem vám třídu (bylo to trochu těžké bez lidí, protože jsme tam v jednu chvíli byli 4 děti + rodiče). Už dokončili ten projekt, o kterém jsem tady mluvila, je to naprosto úžasné a nejraději bych si to všechno přečetla. Každý vyrobil vlastní časopis a každý jeden byl hrozně zajímavý! Vyfotila jsem vám aspoň titulní strny z naší třídy, sousední třída měla úplně jiná témata, jen asi 3 se tam opakovala, fakt síla!

A časopisy ![]()

Garfie To zní skvěle ta japonština a dcera je fakt mega šikovná. Ovšem časopis o atomové bombě mě rozsekal.
Jimik Víš co, navíc jsou ty časáky fakt strašně povedený!!! Já jsem z toho úplně vyřízená, všechny bych si je chtěla přečíst, asi napíšu třídní!
Mají to perfektně udělaný, s fotkama, odkazama, rozčleněný...navíc na tom fakt pracovali úplně samostatně, protože ta témata se vůbec neopakujou, úžasný to je. Zrovna ta bomba se tam opakovala i ve vedlejší třídě. :-) Prohlédla jsem si je obě, jestli tam najdu zmínku o české stopě v Hirošimě, ale nic!!!
Garfie to je perfektni vsechno, ta skola vypada moc sympaticky. Gratuluju male Google, Garfikovi i pysne matce :)
moora Oho, děkuji! :-) Všimla sis, jak ve třídě sedí po skupinkách? To se mi moc líbí!
To je neco! Ty casopisy bych si taky chtela precist nebo aspon prohlednout.
K cemu jsou ta temata a ty snurky u nich?
A opakuju, na deti muzete byt pysni, jsou oba skveli!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)