barbucha Jako fakt bez legrace, já jsem se o postižený nikdy neotírala a sama bych si za to případně nafackovala. Zakládat rodinu bych nezakazovala nikomu, prohlásila jsem, samozřejmě v NADSÁZCE, že nechápu, proč si 99% žen přeje porodit dceru a chce to i těch odhadem 60% šeredek mezi nimi, přitom ví, že to neni med
šmarjá ze mě děláš eugeničku, ale tady se vyznává "hůmor" stylu Hluchej, ne pardon neslyšící a podobně...to zas zvedá adrenalin mně.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Candance ja jsem doporucovala iittala.com
viktorka_od splavu hele, ja treba nechapu, proc vozickar se nemuze vyucit cim chce, v tomto pripade treba instalaterem. Chapu, ze pokud skola nema bezbarierovy pristup, tak je to treba nejak vyresit a ano, bude to stat penize. Ale jestli na to ma schopnosti, tak proc ne? Jednou nás náš profesor etiky šokoval, když jasně řekl, že naše vysoká škola (malý bezvýznamný ústav v jedné budově) si očividně myslí, že vozíčkáři nejsou schopni studovat na vysoké škole (právo, politologie),protože nemá bezbarierový přístup. No, měl pravdu, na vozíčkáře se při stavbě nepomyslelo.
A jestli to bude moct vykovávat nebo ne, to ale není problém té školy. Ta ho má naučit, co je třeba. Podívejme se, kolik máme absolventů pedagogických fakult, kteří nikdy neučili. A určitě máte všichni ve svém okolí někoho, kdo něco vystudoval/vyučil se a nedělá to. Třeba já i manžel
Pochopila jsem správně, že nemusí být na darovací listině ověřený podpis?
Darovali jsme synovi garáž a při vyplňování Návrhu na vklad práva do katastru nemovitostí to v podmínkách nepíšou.
Jen tak lehce oftopik by mě zajímalo, co je na slovech hluchej/slepej vůbec špatnýho...
A jinak mě fakt překvapuje tvůj všeobjímající altruismus. Já si stejně pořád myslím, že nemá každej právo na všechno, každej je přece nějak limitovanej a musí s tím žít, a ne si vynucovat co se mu zrovna zamane. Včetně doprčicužjednou těch základních škol.
(promin, je to samozrejme pravda, ale nejak mě to pobavilo v kontextu několika posledních diskuzi s mlácením prázdný slámy)
Tak musim priznat, ze par poslednich diskusi jsem mela na mysli, kdyz jsem to psala ![]()
MaeGandal Nedávno jsem v rádiu poslouchala o 19leté slečně s nějakou těžkou formou svalové dystrofie, už měla být několik let po smrti, je zcela nepohyblivá a studuje za peníze z Viktorčiných daní veřejnou vysokou školu, skandální!
barbucha Nic na nich není špatnýho, pokud je použiješ bez teatrálního opravování.
Nemá nikdo právo na všechno, ale paraplegik na vyučení se instalatérem určitě ano...samozřejmě pokud to škola umožní bez přestavění od základů.
Paraplegik ale není těžce vzdělavatelnej a brzdit spolužáky může leda tak v tělocviku!
Friga dekuju, ale mam pocit, ze to byl nejaky cesky vyrobce (vyrobkyne)
Vozíčkář by práci instalatéra asi dělat nemohl, lézt na žebřík, pod umyvadla, pod podlahy, za zástěny, na stavbách by se ani nedostal na místo výkonu práce, ale to mu asi nebrání v tom, že by třeba navrhoval instalace, dělal rozpočty, nebo si otevřel firmu, kde by fyzickou práci dělali jiní... Argumentace tím, že škola není bezbariérová, je hrůza, a doufám, že to jednou úplně vymizí. Na vozíčku se kdykoliv může ocitnout učitel, ředitel, rodič, přece do školy nechodí jenom žáci.
barbucha příspěvek Dadoo na straně 969 někde uprostřed. Samozřejmě neznáme dost detailů a možná bylo třeba přestavět školu od základů, jak říká Mutziputzi
a možná by bylo fajn školu přestavět na bezbariérovou i tak, protože můžou přijít i jiní vozíčkáři, na školách se většinou neučí jen jeden obor.
Tak Betty musí... na smlouvě ano, na návrhu ne...
barbucha zde prosím na co jsem reagovala, podle kolegyně si nemá paraplegik zpovýkanej co vymejšlet, společenství tím trpí

barbucha Nic na nich není špatnýho, pokud je použiješ bez teatrálního opravování.
přesně toto jsou ty nuance, které ale dělají hodně, ale tady zůstávají naprosto nepochopeny...
dynda Ono to asi ale není jen o nájezdu do třídy, jak absolvuje praxi? Jistě, jsou obory, které může vystudovat i následně v nich pokračovat, někdo zcela imobilní. Ale řemeslo?
nolita no protože takhle bojujeme proti hyperkorektnosti přeci![]()
Mutziputzi aha :-) já vždycky zapomenu...
Sweet Potato tak pokud nemá na to vystudovat vysokou a sedět v kanclu, tak pak může být nezaměstnaný? protože to mu toho už moc nezbyde. ale jestli se pletu, tak mě opravte
Tak Betty musí... na smlouvě ano, na návrhu ne...
Moc děkuju, tak jdem na obecní úřad.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)