Mutziputzi jj. Jenže ohluchli az jako hudebníci. Pak hudbu slyšeli v hlavě. Kdyby bylo hluši od narození,nikdy by nevydali ani tón .![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Solathis jé a bylo to jednoznačně myšlený zcela vážně a potřebovala jsem to dovysvětlit![]()
Dadoo som sice dost pragmaticka, ale tiez viem velmi dobre, ze ked niekto nieco velmi chce, moze to dosiahnut. Pritom keby len pri naznaku ze by chcel nieco co podla mienky okolia nie je v jeho silach ho hned odhovorili, kde by bol? Mozno doma, poberal invalidny a cumel z okna. Mam za to, ze kazdy ma pravo vyskusat svoje moznosti. Teraz nemyslim konkretne toho vozickara. Viem ake je to dokazovat na co mam. Z oboch brehov. U nas je prikladom pan Smycka, ktory ma iba jednu nohu a robil strechy este donedavna. Ma cca 80 rokov, cely zivot takto pracuje. Chcela som postnut clanok o nom, ale nejde mi to sem vlozit.
Hluchy muzikant tiez nie je ziadne scifi.
Janulik03 věř mi,že o tom taky něco vím. Nikdy bych nikomu v rozletu nebranila. Per aspera ad astra.
Ale o tom rec nebyla. Šlo o vyuceni ve fyzicky náročném manualnim oboru, kdy postižení výrazně limituje možnosti. ![]()
Mam blby dotaz
zacali ma strasne boliet paty a cele nohy a asi je to tym, ze nosim na materskej len boty bez podpatkov(okrem 2 tehotenstiev a vecneho nosenia deti teda). No a neviem aky opatok treba, aby to bolo dost. Lodicky na piesok asi nieee, ale stacia oxfordy na tom 2-3 cm opatku? Alebo iny tip? Dakujem.
Dadoo som sice dost pragmaticka, ale tiez viem velmi dobre, ze ked niekto nieco velmi chce, moze to dosiahnut. Pritom keby len pri naznaku ze by chcel nieco co podla mienky okolia nie je v jeho silach ho hned odhovorili, kde by bol? Mozno doma, poberal invalidny a cumel z okna. Mam za to, ze kazdy ma pravo vyskusat svoje moznosti. Teraz nemyslim konkretne toho vozickara. Viem ake je to dokazovat na co mam. Z oboch brehov. U nas je prikladom pan Smycka, ktory ma iba jednu nohu a robil strechy este donedavna. Ma cca 80 rokov, cely zivot takto pracuje. Chcela som postnut clanok o nom, ale nejde mi to sem vlozit.
Hluchy muzikant tiez nie je ziadne scifi.
To je tak krásný, pozitivní příspěvěk! Souhlasím se vším! U nás se aktuálně zapsal do studia (filozofická fakulta) student s poruchou učení. A já si říkám - proč by ne? Složil maturitu, přijímací zkoušku, a když to nepůjde, tak ukončit studium může vždycky. Přesně jak píšete "kazdy ma pravo vyskusat svoje moznosti"
Člověk nikdy neví, kdy se ocitne v té slabší skupině.
Janulik03 věř mi,že o tom taky něco vím. Nikdy bych nikomu v rozletu nebranila. Per aspera ad astra.
Ale o tom rec nebyla. Šlo o vyuceni ve fyzicky náročném manualnim oboru, kdy postižení výrazně limituje možnosti.
Jenže jde o to, aby ty limity nebyly nastavovány zvnějšku a institucionálně. Každý ať si určí sám, co jde a co nejde, každý ať má šanci.
olivieraa ortopéd. Nenosenie podpätkových topánok nemá prečo niečo také spôsobiť, jedine, že by sa ti tým stálym chodením na podpätkoch skrátili šľachy.
slniecko no casto tu ludia zmienuju, ze nemozu mat uplne placate boty, nemyslim ze je to uplne od veci..posledne 3 roky som ine neobula, myslim ze ro je ten problem. A inak mam ploche nohy, nanic kolena a vsetko mozne, a necvicim, takze ortoped by ma akurat polutovat mohol :). (Bola som niekolkokrat kvoli kolenu ale vtedy som toto este nemala)
nevsadila bych si na to, že skutečně neexistuje žádný chirurg vozíčkář... :-) nezjišťovala jsem to, ale zrovna tohle si představit umím ...
olivieraa môže poradiť druh topánok, alebo predpísať nejaké vložky do nich. Mohla v tehotenstve padnúť klenba, alebo čokoľvek iné, predsa len je to pre kostru záhul nosieť niekoľko mesiacov o tie kilá naviac.
nolita znám vozíčkáře ortopeda. Nevím, jestli operuje, ale myslím, že má dost práce, pro okrasu nebo z útrpnosti si ho určitě v práci nepěstujou.
nolita Nevim, chirurgii rozmlouvali i kamaradce jen proto ze je zena a nema tedy dostatecnou silu. Nakonec je na neurochirurgii. Tak bude asi zalezet na tom (tedy te sile)
nolita Nevim, chirurgii rozmlouvali i kamaradce jen proto ze je zena a nema tedy dostatecnou silu. Nakonec je na neurochirurgii. Tak bude asi zalezet na tom (tedy te sile)
Coz od nich byl mozna sexismus, protoze chirurgyn jsem za zivot poznala hafo, a nevypadaly, ze by svou praci nezvladaly. Pokud kamaradka neni nejak mimoradne drobna a stihla (anebo nesikovna
), neni duvod, proc by nemohla delat chirurgii. Jedine o orto-chirurgie to muze byt problem, tam je fyzicka sila opravdu potreba.
Ale neurochirurgie je stejne lepsi ![]()
Kokoska no vida :-)
Solathis no to já vím :-) v době, kdy ženy působí ve všech oblastech chirurugie (vč. válečné ,předpokládám, byť možná ne u nás, zase to tak podrobně nesleduju), je to přinejmenším trapné...
Fiction to ale není chirurg.
Mám spolužačku, co se teda až po škole vybourala a je na vozíčku. A tu kadeřnici dělá. Nedovedu si to sice v reálu představit, ale dělá.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)