Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 18. března 2018 08:11

quebrada Tak ti teda pěkně děkuju, ty okurko!

Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 18. března 2018 11:56

Sweet Potato No co, co - já jsem v tom nevinně! To Dominik!

Offline Torrah
2871 příspěvků moje polička 18. března 2018 13:38

Jo, kanadská okurka mě taky vykolejila. Takový záchvat smíchu potom jsem už dlouho neměla. Ona i ta první nápověda, než jsem jí porozuměla... pouštěla jsem ji minimálně dvakrát třikrát. Ale jinak to byly dobré nápovědy, šlo to jako po másle.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 19. března 2018 08:12

Těm, co mají rádi apokalyptické romány, doporučuji knihu Poslední (Alexandra Oliva). https://www.knizniklub.cz/literarni-kavarna/recenze/apokalypticky-bestseller-jak-ma-byt.html

Já ji přečetla jedním dechem.

Offline Aranel
5830 příspěvků moje polička 19. března 2018 14:47

Ounz ad nominanti na Literu, já čtu Purity, jsem v půlce a teda dost dobrý, chytlo mě to.

Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 19. března 2018 15:59

Aranel díky :)

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 19. března 2018 16:15

Ounz Hruškadottir si myslim by se ti mohla dost líbit, mně šla trochu do živýho

jinak tady těch knih, co mě fakt zasáhly, není moc, ale pár jo, teď si namátkou vzpomínám na Mrtvou a živou. Většinou se mi to nějak protnulo s nějakým životním obdobím, třeba trochu složitějším, ze kterýho mě ta kniha odvedla.

Zlodějka knih se mi líbila moc a přišla mi o hodně lepší než film.

Offline Zina
6186 příspěvků moje polička 19. března 2018 16:31

Mně se něco podobnýho naposledy stalo u Erebu (Erebos), což je knížka pro děti (doufám, že si nebudete myslet, že jsem na hlavu :-). Dostala jsme ji na jedné obchodní schůzce a otevřelaj i ve vlaku a pak jsem šla domů pěšky, abych mohla číst pořád dál a nedoložial ji, dokud jsem ji nedorazila, pak jsem ji ještě vnutila mužovi.

A asi to bylo tím, že se v ní zpracovává téma hraní videoher a my jsme oba v té době byli dost zapálení hráči, čili jak píše PH, se to nějak propojilo. Už je to ale pár let, teď mě spíš nadchnou nějaký antropologický pojednání, ale není to úplně to samý, co dělala dřív ta beletrie.

Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 19. března 2018 16:46

Potrefenáhusa ok díky zkusím. Mrtvá a živá taky neznám, jdu googlit. Taky se mi ty knihy prolínaj s náladama a žívotníma obdobíma, něco na tom bude.

Offline coralline
2218 příspěvků moje polička 19. března 2018 18:55
Reakce na quebrada:

Vzpomněla jsem si na odyseu až těsně před spaním. Možná proto mi dal dystopický příběh kanadské okurky docela zabrat. 

​Já jsem to luštila až teď. Patřím teda asi k 1 % lidí, který neslyšeli okurku, ale správně autorku. Zato jsem vůbec nechytala tu první knížku. Napoprvý jsem absolutně nepostřehla, že už jednu řekl a při několika dalších pokusech to bylo hrmblblahrmbl Pak jsem naštěstí zjistila, že jdou pustit titulky.

Offline brrr
11553 příspěvků moje polička 19. března 2018 19:19

coralline Já si tady přečetla nejdřív něco o okurce a pak jsem ji tam slyšela. To trvalo, než jsem na to přišla Ale první jsem slyšela dobře

Offline brrr
11553 příspěvků moje polička 19. března 2018 19:20

Čtu Geniální přítelkyni 4, ale nějak se do toho špatně dostávám (a taky jsem očividně zapomněla kus děje a milión jmen).

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 20. března 2018 16:37

brrr Já si to stáhla, ale nějak ti to podvědomě odkládám, vlastně se mi do ní vůbec nechce. Je mi jasné, že jsem taky spoustu souvislostí už vypustila....a opustilo mě první nadšení :-(

Offline Gatita
8172 příspěvků moje polička 20. března 2018 17:09

brrr dik za pripomenuti,ze ctyrka uz vysla. tesim se na to,prestoze je to dil od dilu slabsi.ale mne se libila i ta trojka.uz to bylo trochu jako cervena knihovna,min zajimavych realii,ale porad dobre.

Jsem vdecna za tohle vlakno.bytostne potrebuju cist,je to asi tak jedina cinnost,u ktery si dokazu odpocinout.ale nejsem schopna sledovat,co vychazi,a co stoji za ten cas,a pak jen tupe civim v knihovne pred regalem "dnes vracene" nebo v knihkupectvi pred novinkami a fakt nevim:-D

Offline Grizzlin
121 příspěvků moje polička 20. března 2018 23:33

Přiznám se, že jsem asi úplně divná . S popisem od Feriho jsem neměla problém. Okurku jsem neslyšela a všechny knihy jsem měla během chvilky. Ale dneska... Když jsem zjistila, že to asi bez nápovědy nedám, koukla jsem na vinted. Tam jsem se dočetla, že to je přece úplně jasné, že stačí popsat obrázky. Jdu na FB. Totéž. Prý je to primitivní a stačí jen doslova popsat nakreslené obrázky. No jo, to se popisuje, když tam vidím pánev s volským okem, pálku, raketu, místo činu a podobné věci. Když člověk tu knihu nečte, tak je to potom těžké.

Jinak jsem teď nedávno sledovala na youtubu nějaká knižní videa. Blogeři a blogerky tam vychvalovali trilogii Havraní kruhy. Četla jsem Ódinovo dítě a polovinu Plísně. Jako jo, v době čtení mě to vtáhlo, potom mě nějak pohltila práce a nakonec jsem zjistila, že mě až tak moc nezajímá, jak to skončí. Ale filmovou verzi si nenechám ujít.

Offline Camp_L
686 příspěvků moje polička 21. března 2018 11:50

Grizzlin A už jste tu včerejší rozluštila?

Offline Grizzlin
121 příspěvků moje polička 21. března 2018 11:53

Camp_L Ano, už jo. Není to ale zrovna můj okruh četby.

Dneska to bylo jednoduché. To mi zase zvedlo po ránu náladu

Offline Camp_L
686 příspěvků moje polička 21. března 2018 11:58

Grizzlin Jo, dneska to bylo hned

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 21. března 2018 12:07

coralline Já bych taky asi neslyšela okurku, kdyby mi ji tady quebrada nenasadila do hlavy, jinak jsem mu rozumela všechno bez problémů.

Offline brrr
11553 příspěvků moje polička 21. března 2018 12:17

Sweet Potato Přesně, já už jsem to poslouchala s tím, že někde tam je nějáká kanadská okurka.