Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline brrr
11553 příspěvků moje polička 21. března 2018 12:18

Grizzlin Havranní kruhy jsem přečetla celé, ale je to spíš pro náctileté (takže věřím, že to nějací mladí youtubeři chválí). Ta poslední kniha už byla teda taková fakt romantika pro mládež.

Offline brrr
11553 příspěvků moje polička 21. března 2018 12:20

Garfie Gatita Tak mám přečtenou asi půlku Geniální přítelkyně a docela zklamání. Je to děsně ukecané.

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 21. března 2018 12:52

brrr A přemýšlela jsem třeba o nějakém Tomu Robbinsovi.:-))

Začala jsem na ČRo poslouchat Hanu. Na dobrou noc to tedy úplně není.

Offline Malvin
1595 příspěvků moje polička 21. března 2018 12:56

Dočetla jsem knihu povídek Do vnitrozemí od debutující Vladimíry Valové. Kniha je nominována na Magnesii za objev roku. Povídky jsou krátke, poměrně depresivní, občas s jiskříčkou naděje na konci na lepší. Díky krátkosti povídek ideální četba do MHD. Jelikož jaro nepřichází, tak se mi autorka drásavými tématy povídek trefila do nálady. A moc se mi líbil literární jazyk.

Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 21. března 2018 13:38

Sweet Potato brrr Dobře, dobře, omlouvám se a už ani nemuknu!

Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 21. března 2018 13:43

Sweet Potato mně hana přišla děsně smutná. Teď sem dočetla Hotýlek, pořád sem si říkala..hmmm nuda, a na konci bum..ale stejně. Čiší z toho taková beznadějnost, ale život už je asi takovej.

Offline Grizzlin
121 příspěvků moje polička 21. března 2018 20:34
Reakce na brrr:

Grizzlin Havranní kruhy jsem přečetla celé, ale je to spíš pro náctileté (takže věřím, že to nějací mladí youtubeři chválí). Ta poslední kniha už byla teda taková fakt romantika pro mládež.

​Zrovna náctiletá youtuberka to nebyla . Nejsem moc velký fanoušek fantasy a zas tak moc nemám přehled o nejnovější tvorbě. Proto jsem si vybrala něco takového jako ochutnávku. Nalákala mě právě informace, že to není klasická youngadult literatura, že vztahy tam nejsou to nejdůležitější (i když mají stále svou váhu), že tam jde hlavně o vykreslení světa a společnosti (její postoje k jinakosti, ke změnám a novinkám). Já mám hrozně ráda knihy, co se tváří nějak a potom z nich vyleze něco jiného (zpravidla když se tváří jednoduše a nakonec to jsou celkem hluboká nebo i bolestná díla). Nejsem si ale jistá, jestli ztovna tato trilogie naplnila můj poažadavek. Jsem zvědavá, jak vizuálně ztvární ten svět.

Ale už raději o náctiletých slaďárnách nic neříkám, jedna od Jenny Han mě k mému údivu vytrhla ze čtenářské krize . Říkám, že je to fakt divný pocit, když se v dospělém věku vzbudím po dvouhodinovém spánku s vědomím, že jsem celou noc strávila příběhem o zamilovaných středoškolácích, a potom jdu "fungovat" do práce .

Offline Lilly_Ku
4399 příspěvků moje polička 22. března 2018 08:24

Malvin to zni dobre diky, pisu si na seznam :)

Ja ted nacinam treti dil genialni pritelkyne, knihy se mi libi moc a jak tu nekdo psal, ze dalsi dily jsou min zajimavy tak nemam ten dojem, spis se trochu posouva teziste smerem k obecnejsim otazkam.

jinak opravdu po dlouhe dobe jsem zase zacla cist cesky preklady a neco na tom je, ze v materskym jazyce si clovek knihu uzije uplne jinak. dlouhou dobu jsem si myslela, ze me presla chut na cteni, ale bylo to tim, ze jsem necetla v cestine, obrazotvornost mysli je fakt nejuzeji navazana na jazyk detstvi 

Offline Malvin
1595 příspěvků moje polička 22. března 2018 10:30

Lilly_Ku Já teď čtu třetí díl série Století od Guilloua. Než začnu číst čtvrtý tak na mne čeká buď Sedmá funkce jazyka nebo povídková knížka Bílá zvířata jsou velmi často hluchá. Těm dám asi přednost, neb je to taky nominováno na Magnesii. 

Offline Aranel
5830 příspěvků moje polička 22. března 2018 14:35

Malvin Jsou to úplně jiný knihy  a já bych šla spíš do Bineta, protože to je prostě fakt super, Karoleena potvrdí. Ivanu Myškovou znám a ty povídky jsou prostě jako ona sama, rozevláté, neplánovitě smyslné, ale někdy jaksi nedořečené... (Nícení v tom bylo ještě mnohem silnější)

Offline coralline
2218 příspěvků moje polička 26. března 2018 10:20

Sím, co je poslední řádka v novým tajným bonusu? Tajenku mám, ale nemůžu pracovat, když furt přemějšlím, co je tam za draka

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 26. března 2018 10:32

coralline targaryen

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 26. března 2018 10:33

Ounz přečetla jsem Hanu, bylo to moc smutný, ale mně se to líbilo

Offline coralline
2218 příspěvků moje polička 26. března 2018 10:39

Potrefenáhusa Dík. Sem debil no Mně bylo jasný, že to nakonec bude strašně lehký, všechno ostatní jsem měla hned. Ale tady jsem furt hledala toho draka.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 26. března 2018 10:39

coralline A co je 5.? Taky asi lehký, ale nevim?

Offline coralline
2218 příspěvků moje polička 26. března 2018 10:48

Potrefenáhusa Hunger games. Jméno tam není celý, jenom zkrácená verze.

Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 26. března 2018 10:54

Potrefenáhusa mně se to taky líbilo moc. Teď sem vůbec v poslední době četla jen dobrý knihy..

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 26. března 2018 10:55

coralline aha, díky, já věděla, že to mám na jazyku

Offline baltik
4869 příspěvků moje polička 26. března 2018 14:25

Aranel asi jsem balik, ale niceni jsem nebyla vubec schopna precist a z bilych zvirat se mi asi libila jen ta prvni povidka, ale spis kvuli souvislostem s mym zivotem a celkove mi to prislo nejak precenene

Offline dost_bot
271 příspěvků moje polička 26. března 2018 21:09

Zase po čase zkusím někoho inspirovat nebeletrií - Martin Nodl : Středověk v nás.

Velmi zajímavé čtení - nejen, že jsme pořád stejní jako ti před námi. Ale dokonce žijeme vlastně stejnými problémy, jako oni. V jiné, snazší, rovině, ale i tak.... Jsou tam kapitoly o dětsví, manželství, stáří, nemocech, závislostech, dluzích, přistěhovalcích, duši, smyslu....

Stojí za přečtení.