Cestování

09. srpna 2014 10:36
Offline brrr
11553 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 11:30

Mermaid My jsme tam byli koncem září a bylo krásné počasí, fakt paráda. Pokud vám to klapne a budete mít čas, dojela bych metrem/vlakem k takovému obřímu srubu jak z trollích pohádek, jmenuje se to Frognerseteren, tam bych si dala jejich jablečný zákusek s hromadou šlehačky a pak šla na Holmenkollen.

Zkus se poptat razorblade , ta byla v Oslu myslím i víckrát.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 30. srpna 2025 11:32

brrr Aha, o Oslo kartě zatím nic nevím, no my budeme spíš courat po venku než po muzeích a hlavně chci na všechny ty blízké ostrovy trajektem. Dopravu jste řešili přes aplikaci nebo postaru na kartičku s nabitím?

Offline brrr
11553 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 11:55

Mermaid V té Oslokartě je doprava i vstupy. A měli jsme papírovou. Před dvěma rokama.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 30. srpna 2025 12:01

brrr tak to musím prozkoumat, jestli by se nám to vyplatilo, ty vstupy právě asi moc nevyužijeme. Letíme příští pátek, tak snad bude ještě hezky a je to taková hurá akce bez předchozího plánování, takže mám jen pár dnů na vytvoření programu a zjištění všech informací

Offline Černá kočka
1640 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 12:52
Reakce na Janulik03:

Mne sa páči že tu je toľko inšpirácie, že človek si nevie ani vybrať, kam skôr 

​Ano, . Moje nejoblibenejsi vlakno do cekarny u doktora.

Ja jsem na svuj seznam zaradila Kanarske ostrovy. Nevim proc, ale mela jsem to zarazene jako nudnou koupaci destinaci ve srovnani s Madeirou a ono je to jinak.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 13:05

Černá kočka zrovna na koupání jsou určitě lepší destinace. Možná v zimě, ale i to si myslím, že je Egypt lepší. 

Offline Černá kočka
1640 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 13:16

continuity Ja jsem to myslela tak, ze me to oslovilo tou prirodou a moznosti treku, ze jsem doted nevedela jake jsou tam moznosti.

Offline Lenka22
2312 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 13:24

Mermaid pokud jsi četla Ve znamení Kon-tiki nebo Aku-aku, musíš zajít do muzea Thora Heyerdahla. Pokud jsi četla Vlaštovky a amazonky nebo Trosečníci polárního moře, pak muzeum Frame. A pokud knihu Viking Vike, tak muzeum vikingských lodí.

Tohle jsou moje x-krát čtený dětský knížky, takže program v Oslu byl v zásadě jasnej, a teda nanejvýš uspokojivej. Pro mě špičkovej zážitek i z celýho Norska, nejen z Osla:-)

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 30. srpna 2025 13:35

Lenka22 z dětských knih od skandinávských autorů jsem četla akorát Děti z Bullerbynu a Pipi, takže víc se nechytám. Ale díky za tip

Offline Lenka22
2312 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 13:37
Offline dorota
1156 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 14:14

Mermaid Pripájam sa k Lenka22, múzem Fram a múzem vikinských lodí sú super, odporúčam. 

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 15:00

Černá kočka jj, já jsem to pochopila. Taky jsem myslela, že se tam jezdí hlavně za koupáním (asi ano, ale nechápu proč). Jinak v těch horách nebylo nijak narvano, akorát je tam v létě příšerné vedro a inverze (na pobřeží 25 a v horách klidně o 10-15 stupňů víc). To bylo i loni na Tenerife. 

Offline Aranel
5830 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 21:59

continuity V Portu bude v únoru hnusný vlhko a zima. Moje ségra byla na severu Portugalska na Erasmu a říká, že horší zimu nikdy nezažila - topení neměli, ani pořádný okna, zahřála se jen ve sprše.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. srpna 2025 22:29

Aranel to říkal můj kamarád taky izolace žádná, topení žádné, v pokoji vlhko a 15 stupňů. Prý rozhodně tam nejezdit na zimní semestr. Ale v březnu už může být i hezky

Offline Fleur blogger
6566 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 22:29
Reakce na continuity:

jake tak může být počasí na přelomu února a března v Portu?

Nebo radši srpen?

​V srpnu tam bude relativně příjemně, od řeky i oceánu pořád něco fouká, takže navzdory vysoké vlhkosti vzduchu se ani nezpotíš. Ale musíš počítat s tím, že v srpnu tam zamíří půl Evropy, všude mraky lidí, nutnost rezervovat dlouho předem vstupy do památek. 

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 22:59

Fleur

no v srpnu byto bylo i s nějakou přírodou a tak. Takže davy rikas? 

Díky moc za uzitecně info. 

Offline Tabea
6601 příspěvků moje polička 31. srpna 2025 07:16

continuity přidávám se k tomu, že v zimě je tam lezavo, prší, v hotelu na pokoji nepříjemně a plesnivo. Taky v zimě byla spousta restaurací zavřená, Porto bylo jak město duchů.