GarfieČeši jsou asi benevolentní ![]()
Ale fakt mi to do téhle debaty nepřišlo nijak zvláštní.
A přijde mi mnohem lepší a férovější požádat o to uvolnění.
GarfieČeši jsou asi benevolentní ![]()
Ale fakt mi to do téhle debaty nepřišlo nijak zvláštní.
A přijde mi mnohem lepší a férovější požádat o to uvolnění.
Evaeva Tak to určitě! I kvůli tomu dítěti, ať ho nenutíď lhát, nejde jen o učitele, ale i o spolužaky...
Evaeva Ty jarňáky mi taky přijdou jako relevantní důvod.
Jinak já nemyslím, že by byl problém s uvolněním nějak v principu, zvlášť když se dítě dobře učí, jen mi přijde prostě zvláštní (a to znovu připomínám, že jsem dítě kvůli dovolené taky uvolňovala) to považovat za normální, připadá mi to jako třeba kdybyste jely na dovolenou mimo celozávodku. Taky to jde, ale není to obvyklé.
Hele, ja nemam deti a neziju v CR, ale tak nejak bych predpokladala, ze s uvolnovanim deti ze skoly je to tak jako jsem na to byla zvykla z detstvi - tedy normalni
Jsem rocnik 77. Na zakladce i na stredni se to u nas praktikovalo bezne. Byvaly to tedy hlavne hory v zime, ale pamatuju i ruzne dovolene mimo letni prazdniny podle toho, jak to rodicum vyslo v praci. Nekteri spoluzaci meli rodice, jejichz profese neumoznovala vzit si dovolenou v lete, no tak se jezdilo v kvetnu nebo v zari, skola neskola.
Povolovat nemusel nikdo nic. Proste se zavolalo tridni, ze "Sarka bude pristi tyden chybet, jedeme do Krkonos", a bylo. Reditele do toho nikdo netahal.
Takze ze to normalni neni jsem se dozvedela az dnes tady ![]()
MP Marge Já si to z dětství nepamatuju, ale tak my nejezdívali na dovolenou ani o prázdninách, jen na chalupu. ![]()
Nevím jak to bylo dřív, ale dnes určitě musíš mít povolení ředitele. A víš co, jak psala continuity od určitého věku už je i problém to učivo dohnat. Když psala dcera v první třídě v Thajsku každý den úkoly, tak to ještě bylo roztomilé (a Thajky si chodily prohlížet sešity
), ale dneska si to třeba už vůbec nedovedu představit, chybí jim každý den i když jsou třeba nemocné a to máš čas doma dohánět.
MP Marge tak to dost čumim, u nás to rozhodně běžné nebylo
Potrefenáhusa Ty budes asi mladsi nez ja, tak jestli se to nejak zprisnilo casem ![]()
Moje nejlepsi kamaradka z mladi je o rok mladsi a vyrustala v Jiznich Cechach, a taky pry to tam takhle fungovalo (ja jsem od Prahy).
Tak nevim.
MP Marge Nvím jak to bylo dřív, ale dnes určitě musíš mít povolení ředitele. A víš co, jak psala continuity od určitého věku už je i problém to učivo dohnat. Když psala dcera v první třídě v Thajsku každý den úkoly, tak to ještě bylo roztomilé (a Thajky si chodily prohlížet sešity
), ale dneska si to třeba už vůbec nedovedu představit, chybí jim každý den i když jsou třeba nemocné a to máš čas doma dohánět.
No za takovych okolnosti si to taky nedovedu predstavit, to pak musi byt takova dovolena spis za trest ![]()
Vzdyt to rikam, je to dnes proste vsechno narocnejsi. My, kdyz jsme zameskali skolu, tak jsme to potom nejak dohnali postupne, nepamatuju si, ze by si nekdo vozil ucivo na dovolenou nebo hory. Kdyz jsem byla nemocna, tak mi spoluzacka nosila ukoly, to jo. Ale po navratu, kdyz me chtel nektery z ucitelu vyvolat k tabuli, tak stacilo rict "prosim, ja jsem byla nemocna", a vyvolani se odlozilo. Sikovnejsi spoluzaci z toho dokazali vytezit i dva tydny ![]()
MP Marge já chodila na jazykovku, přišlo mi to celkem přísný.
Většinou si odjezd na dovolenou plánuju krátce po skončení (jakýchkoliv)prázdnin a vždycky mě překvapí, kolik je v letadle školních dětí, takže to omlouvání ze školy nebude ničím výjimečným ani dnes
MP Marge dneska je to složitější kvůli těm systémům, jak hned vidíš, co ten den dělali. Mně to dohánění ve vyšších ročnících přišlo jednodušší než ve druhé třídě, kdy člověk musel dohnat ta cvičení. Pak už to bylo, jak říkáš "omlouvám se, já jsem chyběla"jasně, že to člověk musel nějak dohnat, ale spíš doučit, nikdo nekontroloval, jestli má v sešitě všechny příklady z matematiky.
Garfie Co skola, ta naroky nemela ale moje babicka mi davala na kazdy den dovolene (leto, vikendy included) ukoly a nasi to museli se mnou splnit. Takze me uz nejaka skola nemohla rozhodit
. A za kazdy spatne spocitany priklad pet novych. Jestli ona nebyla vizionarka nakonec . A ve vyssich rocnicich mi to chybeni prislo uz uplne v pohode. Nejprisnejsi jsme to meli na medicine, tam se vyzadovala 100%dochazka, pritom ses stejne drtivou vetsinu uceni musela naucit sama z knih. O vyklad skoro neslo.
Jos Tak se i nějak v hlavně mate, že o tvojí úžasné babičce už jsem tady nějaké historky četla!
To musela být milá dáma! Ale zase příprava na život dobrá, ne?
Evaeva u nás třeba musí dohnat i úkol z informatiky. Když je to z Excelu, no dejme tomu, ale nějaky scratch nebo makecode to fakt nechceš dělat s dítětem, které tam ani nebylo. Prvních dvacet minut jsme se tam jen přihlašovali. ![]()
Jos Taky jsme měli na VŠ 100% povinnou docházku, na cvika teda, a pamatuju si, jak se mi s nástupem do práce ulevilo, že s angínou nikam nemusím a můžu jenom ležet doma a umírat
Přitom když tam šel člověk nemocný, stejně se to tam snažil jenom přežít, a ještě nakazil ty okolo.
Zato na ZŠ a pak i SŠ to za našich let bylo v pohodě, doháněli jsme, až když jsme došli zase do školy. Jak jsem bydlela, stejně jako dost dalších spolužáků, celkem daleko mimo město, nikdo nepočítal s tím, že mi někdo donese úkoly, nebo že pro to naši poběží. To je teď fakt úplně jiné.
Myrtila my mívali na většinu předmětů možnost absence, docházka 70%. Těch 100% mi přijde fakt moc, pravě kvůli tomu, že tam musíš i s angínou![]()
Evaeva No, bylo to brutální, ale hlavně dost zbytečné. Přitom na bakaláři bylo vždycky víc paralelek těch cvičení, takže aspoň někdy by se to dalo i nahradit, ale ani to obvykle nešlo. Na magistrovi pak už ne, bylo nás málo, tak jsme měli vždycky jenom jednu skupinu.
Evaeva Ja jsem na cvika za cele studium chybela jednou. Prave kvuli dovolene, koncil zimni semestr, zkousky jsem stihla ale asi o den bych nemohla k mori. Druhak, jediny rok za studium kdy to slo. A reci meli teda velke, nicmene mi to proslo. Na tom prvnim cviku stejne nic nedelali a za dvacet minut je pustili. Nemocna jsem do skoly proste chodila, pamatuju si jak jsem psala zkousku z biofyziky, pak umirala na pitvach (doslova) a doma mela pres 39st a padla na cele Vanoce do postele.

Jos já na VŠ na dovolené jezdila o zkouškovém. Ale tohle mi přijde fakt zbytečný. U nás šla zkouška omluvit i v ten den, pokud si měla papír od doktora.
Jos San Gimignano
, Užívej si výhledy.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.