Cestování

continuity Vody máte dost, jak tak koukám. :) Ale Madeiře odpouštím vše, mám pro ni slabost.
Hlavně, že jsme v autě cekali než přestane pršet.
ale ani by to tak nevadilo, jen mladší dítě kilometr po té sprše ještě šláplo do levady, zrovna když jsme začínali usychat, a dostali jsme je jenom do půlky. Pak se sami vraceli k autu.
Jinak se mi budete asi smát, žádná marakuja, místní banány nebo tak. Mají tady strašně, ale strašně dobré... brambory. Asi v životě jsem tak chutné brambory nejedla.
continuity Krásné cizí peří! ![]()
continuity jo, ty brambory, to je pravda! Mě to tolik nepřekvapilo, protože rok před Madeirou jsme byli na Gran Canarii a symbolem kanárské kuchyně jsou brambory a národní pokrm "vrásčité brambory", a to mě tehdy překvapilo hodně, přímo šokovalo
, takže dobrým bramborám na Madeiře už jsem se až tak nedivila.
continuity Já se ti nesměju! Já si pochutnávám na japonské rýži, minule jsem si dokonce dovezla pytlík domů!
Jo a cibuli tady mají taky lepší než u nás. Zato brambory mi tady naopak vůbec nechutnají, nikomu z nás. Žlutá hmota bez chuti, takže ty madeirské bych strašně chtěla ochutnat, závidím!
A fotky super. ![]()
continuity brambory jsou nejlepsi jidlo ever
continuity nádherné fotky!
continuity nádherné fotky
continuity to je krása, asi si k 50. narozeninám dáme Madeiru .-) Muž se mě pořád ptá, kam chci jet, a já vlastně nevím
continuity To je fakt krása, píšu si jako další tip. Jestli to dobře chápu, bez půjčení auta to nemá cenu? Musela bych to odřídit všechno sama..
Mulen ale bacha, jsou tam silene serpentyny a uzke ulicky
baltik tak abych strachem nezavirala oci ![]()
Díky všem moc. Dnes už mestská turistika, možná něco dám, ale už to nemá ten půvab. Ty přímořská městečka jsou jinde i hezčí. Ještě zítra zahrady, tak mě to třeba ještě omráčí. ![]()
Mulen no auto je značná vyhoda a ty autobusy nejsou zas tak levné, aby ta omezení vyvážily (Jezdí to sem-tam a trvá to dlouho a nedostaneš se všude).
Ale cesty jsou taky výborne, ty páteřní trasy přes ostrov jsou hodně protunelovane, to je úplně v pohodě a i ty serpentiny se dají. Někdo psal, že je to dokonce horší než italská sedla, tak to vůbec, navíc provoz je alespoň teď v únoru velmi mírný a jezdí se tady dost ohleduplně.
V horách to extra úzké není, spíš místy dost z kopce, jednou jsme trochu uvařili brzdy
a to muž brzdil motorem, co to šlo. Ale ani na dvojce to nestačilo.

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)