Cvičení doma

08. listopadu 2014 16:45
Offline whiskas
20546 příspěvků moje polička 25. března 2017 17:15
Reakce na Karja:

Mně naopak přijde, že běh stojí spoustu času, ale u mě je to dáno tím, že mě běh prostě nebaví a tudíž mi ten čas připadá promarněný, byť vím, že běh je prospěšný, zdravý ... Tak třeba jednou .

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 25. března 2017 18:07
Reakce na whiskas:

No já to beru tak, že se nemusím nikam přesouvat, prostě se převlíknu a běžim, doma dám jen tak pro formu ještě pár cviků, protáhnu se a hotovo. Nemá se cenu do ničeho nutit, každej nemusí běhat, zvlášť když zvládá spoustu jiných sportů. Mě zase opruzují neskutečně fitka a veškeré indoor sporty, to mi toho potom už moc nezbyde.

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 25. března 2017 18:59
Reakce na Karja:

Na Aqua aerobic jsem chodila. Bylo to bezva, ale jako asi u všeho, strašně záleží na tom, kdo to vede (a přišlo mi, že tady teda extrémně). Důchodkyně tam nechodily :-) a byla to docela makačka, pokud máte ráda vodu tak je to fajn, je to dobré i na kondičku i jako posilování (odpor vody zvyšuje zátěž). Pokud chcete, tak se nadřete, pokud to chcete flinkat, taky můžete, není to moc vidět. A nezpotíte se u toho, protože jste pořád ve vodě.  A kondičku jsem po něm měla neuvěřitelnou. 

Offline 0zero7
11318 příspěvků moje polička 25. března 2017 19:06
Reakce na whiskas:

To vypadá dobře. Jen se musím smát, dietní? A co jedí lidi, když jedí nedietně? 

No tak to byl vtip, ze jo. Samo to extra dietni nebylo. Ale zadna hruza taky ne. Krom testa na rybe. Zelenina. ryba. Tortilla. To ujde :)

hele ale dam si panaka az pribude optimisticky pozitivni koment!! 

To je taky vtip! :D 

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 25. března 2017 19:30
Reakce na Garfie:

Super, tak to jsem na sebe naštvaná, že jsem se nezaregistrovala v pátek, teď na víkend se už určitě nevejdu! Ono se to taky necvičí tak často, že jo a někam daleko dojíždět nechci. Dám pak vědět jaký to bylo.

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 25. března 2017 19:45
Reakce na Karja:

Určitě dejte, taky mě zajímá zkušenost. Já totiž střídala dvě cvičitelky a jedna byla úplně super a na hodiny té druhé jsem nakonec přestala chodit, protože mě to vůbec, ale vůbec! nebavilo. 

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 25. března 2017 20:21
Reakce na Karja:

Já na aquaerobic chodila dlouhé roky a teď mi moc chybí a nějaký hledám. Asi je to jak kde, s dobrou lektorkou si i mezi důchodkyněmi můžeš velmi příjemně zacvičit. 

Offline whiskas
20546 příspěvků moje polička 25. března 2017 21:14
Reakce na 0zero7:

Ale tak jasně, já to pochopila . Já myslím, že je to skvělý oběd a kupodivu může být pro někoho opravdu dietní (v rámci přechodu z guláše se 6) - teď asi budu opět nepochopena, co mám proti guláši. NIC, vůbec nic. 

Ono slovo dieta zní poněkud drsně. Vím, že Ty se stravuješ parádně tak nějak pořád, jen si měníš poměr makroživin. 

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 27. března 2017 12:55

ja jsem te v patek zaslila, protoze jsem utikala na hory - bezkovat.

ale vazne, ja si osobne myslim, ze v puberte a jak to ty popisujes, je problem predevsim v jidelnicku, resila bych ty obedy jako prvni. jinak ja osobne jsem zhubla pote, co do mne mama prestala cpat teple vecere, nemela jsem to rada, jedla jsem z donuceni a fakt to nepotrebuji (par krat mesicne si neco uvarim, ale obecne se bez toho obejdu). 

a pak zaradit pohyb do denniho rezimu, organizovane cviceni muze byt prilis komplikovane, za mne je lepsi, kdyz se deti hybou jenom dat, jdou ven se psem, nebo pesky do skoly. jak ho k tomu dovest neporadim, protoze ja sportovala vetsinu detstvi navzdory me matce, ktera na to neustale brblala a vyhrozovala zakazy, pokud se jenom malinko zhorsi prospech. jakztakz nas podporoval akorat otec. takze vliv jednoho rodice neni zas tak zasadni si myslim.

nemyslim si, ze posilovani jako sport je nevhodne (i kdyz bych se v tomto veku bala, koho se tam chytne, ze se v posilovnach delaji hodne divoke experimenty s vyzivou, vim z vlastni zkusenosti). spis bych ale hledala sport, kde se prirozene tvori party (nemusi byt nutne kolektivni), protoze pak ho k tomu pohybu dotahne i ta parta.

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 27. března 2017 13:08
Reakce na continuity:

jo, díky, no jenže jak můžu řešit obědy? že bych každej den sjela do školy a postála nad nim až to sní;-) ale přemýšlela jsem že by mohl obědvat až doma, jenže při tom odpoledním vyučování je to kapku problém (třičtvrtě hodiny šalinou) no a večeře do něj cpát nemusim. slupne a pak se za hodinu ještě dorazí těma rohlikama, takže by jen měl víc rohlíků... jako fakt nám stačí ve třech 4 rohlíky na den a ve čtyřech je to 12 (+ teplý oběd a večeře, při vynechání večeře už nevim, to bych musela nosit v nůši) hlavně vůbec nevím co s tím přístupem (co znám přesně od tatínka) že když mám hlad musím HNED (!!!) něco sežrat, cokoliv a rychle - neexistuje "teď si nic nedávej, za půl hodinky bude oběd" - prostě natlačil tři rohlíky pak sežral (jinak se to nedá říct) oběd a tak dále... no a dítě to bere jako standard a my co si počkáme jsme "divní"

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 27. března 2017 14:51

tak ty domaci obedy nezni tak spatne. kdyz ma dlouho skolu, tak bych resila svacinu. vecere mu var klidne dal, spis by to chtelo neco vymyslet na druhou veceri.  

jinak tento neodkladny hlad ma i moje matka, taky teda tezce obezni. ale kdesi jsem cetla, ze to je opravdu pro ty lidi problem, souvisi to nejak se spatnou vazbou nejakych hormonu a funkci mozku. mne treba hlad nevadi, akorat, kdyz se nenajim dlouho, je mi spatne. ale ona dostane hlad a dokud se nenaji, je uplne nepricetna. bere to jako svoje nezadatelne pravo, nemit hlad. ale nebude to vychovou, babicka mela normalni vahu a druha sestra je spis hubena.

mozna by pomohlo ho naucit jist pomalu a pak mit nachystane male svacinky, ale to teda bude dlouhej boj. 

48190 příspěvků moje polička 27. března 2017 15:29
Reakce na continuity:

nojo ja verim ze to tak citi, ale je to naturou to mas pravdu, to se asi neda vychovat, ale zdedit jo. s tema obedama se s nim zkusim domluvit, blby ze asi at bude mit obed nebo kolik libo svacin tak pokud si pujdou neco kozpit kamosi musi taky. a neovladne se to nesezrat:-/

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 27. března 2017 15:31

tak neco ne uplne strasneho v tom bufaci mit musi. prober s nim, co je dobre jist a cemu se radsi vyhybat. jeho ta nadvaha trapi, nebo jenom tebe?

48190 příspěvků moje polička 27. března 2017 15:54
Reakce na continuity:

jeho taky. hlavně, že je malej teda, kdyby byl chlap jak hora je to jiný. bufáč zavřeli:P chci s ním zkusit taky kalorický tabulky, aby si udělal trochu obrázek kolik čeho vůbec sní a proč je to blbě/moc atak. protože krom toho nezvladatelnýho hladu se mi zdá že si obézní o sobě myslí jak "nesní moc" a asi to není jen že by se tak obelhávali, že jsou o tom fakt přesvědčení, že jako ti štíhlí, sakra, jedí hodně a furt jsou štíhlí a já?? páč když jsem to viděla tehda u tchyně, pochopila jsem že ty velikánský půlkilový jogurty nejsou rodinný balení;-) a pro ni to byla dietní svačinka, vždyť jogurt ne?

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 27. března 2017 16:05

A jí všechno? Můj partner taky jí jak nezřízená střela a je přesně jak je uvedeno výše, když se nenají, tak přes to nejede vlak. Jeho jídlo je priorita č. 1 veškerýho vesmíru, radši si nechá ujít odpolední/večerní program hlavně aby v klidu stihl svačinu..... Ale protože mu pět rohlíků nedělá prostě dobře, tak si po normální večeři dá ještě čtvrtku celeru, řepu, jablko, jogurt. Tak že by jsi do něho zkusila lifrovat ty zdravý věci a holt si párkrát s kámošema zahřeší něčím jiným?

48190 příspěvků moje polička 27. března 2017 16:18
Reakce na Karja:

celer a repu teda nesni:-) jinak jo to mam v planu, akorat to chystani je proste pracnejsi, drapnout rohlik snazsi a vic mu chutna nez jabko. spatne mu neni z niceho a kdyz, tak leda z hladu (pristup jakykoliv zaludecni nebo strevni potize proste "prejist" to jsem taky zirala)

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 27. března 2017 17:54

tak pokud to vadi i jemu, myslim, ze to je dobre. at si to opravdu zkusi psat, to je prvni vec si to uvedomit. taky by v prvni vlne pomohlo alespon vymenit bile pecivo za cerealni, pripadne zkusit takove upravy, zeleniny, ktere mu budou vyhovovat. nejake celerove hranolky s dipem jako druha vecere treba, to by slo si vzit i na svacinu do skoly. akorat je to pracne no, ale to je hubnuti vzdy. prave jsem se do toho dala a uplne mne nici ta predstava, ze prijdu domu v pul sedme a jeste zacnu verit na druhy den. ale tak dala jsem to kdysi, dam to zas. 

nechci te navadet, ale treba ta cuketova babovka od Dadoo se da udelat uplne bez oleje (jednou jsem ho tam dat zapomela a je prudce jedla i dalsi dva dny.)

48190 příspěvků moje polička 27. března 2017 22:06
Reakce na continuity:

no tak sacharidy přidávat nepotřebuje, na hranolky se můžu vyprdnout:-) bábovka dtto. já věřím na starý dobrý "pořádný jídlo" a na svačinu nebo druhou večeři syrovou zeleninu případně jogurt s vločkama - to nevím jestli dá, já ho ráda, ovšem ne kyselák nízkotučnej... jak si to teď po delší době sleduju, jsem schopná přešvihnout tuky víc než 2x (bílkoviny mám přesně a sacharidů míň, takže kalorie relativně ok, včera dokonce o hodně míň než je plán, a to jsem rozhodně nehladověla) takže to budu muset trochu víc nastudovat. vařit teda vařím stejně, takže to problém není, jen eliminovat nebo nějak líp naplánovat ty svačinky. si taky sám musí máknout, žejo

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 28. března 2017 22:53

tak ja si fakt musim rypnout. pokud je to dietni jidlo vase dnesni vecere, tak zacinam rozumet tomu, proc zacnu hubnout okamzite pote, jak se dokopu si varit doma sama a to si hospody dost vybiram. 

celerove hranolky zadne extra sacharidy neobsahuji, recept treba tady http://www.apetitonline.cz/recepty/6784-pecene-korenene-celerove-hranolky.html, da se to pred pecenim zastriknout olejem, ale neni nutne. 

udelala bych k tomu tvarohovou pomazanku (s normalnim jogurtem, ne s reckym) a mas mlsani vhodne i k televizi. mlady pan muze prilozit ruku k dilu krajenim celeru. muzes si samozrejme delat nadeje, ze bude s radosti k druhe veceri chroupat syrovou mrkev, ale kdyby to byl tento typ, tak ted neresi nadvahu (a to ze bude s vahou bojovat cely zivot, je dost pravdepodobne). spis bych se ho snazila naucit, ze jist rozumne nutne neznamena odrikani.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 29. března 2017 10:18

mně teda jogurt s vločkama nepřijde jako nějaký extra vhodný jídlo při hubnoucí dietě, záleží teda jaký vločky, ale i tak mi přijde, že aby to mělo nějakou rozumnou energetickou hodnotu, musí se jich sníst docela málo.

jinak teda asi musí bejt těžký se stravovat nějak rozumně jenom pro jednoho, ještě nedospělýho člověka, když zbytek rodiny nic řešit nepotřebuje, já bych to asi v tomhle věku nezvládla.

Jedna kamarádka bojuje s váhou narozdíl od svojí rodiny odmala a má fakt v hlavě zafixovaný takový návyky jakože jedinej dobrej jogurt je řeckej (hollandia je nízkotučnej hnus), čistá voda se nepije, max se sirupem, zelenina je hnusná a bolí po ní břicho, maso bez slaniny je suchý, na chlebu pod šunkou musí bejt máslo, jinak se to nedá jíst.....jako fakt to na ní vidim, jak je strašně těžký se tadytoho zbavit.

Jako to sledování je dobrý v tom, že člověk zjistí, kde jsou ty jeho pasti, já jsem měla třeba velkej problém s překračováním sacharidů na úkor bílkovin a tuků, a nejvíc jsem nakynula právě odchodem od rodičů, protože přibylo levných jídel typu chleba, těstoviny a brambory, málo masa atd. Ale tohle má myslim každej dost jiný.

Já teda například ale vim, že dávat si denně v práci takový ty běžný obědy, co se tu vařej, nebo jak se vaří u spousty lidí doma taková ta česká domácí strava, knedlíky, omáčky, rýže, slanina, budu bohužel za chvíli fakt koule.

Ale tohle má každej fakt jiný.