Cvičení doma

08. listopadu 2014 16:45
Offline 999
18864 příspěvků moje polička 29. března 2017 10:44

Mému kamarádovi se nedařilo zhubnout, tak si na jeden měsíc koupil celodenní krabičkovou dietu. Říkal, že mu to otevřelo oči, najednou vidět tu pestrost a množství jídla... Ten měsíc mu stačil na to, aby to okoukl a začal si krabičky dělat sám. Už zhubnul asi 30 kg.

Třeba by to u vás taky byla cesta. Je to sice drahý, ale měsíc by to snad šlo. Některé firmy nabízí i zkušební týden. Bylo by to bez stresu, co dietního vařit, syn by si psal, co mu chutnalo a rád by měl na talíři do budoucna... Jenom je blbý, že syn je v podstatě dítě, chtělo by to konzultovat s dietology různých krabičkových firem a vybrat tu nejlepší.

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 29. března 2017 10:45
Reakce na Potrefenáhusa:

no ja prave v zadnym pripade nechci aby se stravoval jinak nez zbytek rodiny. a klasicka redukcni dieta si myslim neni ani v dospivani vhodna. radsi bych ho naucila jist "normalne" co je pro me i to maslo a slanina aspol:-) jde o mnozstvi a pestrost si myslim. jestli se continuity divi ze varim "dietni" jidlo z pulky masla a ctvrt litru smetany na vareni tak ovsem slo o 5 (dospelych) porci. a byli jsme tak nadlabnuti, ze zadna druha vecere nebyla potreba. (jako varit DVE vecere to teda ani nahodou, ti sibe?;-))

48190 příspěvků moje polička 29. března 2017 10:50
Reakce na 999:

nj. ono u tech deti je blby ze nejsou moc ochotny k experimentum co se tyka nezvyklych jidel, se bojim ze by toho pulku nejedl. ja mam treba rada ryby, kdyz se jeste vratim k tomu file, decka sni max to a pak pomazanku, jinak protesty a nedoji a pak rohliky nebo neco, druhy dite futruje takovy ty snidanovy kulicky z cehosi, ble

48190 příspěvků moje polička 29. března 2017 10:54
Reakce na Potrefenáhusa:

zas, rekneme si na rovinu, kdybys snedla to jidlo v zavodce a krom toho uz jen neco malyho ke snidani a veceri, koule z tebe nebude (nepocitam ze bys zvladla 8 knedli ale jen treba dve). akorat obvykle lidi sni tech 5-8, snidani, svacinu, veceri, chipsy, oplatky, limonady... a koule je na svete

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 29. března 2017 11:06

no ja ti nevim, ja tak proste nevarim, ani kdyz zrovna nehubneme.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 29. března 2017 11:09

no jako právě, já nejsem ochotná si dát k snídani jeden jogurt a k večeři půlku rajčete jenom proto, abych si mohla dát v závodce smaženej hermelín s hranolkama nebo krkovičku s kaší (dnešní výběr).

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 29. března 2017 11:32
Reakce na continuity:

no ja ti nevim, ja tak proste nevarim, ani kdyz zrovna nehubneme.

mně to taky teda nepřijde jako ukázka nějaké lehké stravy, bez ohledu na počet porcí, zvlášť pokud to byla večeře... jen pocitově, žádný obdobník přes stravování nejsem...

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 29. března 2017 11:38
Reakce na Potrefenáhusa:

neprehanej rajce bys mohla i cele, v pripade cherry i tri!

ale uplne rozumim jak to myslis, ja sice na vyber mam, ale i jidla teoreticky dietni nebo alespon ne tucna jsou uvareny tak, ze i pri normalnim stravovani kolem toho pozvolna nabiram. jednou jsem si dala v docela slusne hospode nejake testoviny a po jidle mi na dne zustala louze oleje. kdyz jsem to rikala obluze, ze je to fakt zbytecne, bylo mi receno, ze je olivovy, tudiz zdravy. to uz byl skoro lepsi  Eurest v jedne z nasich budov, protoze tam musi dodrzovat alespon nejake normy a ne narvat do vseho litry oleje. jedno jidlo mely i s napoctenou kalorickou hodnotou.

48190 příspěvků moje polička 29. března 2017 11:39
Reakce na Potrefenáhusa:

jo to je jasny. ja si teba ten smazak dam, ale hranolky nerada a pochybne tatarky se netknu a salat k tomu, pak uz samozrejme to chce k veceri neco slusnackyho a nic dalsiho k tomu. snist to cely muze imho fyzicky pracujici chlap, na ne jsou ty obedy dimenzovany.

continuity nevaris jak, smazak, nebo file?:-)

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 29. března 2017 11:48

ne, myslela jsem to tak, ze nehodim do vecere pulku masla a celou smetanu,  a ani pulku z toho. ono je to asi dobry, tuk je nositelem chuti, ale tak dobry metabolizmus nema nikdo z nas, abychom si to mohli dovolit a nepribirat.

kdyz uz se na to ptas, tak smazena jidla nevarim vubec. file teda taky ne, ale to ma jiny duvod nez zdravi nebo kalorie. smazak jsem teda mela v sobotu, ale predtim jsem ubehla 10 km na bezkach a dalsich 6 prede mnou a v tom podniku nic normalniho nemeli. (docela hlad jsem mela uz kdyz jsme vybihali) ale kdybych mela na vybranou, dam si urcite neco jineho.

48190 příspěvků moje polička 29. března 2017 11:53
Reakce na nolita:

na to jsou prave zajimavy ty tabulky. vychazi mi na porci orientacne 3,5 tis kj - ja mam bazal 5700 plus nejaky pohyb, takze cca pulka denniho prijmu dejme tomu. coz by bylo na veceri hodne, jenze oro me je vecere nejvetsi jidlo dne a vyhovuje mi to tak. chlapi maji prijem vyssi, ale musim to s nim poradne nastavit a propatrat, abysme to vyladili. u tech "lehkych jidel" je prave potiz s hladem a to mi nevyhovuje, nechci jist porad, jak si to bude chtit vyladit dite to se uvidi

48190 příspěvků moje polička 29. března 2017 11:59
Reakce na continuity:

jo, chapu. na porci to teda vychazi 31g tuku coz je skoro moje ddd. vida vida:-)

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 29. března 2017 13:15

asi bych teda zvážila, jestli dítě nemá podobně vydatnej oběd třeba ve škole, zvlášť když se k tomu ještě přidá vydatná snídaně a pár rohlíků během dne.

48190 příspěvků moje polička 29. března 2017 13:30
Reakce na Potrefenáhusa:

jj samo. naštěstí obědy si může objednávat elektronicky a je výběr ze dvou jídel - ne teda že by bylo jedno dietní, ale že si může vybrat co jakžtakž sní a taky podle toho půjde spočítat kolik toho je. vydatný snídaně naštěstí nevedeme:-) abych to teda ještě uvedla na pravou míru, tak pro začátek jsem opravdu neměla v úmyslu nasazovat jakoukoliv dietu/dietní stravu, spíš opravdu normální stravování s dostatkem zeleniny (což aspoň některý druhy/jídla ochotně jí) a eliminovat to "dojídání se sajrajtem"

plus abychom se vrátily k tématu vlákna tak nějaké to cvičení/sportování/pohyb:-) v pondělí jsme po večeři vyběhli nachytat nějaký pokiše a málem mě uštval:P

Offline zelene.oko
628 příspěvků moje polička 29. března 2017 13:56

"vydatný snídaně naštěstí nevedeme:-)" Jestli v tom nebude zakopaný pes. Myslím, že je lepší přijmout KJ ráno, když tělo potřebuje energii na celý den. Večer už mu je těch  3500KJ k ničemu, když jde spát. Jinak tedy já jsem jedla na hubnutí 9500KJ a podle tabulek jsem nikdy neměla jedno jídlo na 3500KJ. Ono je to počítání trochu zrádné, člověk by si mohl dát každý den hamburger a tvrdit, že jí podle tabulek. Ale to jsou jen mé osobní postřehy.

48190 příspěvků moje polička 29. března 2017 14:02
Reakce na zelene.oko:

ohledně těch snídaní jsou názory různé. každopádně ranní vychystávání obr snídaní nehrozí, ani z jedné strany (já to chystat nebudu a on taky ne, a nestihl by to ani sníst). navíc ty snídaně se doporučují většinou sacharidové a to ani jeden z nás nedává ze zdravotních důvodů. samozřejmě bez snídaně z domu nechodí, to by jako jedlík nedával a ani ho k tomu nijak nepřesvědčuju

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 29. března 2017 15:31

však jasně, každému co vyhovuje, tím je asi nejlepší se řídit (mně třeba tři jídla denně). jen jsem se pozastavila nad tím, že máslo a smetana a večer a echt dieta :-)

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 29. března 2017 15:38

tak spousta snídaní je dost vydatná i bez nějakýho extra vychystávání, třeba ty snídaňový cerálie s mlíkem/jogurtem a tak, záleží samo na množství

48190 příspěvků moje polička 29. března 2017 16:06
Reakce na Potrefenáhusa:

toho se prave bojim ani nedycham. protoze predstavu jak by to slo samozrejme znam, ale ono by to sklouzlo (treba u tatinka a pak uz vsude) do sladkyho a to by dopadlo zle. z tech duvodu zdravotnich, ne dietnich. ruzny ty mnamky z reklam... to je imho fakt zlo. a ano uz jsem to zkousela, domaci musli atak, jenze to nkonec sklouzne k tomu ze si prida lzici cukru. 

zeny ja vam dekuju za vsechny rady a nazory, mate samozrejme pravdu i v tom co se mi "nelibi" - hlavne teda musim hledat cestu jak by to slo a bylo dlouhodobe udrzitelny, ne jak je to pomyslny ideal (ktery bychom nebyli schopni dodrzovat)

48190 příspěvků moje polička 29. března 2017 16:18
Reakce na nolita:

no tak echt dieta... o tom nebyla řeč, fakt ne. teenager má přece jenom jiný nároky na stravování než třeba drobná v kanceláři pracující žena, která lpí na štíhlé linii, například.

jsem si spočetla teda jeho bazál a je to 2212 kcal/9259 kJ což už se nějaký to tradiční jídlo vejde, možná i dvě, když se k tomu ještě bude hýbat. cílem není nějaký dramatický zhubnutí, cílem je nenabírat dál, vybudovat nějaký to svalstvo a ideálně když k tomu ještě aspoň 10-15 cm vyroste, to by snad moh, tak by byl akorát. budu podávat hlášení:-)