Vyzva k obcanskemu neklidu ale uz trochu revoluci zavani, ne? "Klidne i stavkujte." Tak kdybyste si chtela zastavkovat...Samozrejme i pan Bartoska ma pravo na svobodu projevu.
Co vás dneska vážně nas...namíchlo?
Já stávkuju zrovna teď, sedíc - místo žehlení - u noťasu ![]()
Ale myslím, že i stávka je jedním z občanských práv, nebo ne? Pořád hledám tu revoluci... chce tu někdo snad svrhnout stávající režim? Neřekla bych.
Zbavení se prezidenta ještě není revoluce, ani impeachment není revoluční nástroj. Ba právě naopak, pokud se nepletu ![]()
Zeman je podobny objekt fetise jako Dalajlama, politiku urcuje vlada a premier. Vice v komentari pana Zveriny na Lidovkach.
Prezident má reprezentovat stát navenek mimochodem, to jakým způsobem to dělá, mě irituje, věřím, že i spoustu těch co ho volili, to je podle mě problém.
Tak podle pražského policejního mluvčího Hulána se včera na Staroměstském náměstí sešlo 4 až 5 tisíc lidí, přičemž část z nich byli turisté, kteří náměstím procházeli. ![]()

Stejně je to fotomontáž.
kavárnička s předzahrádkou
kavárnička s předzahrádkou
![]()
![]()
![]()
Kdo si chcete zvednout adrenalin, šup na FB Michala Haška!![]()
https://www.facebook.com/michal.hasek.7?fref=nf&pnref=story
....nebo si na MP v Pravém českém pekle počíst MP Scully, to je případ!
Vy vidíte "scully" a už ani nečtete, co píše, hned začnete zesměšňovat.
já se v kriminále pohybovala, byla jsem v kontaktu s vězni. Z osobní zkušenosti vím, že tam Romové opravdu velmi významně převažují. Viděla jsem to tak cca 70%.
Nikdy nikdo, kdo mě skutečně zná, o mně neřekl, že jsem rasista, nebo se tak chovám. Není mi to vlastní. Přijímala jsem do práce Romky a regionální ředitelka bila na poplach a vyhrožovali mi, že si problémy odskáču. Neodskákala, vybrala jsem dobře. Ale nepřijala jsem každého, jenom proto, že je Rom. Ti nepřijatí, kdyby byli jako vy, by okamžitě mohli začít řvát, že je to rasismus - spolu s "ochránci" jejich práv.
Vy hledáte každou sebemenší důvod, proč někoho označit za xenofoba. A jste, bohužel, často mimo mísu.
Není rasismus ani xenofobie nazývat věco pravými jmény. S Riomy prostě JE problém. velká část mladých totiž nikdy neviděla nikoho z okolí pracovat. Ze sociálních dávek si udělali živobytí.
Vím, mají to leckdy velmi těžké, předsudky jsou.
Ale úplně stejně důležité, jako bourat předsudky, mi přijde nebagatelizovat a nepopírat špatné zkušenosti s tímto etnikem. Když někoho seřvete ta to, že řekne, že ho okradl cikán a proto jim nevěří, věci nepomůžete.
Vy mi přijdete, jak když chcete na záhonku jednotit mrkev bagrem.
Řekla bych, že mi poněkud exaltovaně podsouváte, co se vám šikne. Scully si nijak blíž nevybavuju, nevím proč bych měla nečíst a hned zesměšňovat
Usmívám se nad její analýzou etnické čistoty na stránkách s hledanými osobami, toť aktuálně vše, zřejmě si musím její světonázor nastudovat, když ho tak plamenně obhajujete .
To rozhodně udělejte, ale ne kvůli mně. Kvůli sobě. Zkuste se podívat na stejné stránky a pochopit, z čeho pramení její názor.
Pak můžete říkat, že se mýlí - ozřejmíte to nepochybně svým zjištěním. Zřejmě to z těchto stránek tak ona usuzuje. Pak polemizujte s jejím názorem, vyvraťte ho.
Pokud se vám nechce, nebo nemáte na to čas, tak to nedělejte. Je hloupé ale zesměšňovat en bloc vše, co napíše.
Ještě k tomu malému srovnání... jsem pamětník, a proto mě až děsí ten neskutečně podobnej styl informací ve sdělovacích prostředcích, t.j. podobnej tomu, v jakým komunistický noviny a televize informovaly o demonstracích v ´89! Včetně zlehčování počtu zúčastněných...
Každej, kdo si to pamatuje, musí vidět i na tomhle případu, kam jsme se to (díky prezidentem nastolenýmu směru) dostali/vrátili!
Na druhou stranu chápu, že mladší osoby (jako tady například - pravděpodobně - VandaRybna) s tím ještě zkušenosti nemají, a tak netuší, proč vůbec ten povyk...
Ano, přesně! Mně to TAK připomíná předlistopadovou dobu!
Když ten policajt v TV tvrdil, že tam bylo pár tisíc a zbytek TURISTÉ, procházející okolo, až mi to vyrazilo dech!
přesně takhle to tenkrát bylo taky. Popírání, shazování, bagatelizování.
A to ještě nejely dezinformační weby jako dnes.
Nikoho nezesměšňuju, Scully to zvládá obstojně sama. Realita je spíš taková, že stejný názor jako zmíněná obvykle opravdu zastává white trash lůza, sama dávky pobírající, asi z pocitu, že kdyby cikán za 8 a půl dělal, oni by dostali 10. Přiřknutí jedné vlastnosti nebo dispozice jednomu etniku je prostě xenofobie, i kdybyste vychrlila deset osobních negativních zkušeností. Jak mi vyvrátíte, že nejsou všechny Slovenky megery, když mě jedna taková obsluhovala v Bille na kase? Asi lehce že?
"Přiřknutí jedné vlastnosti nebo dispozice jednomu etniku je prostě xenofobie"
Co Čech, to muzikant? ![]()
Když já nějak nevidím rozdíl v prezentaci názorů mezi vámi a scully. Proti sobě, ale úplně stejným způsobem.
Ale že by mě to dneska vážně nas...namíchlo, to zase ne. Tak už neplevelme. ![]()
Vaše argumentace je značně na vodě: o obsahu slova "megera" se dá docela diskutovat, nemáte k dispozici žádnou statistiku, na která byste takové tvrzení postavila, nebo naopak to tvrzení vyvrátila. Na rozdíl od významu slova Róm, které je poměrně jasně definované, stejně tak jako existují statistiky ohledně vězněných osob z pohledu etnika (i když asi nejsou příliš zveřejňované). Takže vaše srovnání je úplně mimo. Zkuste nabídnou adekvátní, které bude sedět ![]()
Ještě k tomu malému srovnání... jsem pamětník, a proto mě až děsí ten neskutečně podobnej styl informací ve sdělovacích prostředcích, t.j. podobnej tomu, v jakým komunistický noviny a televize informovaly o demonstracích v ´89! Včetně zlehčování počtu zúčastněných...
Každej, kdo si to pamatuje, musí vidět i na tomhle případu, kam jsme se to (díky prezidentem nastolenýmu směru) dostali/vrátili!
Na druhou stranu chápu, že mladší osoby (jako tady například - pravděpodobně - VandaRybna) s tím ještě zkušenosti nemají, a tak netuší, proč vůbec ten povyk...
prosim nezobecnovat
ja jsem mladsi nez Vanda a tusim a chapu velmi dobre. A je mi z toho regulerne zle, z toho, do jakeho neskutecneho marasmu nas Z. stahuje.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)