Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 13:49
Reakce na dzizisketa:

Presne.

Offline Unnamed
1141 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 13:54

No vzdyt. Moc nechapu, jak se debata o tom ucit deti sebevedomi a hlavne chapani, kde jsou hranice, mohla dostat k cizincum na koupalisti. O to nejde. Tam se to dite muze branit mnohem snaze, tam to vetsinou pochopi i dite se zakladnim vychovani o nebezpeci. Horsi jsou ti hodni stryckove, u kterych uz deti museji umet rozlisovat - a tam je prave pak pro deti asi velmi dulezite vedet, kdy rici dost znamena dost - ruzne vyjimky to chapani jen ztezuji.

Offline Lilly_Ku
4399 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 14:00
Reakce na Unnamed:

No vzdyt. Moc nechapu, jak se debata o tom ucit deti sebevedomi a hlavne chapani, kde jsou hranice, mohla dostat k cizincum na koupalisti. O to nejde. Tam se to dite muze branit mnohem snaze, tam to vetsinou pochopi i dite se zakladnim vychovani o nebezpeci. Horsi jsou ti hodni stryckove, u kterych uz deti museji umet rozlisovat - a tam je prave pak pro deti asi velmi dulezite vedet, kdy rici dost znamena dost - ruzne vyjimky to chapani jen ztezuji.

mluvite mi naprosto z duse, to jsem se celou dobu snazila rict.

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 14:27
Reakce na Lilly_Ku:

ja mam pocit, ze s takovym chovanim se setka kazde dite (samozrejme ne kazde je skutecne zneuzivane, ale s nejakou formou nerespektovani hranic urcite) a bylo by fajn si na to proste vzdycky s vlastnimi detmi vzpomenout... kdyz ma clovek chut to dite odbyt, nebo ho peskovat ze si vymysli, nebo mu vykladat ze dospeleho musi za kazdych okolnosti poslechnout atak. ne vzdy se v tom ale rodice shodnou, o prarodicich nemluve

Offline Lilly_Ku
4399 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 14:34

jojo, urcite mas pravdu!

pro me to je dost citlivy tema, zjistila jsem ted, ze se o tom fakt nedokazu bavit bez emoci a asi to navenek pusobi dost divne a prehnane. takze si zas radsi dam na chvilu oddech :) 

48190 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 14:38
Reakce na Lilly_Ku:

to je mi lito... a ne nepusobi to prehnane.

akorat teda trosku potvrzujes takovou tu teorii, proc se clovek stane psychologem;-)

Offline MP Marge
6363 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 14:43
Reakce na Lilly_Ku:

Myslim, ze jste reagovala racionalne a primerene situaci ☺

Ja osobne ted rostu ze svatecniho obdobi, kdy se lide vzajemne navstevuji, coz je dobre, ale bohuzel v mnoha rodinach tim nastava takove to vynucene olibavani deti pribuznymi. Osobne se me to netyka, vlastni deti nemam, ale prici se mi to ze zasady, protoze jako detska terapeutka vim, jak je to pro dalsi vyvoj nezdrave. Nemyslim z hlediska bacilu, ale z toho, ze se deti uci, ze nemaji narok na osobni prostor. Znam i rodiny, kdy ma dite fakt prusvih, kdyz odmitne pusu od teticky! To bych vrazdila... A pak se divime, ze se deti boji ohradit proti nevhodnemu chovani dospelych - at uz na koupalisti, nebo v rodine 

Offline MP Marge
6363 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 14:44

to je mi lito... a ne nepusobi to prehnane.

akorat teda trosku potvrzujes takovou tu teorii, proc se clovek stane psychologem;-)

Proc se clovek stane psychologem?

48190 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 14:57
Reakce na MP Marge:

protoze ma nejakej problem

Offline MP Marge
6363 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 15:01

Jo aha  Tak to me uklidnilo, protoze koneckoncu KAZDEJ ma nejakej problem! 

48190 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 16:07
Reakce na MP Marge:

samozrejme:-)

nic ve zlym fakt, kamaradka si podobne volila a skvele ji to sedlo, dnes bada na MU v imunologii

Offline MP Marge
6363 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 16:41
Reakce na Amun:

Presne 

Offline MP Marge
6363 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 16:43

To zni zajimave  Imunologie me fascinuje... Ale ja uz asi zustanu nadosmrti u mladistvych delikventu 

48190 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 16:43
Reakce na Amun:

tak mně ten strýček jednou dal regulérního francouzáka.. mohla jsem být tak v první třídě? od té doby fakt nesnáším líbání na pusu s kýmkoliv vyjma partnera.

48190 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 16:46
Reakce na MP Marge:

tak ono není taky nutný mít všecko:P já jsem celkem spokojená s tím, že jsem žádný zásadní problémy nikdy neměla, takže jsem zůstala v oblasti studia a celoživotních zájmů nevyhraněná:DDD

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 30. listopadu 2016 17:04
Reakce na Amun:

na obchodním jednání??? to jako fakt??? to je hnus