Presne.
Co vás dneska vážně nas...namíchlo?
No vzdyt. Moc nechapu, jak se debata o tom ucit deti sebevedomi a hlavne chapani, kde jsou hranice, mohla dostat k cizincum na koupalisti. O to nejde. Tam se to dite muze branit mnohem snaze, tam to vetsinou pochopi i dite se zakladnim vychovani o nebezpeci. Horsi jsou ti hodni stryckove, u kterych uz deti museji umet rozlisovat - a tam je prave pak pro deti asi velmi dulezite vedet, kdy rici dost znamena dost - ruzne vyjimky to chapani jen ztezuji.
No vzdyt. Moc nechapu, jak se debata o tom ucit deti sebevedomi a hlavne chapani, kde jsou hranice, mohla dostat k cizincum na koupalisti. O to nejde. Tam se to dite muze branit mnohem snaze, tam to vetsinou pochopi i dite se zakladnim vychovani o nebezpeci. Horsi jsou ti hodni stryckove, u kterych uz deti museji umet rozlisovat - a tam je prave pak pro deti asi velmi dulezite vedet, kdy rici dost znamena dost - ruzne vyjimky to chapani jen ztezuji.
mluvite mi naprosto z duse, to jsem se celou dobu snazila rict.
ja mam pocit, ze s takovym chovanim se setka kazde dite (samozrejme ne kazde je skutecne zneuzivane, ale s nejakou formou nerespektovani hranic urcite) a bylo by fajn si na to proste vzdycky s vlastnimi detmi vzpomenout... kdyz ma clovek chut to dite odbyt, nebo ho peskovat ze si vymysli, nebo mu vykladat ze dospeleho musi za kazdych okolnosti poslechnout atak. ne vzdy se v tom ale rodice shodnou, o prarodicich nemluve
jojo, urcite mas pravdu!
pro me to je dost citlivy tema, zjistila jsem ted, ze se o tom fakt nedokazu bavit bez emoci a asi to navenek pusobi dost divne a prehnane. takze si zas radsi dam na chvilu oddech :)
to je mi lito... a ne nepusobi to prehnane.
akorat teda trosku potvrzujes takovou tu teorii, proc se clovek stane psychologem;-)
Myslim, ze jste reagovala racionalne a primerene situaci ☺
Ja osobne ted rostu ze svatecniho obdobi, kdy se lide vzajemne navstevuji, coz je dobre, ale bohuzel v mnoha rodinach tim nastava takove to vynucene olibavani deti pribuznymi. Osobne se me to netyka, vlastni deti nemam, ale prici se mi to ze zasady, protoze jako detska terapeutka vim, jak je to pro dalsi vyvoj nezdrave. Nemyslim z hlediska bacilu, ale z toho, ze se deti uci, ze nemaji narok na osobni prostor. Znam i rodiny, kdy ma dite fakt prusvih, kdyz odmitne pusu od teticky! To bych vrazdila... A pak se divime, ze se deti boji ohradit proti nevhodnemu chovani dospelych - at uz na koupalisti, nebo v rodine ![]()
to je mi lito... a ne nepusobi to prehnane.
akorat teda trosku potvrzujes takovou tu teorii, proc se clovek stane psychologem;-)
Proc se clovek stane psychologem?
protoze ma nejakej problem
Jo aha
Tak to me uklidnilo, protoze koneckoncu KAZDEJ ma nejakej problem!
samozrejme:-)
nic ve zlym fakt, kamaradka si podobne volila a skvele ji to sedlo, dnes bada na MU v imunologii
Presne ![]()
To zni zajimave
Imunologie me fascinuje... Ale ja uz asi zustanu nadosmrti u mladistvych delikventu ![]()
tak mně ten strýček jednou dal regulérního francouzáka.. mohla jsem být tak v první třídě? od té doby fakt nesnáším líbání na pusu s kýmkoliv vyjma partnera.
tak ono není taky nutný mít všecko:P já jsem celkem spokojená s tím, že jsem žádný zásadní problémy nikdy neměla, takže jsem zůstala v oblasti studia a celoživotních zájmů nevyhraněná:DDD
na obchodním jednání??? to jako fakt??? to je hnus ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)