Nerdské vlákno (pc hry, konzole, deskovky, fantasy, komiksy....)

06. října 2016 19:43
Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 14. listopadu 2016 12:35
Reakce na Zina:

si myslim ten Herschel se dá, mně se líbí hodně playbag a některý braasi a já nosim i kanken, kterej je teď zrovna už i u nás nějak hodně provařenej a má ho každej, navrch od doby, kdy jsem ho kupovala, podražil snad o tisícovku, ale přijde mi strašně praktickej. Nebo docela snesitelný batohy má mumray. Já teď taky vybírám, líběj se mi i některý městský burtony nebo dakine. Akorát teda chci jednobarevnej batoh a asi trapně černej.

Offline Dammy
115 příspěvků moje polička 14. listopadu 2016 12:49
Reakce na Zina:

Jojo, já ty šediny zas tak moc neprožívám, jen si tak občas postesknu, protože i když se o sebe starám, vlastně mě to otravuje podobně, jako uklízení. Takže se mi do barvení vyloženě nechce. Nechci být cuchta s odrostama, ale pravidelné barvení mě bude obtěžovat, to je jistý :D

Dávám dohromady kostým na Fallout. Nevím, jestli tomu říkat cosplay. Chystám se příští rok zase na Junktown.
No, vzhledem k tomu, že už jsem celkem pokročilá v podobných srandách, budu mít na pušku tři nároky, aby toho nebylo málo :D Původně jsem chtěla dělat verzi z původních izometrických her, ale tam bych nemohla zachovat právě ty nároky, navíc pro to nejsou nijak detailní výkresy.
Zkrátka: Chci, aby to v rámci možností střílelo, chci, aby to dělalo ten specifickej zvuk, chci, aby to svítilo.

Softovou pušku jsem zavrhla, protože kuličky nejsou dost vidět (a já chci předvést určitou demonstraci funkčnosti), a navíc lidi, na který náhodně střílíš, musí mít ochranu očí. Levná softka je navíc na prd, drahá softka je, no... Drahá, a je jí škoda. Takže modifikovaná nerfka bude daleko vhodnější. Nakoupím do ní zelený projektily.

Pustila jsem F4, nacheatovala jsem si všechny skilly a ingredience potřebné pro maximální modování zbraní, a udělala jsem takovej build, abych mohla použít Nerf Recon. Co se světla týče, obstarají ho ledky. Sklíčka si odleju do formy z křišťálového resinu. Koupila jsem si nahrávací modul s malým reproduktorem, kam nahraju ten zvuk z plazmovky :D Je to maličká karta.
Recon předělám tak, abych pušku mohla natahovat uchopením za scope, místo za tělo zbraně, aby zůstala funkční. Zásobník předělám na ten chladič? Nebo buhví, co to tam je.
Ostatní díly, kterým budu ten Recon oblepovat, budou z ABSky. Natisknem to, až nám přijde naše pidi 3D tiskárna (umí jen objekty do 10x10x10 cm). Co nepůjde z ABSky, bude muset přijít z OBI, náhodnýho plastovýho šrotu, nebo nevím. Asi taky odlitím resinu do formy.

No, čeká mě fůra práce... A kompromisů. Uvidím, jak to dopadne.
Je to první věc, kterou plánuju v podstatě skoro jen lepit. Ale tak zase, powerkleber drží jak židovská víra, a pokud to tělo budu potřebovat festovní, udělám tám prostě díry, jako kotvy.

Offline Dammy
115 příspěvků moje polička 14. listopadu 2016 13:07

Já bych sem vlastně hrozně ráda dala fotky nějakých srand, co jsem za těch pár let vyrobila, jenže jsem podle toho bohužel hrozně snadno vyhledatelná, a nažvanila jsem pod tímto nickem strašnou spoustu osobních informací.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 14. listopadu 2016 13:34
Reakce na Dammy:

Tak ja se pochlubim, ze pristi tyden pojedu do Bratronic komparzit na Drsneho spasitele, tesim se uz ted :) ale Junktown mi nic moc nerika, na prvnim rocniku jsme tam delali fireshow a nejak me to nepresvedcilo, necitila jsem se tam dobre, pripadalo mi, ze musim byt neustale ve strehu, aby po mne nekdo neskocil, no, nic moc. Loni uz jsem nebyla.

Offline Dammy
115 příspěvků moje polička 14. listopadu 2016 13:58
Reakce na Solathis:

Tak to je super :) Kostým dodaj, nebo máš vlastní?

Já byla jen na druhém ročníku, ale co říkali kamarádi, co byli na obou, ten druhý byl daleko masivnější, bylo tam víc "normíků" a tak to asi bylo i trochu civilizovanější, já to nedokážu sama posoudit. I občerstvení a podobného tam prý bylo daleko víc.

Já se tam cítila dobře, ale sama bych asi taky nejela, jeli jsme ve skupině. Chápu, že tam můžou bejt nějaký sociální divnolidi (a hlavně divnochlapi), ale nebezpečně jsem se vůbec necítila. Ale je fakt, že já jela za PA humusačku, třeba to maj pěkný holky jinak :)

Letos tam byla domina, která si vodila na vodítku nahatýho chlapa. To pro mě bylo dost za čárou. Hlavně teda proto, že to má bejt PA stylovka, ne sado maso večírek.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 14. listopadu 2016 14:06
Reakce na Dammy:

No, nevim, jestli jsem byla tak krasna, covece :-D 

Kostym nemam, respektive nemam kostym na postapo, ale posbiram tu nejake soucastky a ono se z toho neco vyvrbi, tak to delam skoro vzdycky :-D mam kostymu mraky, vlastne druha nejvetsi mistnost naseho bytu mi spouzi jako kostymerna :-D

Offline Morrigan
75 příspěvků moje polička 14. listopadu 2016 14:36
Reakce na Zina:

Aha, no já jsem spíš měla našlápnuto do gothic stylu a teď sice stále nosím černou, ale je to taková "elegantnější" varianta. Ale i když je to řekněme trochu přijatelnější, neodpustím si sem tam nějakou tu lebku. Zrovna sháním nějaký přívěsek s netopýrem, ale v Nosferatu se mi nic nelíbí, nebo je to nechutně drahé xD

Offline Dammy
115 příspěvků moje polička 14. listopadu 2016 14:56
Reakce na Solathis:

To znám. U nás je to spíš obráceně. Všude máme kostýmy a krámy na výrobu kostýmů, a všechny naše ostatní věci by se vešly do jedné místnosti :)

Offline Dammy
115 příspěvků moje polička 14. listopadu 2016 18:16

Když už tak jsme u toho geekovskýho oblečení... Viděly jste, s jakým merchem přišla Bethesda?
Trochu jsem si ublinkla.

Batoh jsem viděla na For games naživo, a přesně takhle hnusně vypadá i ve skutečnosti. Kvalita taky nic moc.

A dodělal mě teda tenhle "fleece jumpsuit."

Offline Zina
6186 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 08:45
Reakce na Dammy:

Musím říct, že mě váš popis nadchnul, i když třetinu věcí si tak spíš domýšlím. Neznám osobně nikoho, kdo by podobný věci dělal, tak je max. obdivuji na různých akcích.  Máme teda kamarády, co léta žijí historickým šermem, u nich je to podobně , jak  píšete, z celkem dvou místností je v jedné kostymérna, kde si vyrábějí historické kostýmy, pletou drátěné košile atp.  Už jsem s nimi dlouho nemluvila, ale mám pocit, že v tom oddílu běžně uměli šít na stroji i chlapi :-).
Zbraně si částečně dělali taky.

No tady je pro mě navíc ten "herní" rozměr. O Junktown jsme vloni uvažovali, ale bohužel nám do toho padla nějaká povinná rodinná akce, klasika. Normík je kdo, někdo bez kostýmu? Mysle jsme, že je tam aspoň nějaká nápodoba polopovinná. Jo, a dominu s otrokem bych čekala spíš teda na nějaký Hell party.

Offline Zina
6186 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 08:54
Reakce na Dammy:

Ta kvalita u toho merchandise mě tak nepřekvapuje, šetří se, kde se dá. Co je horší, že mi přijde, že to dělal někdo, kdo tu hru neviděl ani z rychlíku, protože mi to fakt přijde úplně mimo. A vůbec si neumím představit, kdo by to jako měl a kam nosit...

Offline Dammy
115 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 09:34
Reakce na Zina:

Jo, my máme mezi kamarády historické šermíře, larpáky, deskovkáře... No, nerdy :D

A my teda děláme tak trochu všechno.

Junktown má kostýmovou povinnost, ale nemůžu říct, že by to bylo nějak hustý, víceméně vzít své staré triko a kraťasy, potrhat je a postříkat sprejem bohatě stačí. Za jedno odpoledne hotovo.

On je to spíš mainstream, ne komorní festival - i přesto, že když se tam člověk chce dostat, musí se fakt snažit. Loni bylo kolem 350? lupenů, a několik vln registrace. Během prvních dvou kol bylo během 4 vteřin plno. Normíci jsou pro mě civilisti v minimálním kostýmu, kteří to neberou tak vážně, spíš je to pro ně zpestření festivalové sezony (není to nic špatného, ale pak je děsí ty plameny, "nekonvenční" stánky s jídlem, lidi, co se perou v bahně, a všeobecný chaos). 

Protože oni jsou ti larpáci a sofťáci zvyklí na jiný druh akce, mnohdy kontaktní, a Junktown pro ně zas tak moc nevybočuje. Navíc jsou si v komunitě jistější, dorazí ve skupině. Ne, že by dělali celkově bordel, ale zkrátka mají hranice trochu někde jinde, než jsou normální lidi zvyklí na běžném festivalu. Ono může dojít na nějaký hecování, posmívání nebo souboje, i když se ti lidi reálně spíš znají a dělají to pro srandu, a neznámý pozorovatel, který larp spíš nezná, z toho může být trochu vedle.
Možná to vysvětluju moc složitě, ale pro mě je to z velké části jako přijít mezi přátele. I já jsem jela letos za jeden z kmenů, zapojili jsme se do systému "stánků," a poskytovali jsme účastníkům zábavu.
Někdo, kdo je na to zvyklý, je v komunitě aktivní, jezdí na PA akce nebo larpy po většinu roku, je zvyklý ten obsah a atmosféru spoluvytvářet, zapojit se je pro něj přirozenější, než pasivně konzumovat. No a pak záleží, jak se ve společné interakci krotí, no.

Někteří s prominutím kreténi se chovají... No, jako kreténi, a maskují to za roleplaying.

P.S: My si tu netykáme, jako tam? :) 

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 11:12
Reakce na Zina:

jojo šermíři šijou, mám kamaráda ten uměl šít na šlapacím dřív než já:-))

Offline Zina
6186 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 11:50
Reakce na Dammy:

Tykáme, určitě, jen občas se mi robot nestačí přepnout :-).

Jsi mě docela navnadila, stran kostýmů bych některý kousky z šuplíku sentiment ani nemusela moc upravovat. Spíš přemýšlím, že do toho zkusím natáhnout ještě nějaký kamarády, jít tam jen s mužem, kterej je navíc docela introvert a je pro něj výkon se vybrat i na Pragoffest :-), by podle popisu nemuselo být úplně ono, ale když nás bude víc, tak to bude ok i pro něj. Zkusím rozhodit sítě, nějaký vzorky, co by tím mohly být nadšený, kolem sebe máme.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 12:01

Ach jo, jsem si vyvzpomněla, že Nintendo Classic by byl vlastně super dárek až když už je všude vyprodanej.  Doufám, že do Vánoc ještě nějaký budou, jak slibujou všelijaké články na internetech... 

Offline Dammy
115 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 18:01
Reakce na Zina:

Já bych řekla, že akce za to určitě stojí. Má celkem bohatý program - přednášky, promítání, hudební stage, escape game, bitvy...
Loni úplně hrozně dobrý jídlo na všech stánkách (nejlepší ho měli vegani :)

Ale jinak, partu 4 až 5 lidí bych velmi doporučovala (na úplně každou akci, vlastně).

Offline Dammy
115 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 18:01
Reakce na Karoleena:

Je to tak, slyšela jsem, že kvůli enormnímu zájmu omezili počet objednaných kusů na osobu, dokonce i pro retail...

Tak snad se poštěstí. Nebo je to tu Retropie, no :)

Offline Zina
6186 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 18:05
Reakce na Dammy:

Mně stačí vegetariání, ale teď jsou v módě vegani, tak se s nimi ráda svezu.

A fakt jsi mě navnadila, už jsem to doma, zatím teda virtuálně, přednesla. A měla jsem co dělat, abych to nezačala propagovat v práci na poradě :-D.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 08:03
Reakce na Dammy:

Nojo, kdyz mne muz uz z tohoo fantazeni prakticky vyrostl. Kdyz jde kydlit, tak samo v civilu, fireshow uz nedelame a cinkne si s kolegou tak trikrat, ctyrikrat do roka. Takze jeho kostymy jsou taky u me. Ted mame asi nejvetsi problem, ze potrebujem zrekonstruovat predsin a presunout dvere od komory, az to bude, mozna zacnou mistnosti plnit i ucely, ke kterym byly planovane (aneb ve 4+1 spime na gauci v obyvaku, protoze mame po celem byte roztahanou skrin zamyslenou do predsine. Muj pokoj, planovany atelier a kostymerna, je jeden velky sklad)

Offline Dammy
115 příspěvků moje polička 16. listopadu 2016 10:01
Reakce na Solathis:

Nojo, kdyz mne muz uz z tohoo fantazeni prakticky vyrostl. Kdyz jde kydlit, tak samo v civilu, fireshow uz nedelame a cinkne si s kolegou tak trikrat, ctyrikrat do roka. Takze jeho kostymy jsou taky u me. Ted mame asi nejvetsi problem, ze potrebujem zrekonstruovat predsin a presunout dvere od komory, az to bude, mozna zacnou mistnosti plnit i ucely, ke kterym byly planovane (aneb ve 4+1 spime na gauci v obyvaku, protoze mame po celem byte roztahanou skrin zamyslenou do predsine. Muj pokoj, planovany atelier a kostymerna, je jeden velky sklad)

To chápu. Já mám velký problém udržet to na uzdě. Ale musím říct, že můj muž to fantazení taky zas tak moc neprožívá. On zbožňuje dělání těch věcí. Takže máme všude v bytě materiál a nástroje...

Jen z "menších" nástrojů máme vrtačku, mini brusku, pájku, plynovou pájku a regulovatelnou mikropájku, airbrush se dvěma kompresorama a snad pěti pistolema, horkovzdušnou pistoli, gluegun, renovátor, a mohla bych pokračovat dál a dál.

Z kostýmů občas něco prodáme, protože bychom se sem nevešli. Ale nástroje se prodat nemůžou, co kdybychom s nima potřebovali něco dělat. A ode mě to samozřejmě vyžaduje organizační skill, protože on na to spíš kašle, je pořád v práci, a když přijde domů, tak si chce hrát a všechno to najít.
Teď mám po celé pracovně sádru. Jako vyděláme si s tím občas nějaké peníze, ale spíš to jde do nuly, protože se s tím zasponzorujou nějaké nové experimenty.

My máme jednu plnou, tři metry širokou skříň v předsíni, a i tak jsem byla nucená nakoupit v Ikea několik otevřených regálů a do nich průhledné krabice SAMLA. Já se upřímně děsím toho, až se přestěhujem. Protože se stěhujem do 80m2 a nevím, kam to všechno dáme.

Tak držím palce, ať to u vás dopadne. :)