Vybírala jsem teď do knihovny nějaké nové hry pro menší děti a z těch, co neznám, mě ještě zaujaly a do seznamu jsem si přidala:
Kuřecí olympiáda - z kartonových vajíček s obrázkem se vytvoří závodní okruh, po kterém běhají dřevěné figurky slepiček a kohoutků. Na začátku jsou figurky rozmístěné rovnoměrně daleko od sebe, cílem je doběhnout soupeře a oškubat je - sebrat jim vyndavací dřevěná peříčka, která mají figurky napíchaná v zadečku :) Figurky se nehoní jen tak pro nic za nic, cestou musí plnit úkoly - najít stejný obrázek vajíčka jako je ten, na kterém stojí - princip podobný jako v pexesu. Hra se mi zdá jednoduchá, ale zároveň zábavná a díky tomu oškubávání soupeřů i dost efektní :)
Zvířátka na palubu - trochu takový 3D tetris - na začátku se vylosuje vor určitého tvaru a rozměrů a 8 karet zvířátek. Hráči se musí tajně rozhodnout, jestli se zvířátka na vor vejdou nebo ne. Když se neshodnou, musí to vyzkoušet pomocí dřevěných figurek zvířátek. Vtipné je, že se tam vejdou/nevejdou podle toho, jak šikovně je tam naskládáte. Fajn na odhad a prostorovou představivost.