Nerdské vlákno (pc hry, konzole, deskovky, fantasy, komiksy....)

06. října 2016 19:43
Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 21:46

Přesně.  I když je mi jasné, že v gymech na ně budou odteď čekat samí třítisícoví.

Ale všimla jsem si, že na fb na to někteří i nadávají, tak kdoví Najspíš ti samí, co si stěžují, že po úpravě sundavání gymů tam mají místo svých 20 pokyšů už jen 18.

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 21:53
Reakce na Sweet Potato:

grrrrrrr modří!

Offline brrr
11553 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 21:56

Dotaz: Jakou máme chtít od Ježíška stolní hru? Mladší polovině hráčů jsou 4 a 6. Doma máme klasiku (člověče, pexeso, dámu, dobble) a potřebujeme to trochu rozšířit. Děkuju.

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 22:09
Reakce na brrr:

Nám se s malými dětmi hodně osvědčovaly hry, které šlo hrát i nesoutěžně. Kde se hraje ne proti sobě, ale proti hře. Krásná je třeba Obstgarden od Haba, nevím ale, jestli se dá ještě sehnat.

Nebo třeba Okavango - jde hrát na výhru nebo spolupracovat, aby se všechna mláďatka dostala k maminkám.

Nějakou hru na obratnost prstíků?  - Thumbling monkeys třeba. Nebo Gulo gulo.

Dětské Carcassone. Tajemný labyrint.

Naše děti jako malé milovaly tohle:http://stolni-hry.heureka.cz/ravensburger-lotti-karotti/

Offline Tezulie
232 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 22:27
Reakce na brrr:

Dotaz: Jakou máme chtít od Ježíška stolní hru? Mladší polovině hráčů jsou 4 a 6. Doma máme klasiku (člověče, pexeso, dámu, dobble) a potřebujeme to trochu rozšířit. Děkuju.

Skvělé je Ubongo, šestileté už zvládne samo, čtyřletému budete muset pomáhat, ale děti se to rychle naučí a hodně to rozvíjí prostorovou představivost. Pro menší děti je fajn i Hop hop Hurá (žáby, co skáčou do rybníka) a moc pěkné a děti mají rády je i Umí prase lítat (máme děti 11, 5 a 2, větší hrají samy, malá se mnou).

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 22:57
Reakce na brrr:

Ještě mne napadly dětské Aktivity a Zooloreto.  A přidávám se k Tezulii a jejímu Umí prase létat. 

Jsou to kluci nebo holčičky?

Offline žluťásek
8599 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 23:09
Reakce na brrr:

Principielně podobný Dobble je trochu Duch a Duchová v koupelně, vtipná hra na postřeh. Je graficky pěkně udělaná, součástí jsou dřevěné předměty, které je potřeba rychle a správně chňapnout jako první.

Moc se mi líbí Želví závody, jednoduchá hra se snadnými pravidly, která ale díky trochu záškodnickým manévrům pobaví i dospělé.

A hrozně prima je i hra Mlsné myšky, dřív pod názvem Viva Topo! Vypadá trochu jako na principu člověče, nezlob se, ale má promakanou strategii a přestože pravidla jsou fakt jednoduchá a pochopitelná i čtyřletému dítěti, není to jen nějaké nudné šoupání figurkama po políčkách. A ještě jako bonus hezký hrací plán a pěkně provedené dřevěné komponenty.

Offline brrr
11553 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 23:12
Reakce na Sweet Potato:

Tezulie 

Oběma moc děkuji za tipy, určitě z toho Ježíšek něco vybere.

Jsou to obludy (kluci)

P.S.: Tak teď jsem zjistila, že Gulo gulo je rosomák. :-)

Offline brrr
11553 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 23:17

žluťásek 

Pomoc, už dost! Takhle si ten Ježíšek nevybere!

Ale stejně moc děkuju.

Offline žluťásek
8599 příspěvků moje polička 21. listopadu 2016 23:23
Reakce na brrr:

Vybírala jsem teď do knihovny nějaké nové hry pro menší děti a z těch, co neznám, mě ještě zaujaly a do seznamu jsem si přidala:

Kuřecí olympiáda - z kartonových vajíček s obrázkem se vytvoří závodní okruh, po kterém běhají dřevěné figurky slepiček a kohoutků. Na začátku jsou figurky rozmístěné rovnoměrně daleko od sebe, cílem je doběhnout soupeře a oškubat je - sebrat jim vyndavací dřevěná peříčka, která mají figurky napíchaná v zadečku :) Figurky se nehoní jen tak pro nic za nic, cestou musí plnit úkoly - najít stejný obrázek vajíčka jako je ten, na kterém stojí - princip podobný jako v pexesu. Hra se mi zdá jednoduchá, ale zároveň zábavná a díky tomu oškubávání soupeřů i dost efektní :)

Zvířátka na palubu - trochu takový 3D tetris - na začátku se vylosuje vor určitého tvaru a rozměrů a 8 karet zvířátek. Hráči se musí tajně rozhodnout, jestli se zvířátka na vor vejdou nebo ne. Když se neshodnou, musí to vyzkoušet pomocí dřevěných figurek zvířátek. Vtipné je, že se tam vejdou/nevejdou podle toho, jak šikovně je tam naskládáte. Fajn na odhad a prostorovou představivost.

Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 01:37
Reakce na žluťásek:

Mám předvánoční otázku speciálně pro vás ;) Máte nápad na knížku pro společné čtení tatínka a dvou kluků (5 a 8 let)? Jsou spíš technicky zaměření a problém je, že teď dočetli Co kdyby, což tedy vlastně vůbec není pro děti, ale úspěch to mělo velký... Díky!

Offline žluťásek
8599 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 06:53
Reakce na quebrada:

Knihy od Martina Sodomky Jak si postavit... (auto, letadlo, motorku, dům) už asi znáte, že? 

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 08:08
Reakce na brrr:

Tak když kluci, zkus se ještě podívat třeba na Nalož a jeď. A taky teď existuje spousta jednoduchých a vtipných karetních her. 

Jsi z Prahy? Jestli ano, zajdi si do Prodejny Hras v pasáži Rokoko. Tam umějí poradit nejlíp.

žluťásek 

Kuřecí olympiádu jsme měli kdysi půjčenou, není špatná, ale občas byla nekonečná. Pro děti vytrénované pexesem to bude snazší.

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 08:09
Reakce na žluťásek:

A co teď čtou desetiletí kluci, prosím tě? 

Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 08:13
Reakce na žluťásek:

Ano :) Jednu z nich už mám nachystanou. Když se osvědčí, počítám, že pořídím další.

Offline žluťásek
8599 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 08:25
Reakce na quebrada:

Já mám ještě ráda různé střelené moderní pohádky, ať už českou klasiku Pětka z přírodopisu od Macourka nebo třeba od Rodariho Pohádky po telefonu a teď vyšel nově soubor Pohádky na hraní. Ty mají každá tři různé konce a můžete si vybrat, jak se pohádka vyvine. 

Offline žluťásek
8599 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 08:35
Reakce na Sweet Potato:

Ty dementní příběhy ze světa Minecraftu, skoro všichni :-) A pořád jedou ty různé deníky jako Poseroutka, hodně vtipné příběhy jako píše Nesbo (doktor proktor) nebo Walliams 

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 08:40
Reakce na žluťásek:

Nesbo byl dobrý, toho Williamse už jsme myslím taky někomu kupovaly. Ach jo, do pátku zas musíme vymyslet něco pro TŘI oslavence! Asi zajdu do toho Rokoka.

Offline žluťásek
8599 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 08:45
Reakce na Sweet Potato:

Nemohly by si ty děti vyměňovat čokolády a kindervajíčka nebo se zvát na hranolky do mekáče? To by bylo bez starostí :-) 

Offline moora
8406 příspěvků moje polička 22. listopadu 2016 08:53
Reakce na Sweet Potato:

rikej si jako pollyanna: zas je dobry, ze jsou oblibeny v kolektivu :-)