Nerdské vlákno (pc hry, konzole, deskovky, fantasy, komiksy....)

06. října 2016 19:43
Offline moora
8406 příspěvků moje polička 18. prosince 2016 07:08
Reakce na Karoleena:

pak mě napadá třeba abalone, ale to je stejnej rank jako quarto (logický/abstraktní)

PS. existujou osadníci z katanu pro 2 - je to karetní verze a přijde mi dobrá, pařili jsme ji kdysi se synem (tehdá 16 let) celou dovolenou

Offline Eden
173 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 09:41
Reakce na Zina:

Ze začátku měli problémy s nizkym FPS při oddalování, taky mi z toho bylo blbě :-) Naštěstí to odstranili rychle.

Já to hraju spíš sólo, ty veřejné hromadné dungeony se dají odehrát s náhodnými spoluhráči. Někdy ale čekáš hrozně dlouho, než se někdo přidá. Je tam jeden, kde s tím mám vyloženě problém, s jednou postavou jsem měla smůlu, asi 14 dní jsem se tam vracela než se podařilo sestavit celou skupinu.

Mám v té hře nějaké kamarády, ale spíš si vyměňujeme runy, nebojujeme spolu. 

Co se podle mě nepovedlo, je pvp. Před dosažením nejvyššího lvl se do toho nemá cenu pouštět a pak už je to jen soutěž buildů, nuda.

Offline Eden
173 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 09:49

Všechny vás po dlouhé době zdravím! 

Ještě si postěžuju, že mi nedávno chcípla krysa, sice už byla cvičená, ale pád z eskalátorů neměla šanci přežít...

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 10:28
Reakce na Eden:

Jé, ahoj Eden! Mám radost, že ses zas ukázala. :) 

Krysy je mi líto, já mám starou MX518 od Logitech, ten hnusný dizajn s průstřelama, ale je výborná a nevím, co si počnu, až jednou taky chcípne (a že už na to má věk)...

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 10:30
Reakce na Eden:

ahoj! tjo to je strojovna:-))

Offline Eden
173 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 10:54
Reakce na Karoleena:

Taky mam radost, dokonce jsem psala omluvenku :-D Ale posílala jsem to na nějaký spiklenecký mail, který se už asi nepoužívá.

Jj to byla jedna z nejlepších myší této hmotnosti, ty lepší jsou pak o dost těžší. Koukni na myši EC1-A nebo EC2-A, mají podobné vlastnosti, tvrdost atd. Ale možná teď vyšlo něco zajímavějšího, podívám se :-)

Offline DruI
4684 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 10:55
Reakce na Karoleena:

My doma ve dvou hrajeme Robo rally. Ve dvou je to stejně dobré jako s více hráči.

A teď si k vánocům pořizujeme Galaxy trucker, které obvykle chodíme hrát ke kamarádovi, ale je to zábava i ve dvou.

Offline Eden
173 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 10:56

Je to těžký monstrum, ale když si na to zvykneš,  tak je to na hraní super. Akorát to není univerzální myš, na práci je spíš nevhodná

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 11:20
Reakce na DruI:

Galaxy Trucker je hrozně super i ve dvou! Hráli jsme ho párkrát v místním deskoherním klubu, je to jedna z mých nejoblíbenějších her vůbec. Ale s tím má přítel taky problém, že je to zas prý moc na rychlost. :D Ho místo vybírání hry asi zahluším a bude... (A to Nintendo co jsem včera vyzvedla si tímpádem nechám, samý výhody!! :) )

Offline Eden
173 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 11:23
Reakce na Karoleena:

Tak jsem to omrkla. Já bych si v téhle cenové relaci vybrala tohle:

Logitech G502 Proteus Core

Je to velký rozdíl, určitě bys byla spokojená, akorát 165g, no. Záleží na tom co ti vyhovuje, někdo má radši těžší a někdo lehčí.

Až si nějakou vybereš, zajdi si do Alzy, mají je tam vystavené a můžeš si je vyzkoušet, než se rozhodneš

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 12:45
Reakce na DruI:

Robo rally je super!

Eden 

Ahoooj!

48190 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 13:00

já mám takovej dotaz, co se sem sice moc nehodí, ale zkusím: kdybych chtěla koupit tablet staršímu člověku na ukrácení pobytu v nemocnici apod, zadání je takové, že akorát hraje na pc ty nejjednodušší karetní hry (mariáš apod), nemá zatím ani dotykový telefon, takže s displejem žádnou zkušenost, no a doma ani po těch špitálech samozřejmě nemá wifi. takže, je to vůbec rozumný nápad? a pokud ano, tak co koupit? cenově by to mělo být velmi nenáročné, protože kdoví jestli to vůbec využije, kdyby se to zalíbilo, můžem později koupit lepší. a na ovládání uplně nenáročné (s tím, že ty hry mu tam nahrajem)

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 13:04
Reakce na Eden:

Mail oprášen.

Offline moora
8406 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 14:53
Reakce na Eden:

trikrat hura!!!! Dost jsme te postradaly :-)

Offline Zina
6186 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 15:14
Reakce na Eden:

Dneska teda u mě den dost na houby, ale teď se mi s tvým zjevením teda zlepšila nálada. Koukám, že jsem sem měla jít už dopoledne. Vítej zpět! :-).

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 16:23

S přístrojem neporadím, ale myslím, že off line her je celkem dost, karetní solitaire, nějaké kris-krossy, hry typu jewel mania. 

Offline Eden
173 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 17:28

Máš možnost nějaký tablet půjčit? Ty nejlevnější za 2k jsou bohužel k ničemu, kouše se to, musí se na tom důsledně vypínat aplikace atd, pro úplně nezkušeného uživatele to neni nic moc.

Nejmíň špatný v téhle cenové kategorii je podle mě Lenovo Tab3 7 Essential. Kdybys ho chtěla kupovat, vezmi ho někde, kde nabízejí možnost vrácení do 14 dnů, kdyby to nefungovalo jak má, vrátíš to.

To půjčení by bylo nejjednodušší, když nevíš, zda to bude toho člověka bavit :-)

Offline Eden
173 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 17:29

Všem moc děkuju za krásné přivítání :)

48190 příspěvků moje polička 19. prosince 2016 18:40
Reakce na Eden:

ok, na ten jsem se právě koukala, díky moc

a děkuju za vzkaz:-) mám radost a doufám že už další absence nebudou:P 

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 20. prosince 2016 20:53

Help, chtěla (no nechtěla, ale on pořád otravuje) jsem aktualizovat iPhone a chce po mně kód, což dřív nechtěl. Já ve zmatku něco blbě naťukala, zpanikařila a zasekla se. Najednou nevím, jestli chce ten, kterým normálně odmykám obrazovku, nebo PIN.