Nerdské vlákno (pc hry, konzole, deskovky, fantasy, komiksy....)

06. října 2016 19:43
Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 02. ledna 2017 12:26

Já chci říct, že jsme včera 6 hodin hráli Krycí jména. Parádní hra a parádní začátek nového roku.

Offline Eden
173 příspěvků moje polička 02. ledna 2017 12:36

šikovnej! :) 

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 02. ledna 2017 13:09
Reakce na Eden:

joj:-)) uz umi i kouli, ale tu mu zarlivy dite hned rozhnapalo:P

Offline Dammy
115 příspěvků moje polička 02. ledna 2017 13:09
Reakce na Eden:

Tak to asi radši kouknu na originál...

Přijde mi nadmíru vtipný, že kdykoliv se naši scénáristi inspirují v zahraničí, musí to bejt něco, co půjde natočit jako krimi, za totáče, a s Trojanem :D

Určitě to bude nostalgicky komediálně sladkobolný. Úplně čekám, až natočej český Avengers, nazvou to Disidenti, Havel bude kapitán Česká republika, a bude ho hrát Trojan. A bude to krimi. Nevím jak, ale bude.

(A to mám teda dost ráda Pelíšky a vlastně i Trojana, ale prostě je smutný, že tenhle typ produkce je poslední dobou to jediný, na co se z české tvorby dá koukat. :) )

Offline Dammy
115 příspěvků moje polička 02. ledna 2017 13:13

Jinak, já mám v amerických filmech 70-90's hrozný guilty pleasure. Hrozně mě baví ta kultura, ty auta, ten životní styl. Jako dítě jsem to hltala, a jak je to pro mě součást dětství, tak je to hrozná nostalgie, která mě uchvacuje.

Tak na to možná fakt kouknu. Úplně hrozně mě teď potěšily ty Stranger things, tam bylo všecko. DnDčko, kecky, retro kola, divný účesy, bomba.

Offline Eden
173 příspěvků moje polička 02. ledna 2017 14:05
Reakce na Dammy:

Původní verze je britská s Philipem Glennisterem a Johnem Simmem, ta je naprosto skvělá. Ale může to být i tím, že mám hodně velkou slabost pro oba tyto herce, žrala jsem i Mad Dogs. USA verze ale také není špatná, nicméně bych dala přednost britské :) 

Offline Eden
173 příspěvků moje polička 02. ledna 2017 14:08
Reakce na Dammy:

No já se bojím, že nejsi daleko od pravdy a ponese se to v podobném duchu :-D A toho Trojana v té roli vůbec nechápu. Je to skvělý herec, nic proti němu nemám, ale kdyby Gene hrála Dana Morávková, přišlo by mi to míň mimo.

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 02. ledna 2017 14:25
Reakce na continuity:

Tak tomu říkám maratón! My nad nimi taky strávili dost času.

Přidávám stručné komentáře k několika novějším hrám, které jsem teď přes svátky důkladněji otestovala:

Malý princ (Postav si svoji planetu)

Líbí se mi čím dál víc, pro děti i dospělé. Nejlepší je, když malé stydlivé děťátko, které si ani netroufne pípnout, kdo má hrát další, vás všechny s blaženým úsměvem totálně rozdrtí.

Oceanium

Výtvarně moc hezky vyvedená rodinná hra. Jednoduchá příprava, rychle odehráno. Sbíráte mořské tvory a poklady, vylepšujete si svoji ponorku. Každý si staví své mořskě dno, nikdo nikomu nijak moc nemůže škodit. Ideální i pro menší děti.

Kronika panství

Never more! Hry tohoto typu nesnáším. Skoro třičtrtě hodiny zabralo jen vysvětlování pravidel a příprava hry. Pořád se od někud někam přesouvají nějaké figurky, žetonky, penízky, pytlíčky, bodíky... Interakce hráčů nulová. Nudaaaa. Cílem hry v podstatě je dostat své figurky co nejrychleji do hrobu. Snažili jsme se ze všech sil, ale i tak jsme to vzdali tak v polovině a ani se nenamáhali spočítat, kolik má kdo bodů.

Mysterium

Konečně jsem si vyzkoušela i roli Ducha, je to dřina. Čím víc hráčů, tím větší. Když na základě mých nápověd po prvním kole média neuhodla vůbec nic, připadala jsem si totálně nemožná. Navíc mne coby Ducha mrzelo, že vůbec nestíhám sledovat diskuze a duševní pochody mědií. Jednak mi to přijde to nejzábavnější (viz Krycí jména), jednak by to mohlo pomoc s výběrem dalších nápověd. 

Při opakovaném hraní se stejnou skupinou mohou rychle vznikat zafixovaná přímá spojení mezi kartami. Někdy tomu nejde zabránit, karta s velbloudem bude logicky vždy odkazovat k velbloudovi. Ale lze tomu trochu předejít tím, že bude Duch zpětně co nejméně vysvětlovat, proč tu kterou kartu použil. V budoucnu zkusíme přidat karty z Dixit,  těch máme zásobu.

Myslím, že znovuhratelnost by rychle klesala hlavně při hře ve dvou (pro Karoleena ). Stejní lidé budou pochopitelně používat pořád stejné asociace.

Přes tyhle výtky jsem ale hrou nadšena. Nečekaný úspěch měla i mezi dětmi a poradily si s ní nad očekávání. Dokonce i Ducha zvládl, s asistencí maminky, osmiletý chlapeček. Možná líp než já.

Offline Eden
173 příspěvků moje polička 02. ledna 2017 14:47
Reakce na Dammy:

Ale na hlavní ženskou roli naopak vybrali hodně podobnou herečku. Akorát už to není policistka, ale lékařka. Přitom se podle traileru snažili co nejvíc držet předlohy, stejná scéna na hřišti. To mě přivedlo k otázce - existovaly v Československu za socíku policistky? Možná vážně neexistovaly :)

A dávám pro srovnání foto Trojana a Glennistera jako GG

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 02. ledna 2017 14:51
Reakce na Eden:

Policistky sotva, leda příslušnice (VB či SNB). Ale asi jich nebylo moc.

Offline Eden
173 příspěvků moje polička 02. ledna 2017 15:36
Reakce na Sweet Potato:

Díky, to mě nikdy nenapadlo. Ona to i ta britská policistka ze seriálu má docela těžké a málokdo jí tam bere vážně. 

Offline Eden
173 příspěvků moje polička 02. ledna 2017 16:01
Reakce na Dammy:

Ještě tu mám jedno tématický selfie k tomu Planet Coasteru :D Doufám že to nebude obří, zmenšovala jsem to, na telefonu to bohužel nepoznám

Offline Eden
173 příspěvků moje polička 02. ledna 2017 16:13

:)

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 02. ledna 2017 16:37
Reakce na Sweet Potato:

Dík za info, na to Mysterium už asi definitivně dlabu a počkám si radši, až se objeví v místní deskoherně. :) 

Jinak my měli deskoherního Silvestra, hráli jsme naše klasiky Munchkin a Love Letter, no a kamarád pak donesl Crossing, což je moc hezky zpracovaná oddechovka založená na syslení barevných kamenů, a taky jsme vyzkoušeli Kingdomino ve čtyřech a musím říct, že to byl fakt dobrý kup, protože ve 4 je to úplně stejně hratelné jako ve 2, přestože člověk ve více lidech musí samozřejmě hrát a plánovat trochu jinak.

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 02. ledna 2017 17:10
Reakce na Karoleena:

To vypadá obojí dobře.

Ještě mne mile překvapil Blokus 3D, čekala jsem, že budu úplně marná, a ono to kupodivu i šlo a bavilo mne to. Ale umím si představit, že s jinými protihráči bych si třeba ani neškrtla.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 02. ledna 2017 17:18

Zbývají necelé dvě hoďky do konce zimních slev na Steamu! :) 

Já jsem letos nějaká marná, pořídila jsem si akorát Rocket League, a to jen proto, že všichni mí kamarádi už to mají a já si chci zahrát s nima. Tak jsem aspoň pro potěchu oka vzala tu o 2EUR dražší verzi, kde jsou všechna DLCčka s novýma auťákama, barvama a tak.

Hráli jste někdo Kingdom, popřípadě Kingdom: New Lands? Než jsem dostala ten Planet Coaster, který mě plně zaměstnal, zasekla jsem se u toho na dost hodin a skoro nikam jsem se teda nedostala :D, ale docela mě to nadchlo, jaké je to jednoduché a složité najednou. Ale nebýt osobního doporučení kamarádky, asi bych o to nezavadila, nějak mě už všudypřítomná pixelová grafika začíná spíš odrazovat. :)  

Offline Dammy
115 příspěvků moje polička 02. ledna 2017 18:25
Reakce na Eden:

Nech toho, musím došít Vault suit a ehm... "dohrát" ten Planet coaster :D

Offline Dammy
115 příspěvků moje polička 02. ledna 2017 18:40
Reakce na Karoleena:

Vypadá zajímavě. Já si koupila za pět doláčů všechny epizody Life is strange.

Offline Eden
173 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 11:59

Vcera jsem videla prvni dil toho ceskeho Life on Mars. Je to jeste o kus horsi, nez jsem cekala. Prislo mi to dokonce i priserne zahrane, pritom tam hrali dobri herci. Kdyz se Trojan ptal Nezila, jestli chce pesti, bylo mi tak trapne, ze to jeste nepreslo. Take me docela dostal nazev, jestli ho chapu spravne, tak to pojali tak, ze se skutecne jedna o koma. Cimz zlikvidovali pointu.

Fakt bz me nenapadlo, ze to muze byt az tak moc spatne.

Na CSFD tomu davaji 65%, ale kdyz jsem procitala recenze, tak lidi kladne hodnoti hlavne namet, pry je to dobry napad. Nejspis nemaji tuseni, ze se jedna o jiz nekolikaty remake, ze to neni puvodni serial, jinak si to nedokazu vysvetlit :) 

Offline Dammy
115 příspěvků moje polička 03. ledna 2017 12:05
Reakce na Eden:

ajajajaj.